Couscous salade met garnalen en avocado

Minimaal 1x per week maak ik wel een couscous salade klaar. Niet alleen ik ben er gek op, ook mijn dochtertje hapt graag van de couscous. Ik moet dus standaard meer maken aangezien zij altijd mee wil eten. Wat ik zo fijn vind aan couscous is dat je het alleen maar 5 minuten hoeft te wellen en dan is het al klaar. Een kind kan de was doen! Vandaag deel ik een van mijn favoriete couscous gerechten: met avocado en garnalen.

Couscous salade

Ingrediënten:

  • Couscous (ik zorg altijd voor 100 gram bereid)
  • Garnalen (ik koop deze bij de jumbo in het tapas vak)
  • Halve avocado
  • Paprika
  • Eventueel bouillon blokje

Hoe te bereiden:

  1. Wel de couscous in gekookt water met een bouillonblokje, zie verpakking hoeveel.
  2. Snijd de paprika en avocado in stukjes.
  3. Zodra de couscous klaar is doe je dat op het bord met daarbovenop de garnalen, couscous en paprika.
  4. Eet smakelijk!

Ik zei toch, een kind kan de was doen. Dit is echt een hele makkelijke en vullend gerecht. Wel echt een lunchgerecht. Het is niet vullend genoeg voor avondeten, maar door toevoeging van meer groenten en bijvoorbeeld een gekookt eitje zou het zo een avondmaaltijd kunnen zijn. Handig voor mensen die bijv in de avonduren werken of nachtdienst hebben. In verband met mijn Weight Watchers weeg ik alles af, dus ook de couscous maar een portie is doorgaand 175 gram.

IMG_9187

Heb jij wel eens een couscous gerecht gegeten/gemaakt?

Voor alle andere recepten uit de recepten week, kijk even in het overzicht.

Couscous salade met avocado en garnalen

Een ontzettend makkelijke lunch maaltijd om te bereiden. Daarnaast ook gewoon echt lekker en gezond.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 7 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Lunch
Keuken Mediterraan
Porties 1

Equipment

  • Waterkoker

Ingrediënten
  

  • 75 gram couscous Dit staat gelijk aan ongeveer 100 gram couscous wanneer het bereid is
  • garnalen Ik koop altijd een tapas bakje bij de Jumbo
  • halve avocado
  • 1 rode paprika
  • 1 bouillonblokje

Instructies
 

  • Wel de couscous in gekookt water met een bouillonblokje, zie verpakking hoeveel water (doorgaans is dat evenveel als de hoeveelheid couscous).
  • Snijd de paprika en avocado in stukjes.
  • Zodra de couscous klaar is doe je dat op het bord met daarbovenop de garnalen, avocado en paprika.
  • Eventueel kun je de olie uit het tapasbakje er nog doorheen roeren.

Notities

Deze couscous salade is een echte lunch maaltijd. Wil je hem toch uitbreiden qua ingrediënten dan kun je er bijvoorbeeld nog meer groente toevoegen zoals tomaten. Ook kun je er bolletjes geitenkaas aan toevoegen of een gekookt eitje. 
Trefwoord gezond, lunch, salade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

2 reacties op “Couscous salade met garnalen en avocado

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept