Kip en perzik recept

Tussen al die persoonlijke artikelen en alle Sint en Kerst dingetjes die je overal tegenkomt heb ik voor jullie een lekker en makkelijk recept. Ik vond het in het blad van de Lidl geloof ik en was direct verkocht toen ik de ingrediënten zag. Eigenlijk al deze producten hebben wij standaard in huis, alleen de bosui was op dus die heb ik nog even moeten kopen.

Een lekker recept met kip en perzik.

recept met kip en perzikWat heb je nodig?

– 400 gram kip
– een blik perziken
– 2 pakjes bladerdeeg (ik had ongeveer 16 plakjes nodig)
– 4 bosuitjes
– 1 dl ketkap manis
– een bakje kruidenromkaas
– zout en peper

Verder nog een ovenschaal (pak niet net zoals ik een hele grote), een pan om de kip in te bakken en boter om de ovenschaal mee in te smeren.

recept met kip en perzikIk heb helaas geen foto’s van hoe het proces er tussendoor uit ziet. Maar ik zal even kort uitleggen hoe je dit recept het beste kunt maken.

Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de kip, de bosuitjes en de perziken in stukken. De kipstukjes doe je in een schaal en je voegt hier de ketjap, zout en peper aan toe. In een koekenpan verhit je wat olie en je fruit de uitjes zachtjes glazig. Daarna kun je de kip toevoegen en bakken tot het gaar is. Laat het geheel daarna uitlekken in een vergiet zodat het gerecht niet te vochtig wordt.

Bekleed de ovenschaal met de vellen bladerdeeg en prik gaatjes in de bodem. Schep de helft van het kipmengsel over de bodem en verdeel de helft van de perziken eroverheen. Daarna nog de helft van de roomkaas erover en herhaal daarna de handelingen totdat alles in de schaal is gestapeld. Bij mij was de schaal zo groot dat ik maar 1 laag had.

Dek het gerecht af met de overige bladen bladerdeeg, druk de randen goed dicht en prik enkele gaatjes in het deeg. Bak het geheel ongeveer in 30-40 minuten goudbruin en gaar!

recept met kip en perzikEet smakelijk!

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Maris
    10 december 2014 at 10:46

    Dit klinkt erg lekker! Helaas heb ik thuis iemand zitten die van de “Geen fruit bij vlees” politie is 🙁
    Misschien maar eens een keer maken als ik alleen thuis ben.

  • Reply
    Marijke
    10 december 2014 at 11:01

    Klinkt goed! Is het ook vullend genoeg? Want ik ben bang dat er anders mij iemand van de andere kant van de tafel aankijkt waar de rest van het eten blijft

  • Reply
    Insoon
    17 december 2014 at 13:46

    Klinkt lekker! Ik ga het recept effies opslaan 😉

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: