DIY: regenboog taart

Vandaag een hele lekkere DIY (doe het zelf) van een regenboog taart. Ik maakte deze taart voor de tweede verjaardag van onze dochter. Ze had namelijk een bijpassend thema. Geen zwart/wit, geen Bumba, geen gold & pink maar.. alle kleuren van de regenboog! Het kwam in me op omdat ze enorm gek is van K3 op dit moment en omdat ik een heel leuk jurkje tegenkwam op AliExpress in de regenboogkleuren. En bij een regenboog-feestje hoort natuurlijk ook een regenboog taart!

Ik moet zeggen dat ik eerst eraan gedacht heb om het uit te besteden. Ik had niet het idee dat ik zelf zo’n taart kon maken en vorig jaar zijn we zo lang bezig geweest met de taart.. dat wilde ik dit keer niet. Maar van allerlei kanten kwamen er tips en recepten om zelf zo’n taart te maken en stiekem vond ik dat toch wel erg leuk. Dus ik ging me inlezen en bedenken wat ik nu precies wilde. Bij De leukste taarten shop de meeste ingrediënten gekocht.

De ingrediënten voor een regenboog taart

  • FunCakes mix voor biscuit
  • FunCakes mix voor botercrème.
  • Eieren (hoeveelheid ligt aan de grootte van de taart)
  • Ongezouten roomboter (hoeveelheid ligt aan de grootte van de taart)
  • Kleurstoffen (ik kocht drie kleuren van Dr Oetker)
  • Smarties
  • Discodip

regenboog taart

Bereiding regenboogtaart

Ik wilde in eerste instantie zes lagen maken, maar besloot om het gewoon te houden bij blauw/groen, geel en rood/roze. Iedere gekleurde laag bak je namelijk apart. Aangezien ik maar één springvorm had van 20 cm heb ik ze ook letterlijk apart moeten bakken. Elke laag ging ongeveer 25 minuten in de oven dus je bent zo anderhalf uur verder. Ik heb de biscuitmix overigens als eerste bereid, daarna over drie bakjes verdeeld en de kleurstof eraan toegevoegd. Daarna was het de beurt aan de botercrème. Dit moet sowieso een uur opstijven voor je verder gaat, dat had ik even niet door.

Als de drie lagen klaar zijn zorg je ervoor dat de eerste laag op het plateau ligt waarop je hem wilt serveren. Dan smeer je een dunne laag botercrème erop, daar bovenop een laagje (aardbeien)jam. Dan de tweede laag erop en daar weer de botercrème en jam op. Als laatste de bovenste laag, daar hoeft geen jam meer op maar met de rest van de crème smeer je de hele taart in. Zowel bovenop als aan de zijkanten. Ik had geen goede materialen daarvoor dus hij is niet zo mooi geworden als ik zelf wilde. Met de discodip en de smarties heb ik dit een beetje proberen te verdoezelen. Helaas begon de discodip te smelten, dus het advies is om dit echt als allerlaatste te doen. Bijvoorbeeld een uurtje voor je hem gaat serveren.

Het maken van deze taart is dus eigenlijk niet zo moeilijk. Alleen kost het gewoon veel tijd!

Heb jij wel eens zo’n laagjes taart gemaakt?

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

20 Comments

  • Reply
    Simpel, met een snufje liefde
    18 maart 2016 at 06:07

    Wauw! Die ziet er prachtig uit! Daar word ik helemaal vrolijk van. Hij zal vast ook lekker smaken.

  • Reply
    Channa
    18 maart 2016 at 06:20

    Nog nooit gemaakt, maar ziet er echt heel vrolijk uit!!

  • Reply
    Charlotte
    18 maart 2016 at 06:23

    Dit wil ik ook nog wel een keer proberen! Ziet er erg leuk uit!

  • Reply
    demallemolenmoeder
    18 maart 2016 at 06:36

    Wat een vrolijke taart! Ik denk dat het bij elk kind in de smaak zal vallen. Helaas laten mijn bak kunsten vaak te wensen over, oeps..

  • Reply
    Nicole
    18 maart 2016 at 06:38

    Ziet er heel gaaf uit! Maar mij iets teveel werk 😉

  • Reply
    Josan
    18 maart 2016 at 06:42

    Wow. Nicole wat ziet dat er mooi uit! Kijk, daar zou ik dus geen geduld voor hebben 🙂

  • Reply
    MARIJKE
    18 maart 2016 at 07:53

    Wauw wat een plaatje!! Wat knap dat je dit zelf gemaakt hebt. Maakt het extra bijzonder!

  • Reply
    Karen
    18 maart 2016 at 09:02

    Echt heel knap gemaakt! Ik zag trouwens dat de operatie goed is gegaan. Fijn om te horen. Rust lekker uit.

  • Reply
    ~ Inge ~
    18 maart 2016 at 09:04

    Ziet er heerlijk uit!!

  • Reply
    Malou
    18 maart 2016 at 09:53

    Wat ziet dit er leuk uit zeg!

  • Reply
    Kim
    18 maart 2016 at 10:02

    Ziet er super gaaf uit! Het staat nog steeds op de planning om eens te maken. 🙂

  • Reply
    Anita
    18 maart 2016 at 10:21

    En lekker dat hij was 🙂

  • Reply
    Diana
    18 maart 2016 at 11:22

    Erg leuk gedaan. Ik heb ook al eens een laagjestaart gemaakt in regenboog vorm en als zebraprint. Erg leuk om te doen! 🙂

  • Reply
    Tamara
    18 maart 2016 at 11:57

    Echt een super leuke taart!

  • Reply
    Maike
    18 maart 2016 at 18:12

    Jammie! Dat ziet er heerlijk uit!

  • Reply
    Jeske
    18 maart 2016 at 19:24

    Supermooi! Ook ik heb mij weleens gewaagd aan zo’n project! Niet zo mooi als die van jou. Petje af!

  • Reply
    Diana
    18 maart 2016 at 21:23

    wauw wat een werk!!en geduld????!!!

  • Reply
    Anne-Marie
    18 maart 2016 at 21:27

    Zo’n taart wil ik ook nog wel eens maken. Mooi gemaakt hoor!

  • Reply
    janske
    18 maart 2016 at 21:58

    nom nom nom….en hij was zooooo lekker!

  • Reply
    Margriet
    20 maart 2016 at 11:02

    Wat een prachtige taart!n Ik heb al wel eerder een taart met laagjes gemaakt, maar niet met kleurstof. Ik ga het zeker een keertje uitproberen.

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: