Frisse & zoete quinoa salade

Vorig jaar ontdekte ik op een bloggersevent quinoa. Uiteraard had ik er al veel van gehoord, maar ik had het nog nooit geprobeerd. Eenmaal geproefd en ik was om. Daarom vind ik het ook zo leuk dat Marijke, van Easy Daily Food, een recept heeft bedacht voor de receptenweek met quinoa. Op de blog van Marijke vind je heerlijke makkelijke recepten die snel te maken zijn en vooral ook heel gezond. Zoals ze zelf zegt: “Ik ben absoluut geen voedingsdeskundige maar vind het erg leuk om mijn recepten te delen. Op deze manier wil ik laten zien dat koken echt niet moeilijk is en dat gezond(er) eten niet moeilijk of duur hoeft te zijn!”

Quinoa salade met avocado en mango

Ingrediënten (voor 2 personen)

  • half pak quinoa (bijvoorbeeld Lassie 3 kleuren quinoa)
  • halve verse mango
  • 1 avocado
  • handje cherrytomaatjes
  • gegrilde paprika uit pot
  • 1 aubergine

Dressing:

  • 2 eetlepels olie uit de pot van de gegrilde paprika
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • peper & zout

Hoe te bereiden:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Snij de aubergine in plakken van een halve cm en grill deze zonder olie in een grillpan totdat deze aan beide zijde grill strepen heeft. Leg even apart en snij daarna in reepjes.
  3. Snij de mango in stukjes en de avocado in schijfjes. Was en snij de tomaatjes en gebruik ongeveer de helft van de gegrilde paprika en snij deze in stukken.
  4. Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed door elkaar te roeren.
  5. Leg nu de quinoa op een grote schaal of bord, verdeel alle ingrediënten erover en giet als laatste de dressing er over heen. Klaar is je lekkere fris zoete quinoa salade.
  6. Eet smakelijk!
fris-zoete-quinoa-salade-1

Heb jij al eens quinoa gegeten?

Voor alle andere recepten uit de recepten week, kijk even in het overzicht.

Quinoa salade met avocado en mango

Een heerlijke frisse en zoete quinoa salade, ideaal voor in de lente of zomer. Je kunt hem eten als maaltijdsalade maar ook als bijgerecht bij bijvoorbeeld een barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mediterraan
Porties 2 personen

Equipment

  • Steelpan
  • Grillpan

Ingrediënten
  

  • half pak quinoa Bijvoorbeeld Lassie 3 kleuren quinoa
  • halve verse mango
  • 1 avocado
  • handje cherrytomaten
  • gegrilde paprika uit pot
  • 1 aubergine

Dressing

  • 2 eetlepels olie uit de pot van de gegrilde paprika
  • sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel honing
  • peper & zout Naar smaak

Instructies
 

  • Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Snij de aubergine in plakken van een halve cm en grill deze zonder olie in een grillpan totdat deze aan beide zijde grill strepen heeft. Leg even apart en snij daarna in reepjes.
  • Snij de mango in stukjes en de avocado in schijfjes. Was en snij de tomaatjes en gebruik ongeveer de helft van de gegrilde paprika en snij deze in stukken.
  • Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed door elkaar te roeren.
  • Leg nu de quinoa op een grote schaal of bord, verdeel alle ingrediënten erover en giet als laatste de dressing er over heen. Klaar is je lekkere fris zoete quinoa salade.
Trefwoord gezond, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

3 reacties op “Frisse & zoete quinoa salade

Reageren is niet mogelijk.