Een week geleden maakte ik hem voor het eerst: de wappeltaart oftewel de gezonde appeltaart. Ik wilde namelijk op de verjaardag van mijn man een taart bakken maar wel eentje die ik zelf ook mocht eten. Aangezien ik Weight Watchers doe is dat vaak een uitdaging maar er stond al een langere tijd een bepaalde taart op mijn lijstje die ik wilde maken. De wappeltaart.
Inhoudsopgave
Hoe komt de wappeltaart aan zijn naam?
De wappeltaart dankt zijn naam aan het feit dat het een appeltaart is maar dan Weight Watchers proof. W(eight Watchers)appeltaart was niet echt een leuke naam, dus vandaar die W voor de appeltaart. Het recept is bedacht door twee dames die ook Weight Watchers doen en zij deelden het via Connect. Connect is hét social medium van de Weight Watchers app. Inmiddels is het een hele hype onder de afvallende mensen ik snap nu eindelijk waarom. Want HIJ IS LEKKER! Echt ideaal wanneer je dus toch het idee wilt hebben te kunnen snacken, maar dit dan verantwoord wilt doen.
Lees ook: Loempiataart (Weight Watchers proof)
Mijn eerste probeersel op vrijdag was redelijk lekker, maar nog niet helemaal wat ik hoopte. Dus ik vroeg tips en deze kreeg ik genoeg. Ik besloot om een aantal tips uit te proberen en dat resulteerde zondag in een hele lekkere gezonde appeltaart.
Wat heb je nodig voor een gezonde appeltaart?
- 120 gram tarwebloem
- een zakje bakpoeder
- 3 eieren
- 300 ml (magere) vanille yoghurt
- een snufje zout
- heel veel kaneel
- ongeveer een kilo zoete appels
- eventueel zoetstof
Hoe maak je de wappeltaart?
Het beslag van de gezonde appeltaart maak je heel eenvoudig. Je mixt de bloem, bakpoeder, eieren, vanille yoghurt, zout en wat kaneel door elkaar. Deze giet je in de taartvorm naar keuze (ik gebruikte een van 20 cm). Zorg wel dat je de bakvorm invet of anders bakpapier gebruikt. Daarnaast schil je de appels en snijd je ze in kleine stukjes. Dat mogen schijfjes zijn of gewoon stukjes, dat mag je zelf weten. De stukjes appel bestrooi je met heel veel kaneel (en dan bedoel ik gerust een half potje) en een beetje zoetstof mocht je dat nodig vinden. Je kunt ook honing gebruiken in plaats van zoetstof.
De stukjes appel gooi je bij het beslag. Laat ze maar lekker onderdompelen maar zorg ervoor dat je ook op het beslag nog een boel appels hebt liggen.
Wanneer je daar klaar mee bent zet je de springvorm voor een uur in de oven die op 190 graden voorverwarmd is. Zodra dat uur voorbij is dan laat je de taart nog een uur op kamertemperatuur komen, vaak rijst de taart dan nog wat.
Eet smakelijk!
Met dank aan Michelle en Desiree Fernhout voor het recept.
Ga je aan de slag met deze gezonde appeltaart of een ander recept van mijn blog?
Tweet je foto @meiseigenwijsje of deel je foto op de Facebookpagina van Meisje-Eigenwijsje.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan #MeisjeEigenwijsje of tag @meisje_eigenwijsje
simpel, met een snufje liefde
19 juli 2016 at 06:05Ziet er erg lekker uit!
Nicole
20 juli 2016 at 07:07Ja dat was hij ook echt!
Channa
19 juli 2016 at 06:15Zier er goed uit en klinkt ook erg lekker.
Nicole
20 juli 2016 at 07:08En nog vrij gezond ook!
MetMirjam
19 juli 2016 at 07:39Ziet er lekker uit zeg! Klinkt echt als een uitkomst 🙂
Nicole
20 juli 2016 at 07:08Zeker!
Nicole
19 juli 2016 at 07:52Oh lekker! Die naam vind ik wel heel suf hihii (sorry ;-)) maar het ziet er fantastisch uit!
Nicole
20 juli 2016 at 07:08Haha hoeft geen sorry te zeggen, heb hem niet bedacht ?
MARIJKE
19 juli 2016 at 07:59Wat een super makkelijk en lekker recept! Ook voor mensen die niet aan weight watchers doen een goed idee denk ik! Lijkt mij in ieder geval heerlijk.
Nicole
20 juli 2016 at 07:09Ja zeker.. Hoeft niet aan weight watchers te doen om gezonder te willen eten/snacken!
Vlijtig Liesje
19 juli 2016 at 09:13Mijn man bakt graag appeltaarten, dus ik ga dit recept meteen aan hem doorgeven!
Nicole
20 juli 2016 at 07:09Ben benieuwd!
janske
19 juli 2016 at 10:14ahhhhh…dat ziet er heeeeeerlijk uit! Ik wil hem wel proeven 😉 Ga hem in ieder geval alvast bewaren, je recept!
Nicole
20 juli 2016 at 07:09Top, ik zal hem wel maken 30 juli..
Anita
19 juli 2016 at 10:43Ah daar is hij dan, dacht al dat de W daarvoor stond 😉 Ja die mag je wel voor mij maken, haha!
Nicole
20 juli 2016 at 07:10Hihi gaan we binnenkort wel doen.. Als je vrijdag appels meeneemt kan het dan al ?
Bregje
19 juli 2016 at 11:35Ooeeeeh lekker zeg!!
Nicole
20 juli 2016 at 07:10Ja hmmmmm
Kleine Prinses
19 juli 2016 at 12:56heerlijk!
Nesrin
19 juli 2016 at 15:48Ziet er goed uit en volgens mij ook heel lekker als je niet aan WW doet.
Nicole
20 juli 2016 at 07:11Ja zeker.. Iedereen vond hem super lekker!
Malou
19 juli 2016 at 16:09Ik ben hier nu wel heel benieuwd naar!
Nicole
20 juli 2016 at 07:11Ik zou zeggen.. Maak hem voor je kraamvisite ? (Of laat hem maken)
Esmeralda
19 juli 2016 at 20:19Oh die lijkt me heerlijk! Momenteel eet ik geen tarwebloem dus bewaar het recept voor een andere keer 🙂
Nicole
20 juli 2016 at 07:12Wel andere bloemsoorten? Kan volgens mij ook met spelt ofzo..
Cindy - levenalsmama.nl
19 juli 2016 at 22:42Oeh dat recept ga ik zeker eens uittesten!
Nicole
20 juli 2016 at 07:12Super benieuwd!
Merel
21 juli 2016 at 06:09Klinkt verrassend lekker en nog verantwoord ook.
Yvonne
21 juli 2016 at 12:48Zo klinkt goed en ziet er ook heerlijk uit. Kunnen er ook rozijnen in of is het dan niet meer gezond? Ik denk dat ik dit recept zeker een keer ga maken. Erg benieuwd naar de smaak!
Keeping up with the bloggers blogfeestje #2 - Save the Mama
23 juli 2016 at 08:46[…] Mijn favoriete blog post van Nicole is op dit moment: Gezonde appeltaart | de wappeltaart […]
Ellen
23 juli 2016 at 16:45Ik hou niet zo heel erg van appeltaart. Maar de Wappeltaart heb ik nu zoveel van gehoord dat ik hem misschien wel een keer ga maken. Ik sla m op in ieder geval! ?
mariska
20 juli 2020 at 21:04wauw deze is super makkelijk te maken en heel erg lekker!! ook nog wat rozijnen erdoor gedaan (hoort een beetje bij appeltaart) Thnx voor het recept, dit is een blijvertje! lekker variëren met fruit en noten 🙂
Nicole
21 juli 2020 at 17:24Aah goed om te horen. Houd zelf niet van rozijnen dus daarom zitten ze er niet in. Maar leuk om te variëren zeker..
Maai
23 juli 2016 at 22:24Oeh, die moet ik een keer maken, klinkt heerlijk. I love appeltaart!
matthia
24 juli 2016 at 09:39ziet er echt lekker uit ga zeker uitproberen maar hoeveel punten moet je ervoor rekenen weet iemand dat misschien
Nicole
24 juli 2016 at 09:41Zoals ik hem maakte was het 3 punten per stuk en dan heb ik de taart in acht stukjes gesneden!
matthia
24 juli 2016 at 09:49ok en dan bakte je hem in een normale appeltaart vorm neem ik aan
Mylene
24 juli 2016 at 12:59Hier krijg je toch spontaan trek van!!
Judith
31 juli 2016 at 22:11Oooh lekker!!! En laat ik nou net alles in huis hebben..!! Ik moet wel proberen met glutenvrije meel maar komt vast goed ?
Wat eet... Nicole Adelaars - Patricia neemt je mee
30 september 2016 at 06:01[…] De wappeltaart. Benieuwd waar de naam vandaan komt? Kijk dan hier! […]
24 dingen om te doen in de herfst - Save the Mama
9 oktober 2016 at 06:05[…] Gezonde appeltaart […]