Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

Voor degene die op dieet zijn en momenteel op de gezonde toer zijn: ik zou heeeeeel snel op het kruisje klikken of naar een ander artikel gaan. Verder lezen is op eigen risisco haha. Voor alle anderen: ik heb vandaag een overheerlijk en super makkelijk recept voor een arretjescake mét caramel, zeezout en oreokoekjes

Ik ontving een tijdje terug een pakket met maar liefst 6 repen chocolade van Hands Off my chocolate, met de vraag een lekker recept met deze repen te bedenken. Dat liet ik me geen tweede keer zeggen! Ik had al snel een idee op mijn hoofd maar telkens kwam het er niet van om het te maken. En dat terwijl het eigenlijk heel simpel is en snel gebeurd. Afgezien van het moeten opstijven in de koelkast, dat duurt een nacht.

Hands Off my chocolate

Dat pakket wat ik kreeg van Hands Off my chocolate bestond uit zes repen van hun Crispy Cookie caramel & zeezout chocolade. Een smaak die ik al eens getest had en waar ik helemaal weg van ben. Het is niet hetzelfde als de reep die hun ‘concurrent’ maakt, dus ook niet te vergelijken. Maar het is echt enorm lekker! Het is eerlijke Belgische chocolade en net zoals dat Belgische friet en Belgisch bier gewoon een unicum zijn, is dat ook met hun chocolade.

De repen (er zijn zes verschillende smaken) van Hands Off zijn onder andere verkrijgbaar bij de Jumbo, Albert Heyn, Spar en Jan Linders maar ook te koop via hun eigen webshop.

Arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes

Tsjah en dan natuurlijk de reden waarom je hier op geklikt hebt. Het recept van deze overheerlijke arretjescake. Ik heb hem op zaterdagavond gemaakt zodat hij zondag klaar zou zijn voor de verjaardagsvisite die Fay nog kreeg. En daarna heb ik ook een paar stukken naar mijn ouders gebracht om te proeven. En je zult wel snappen dat heel dat stuk (zo groot als een cake en ongeveer drie vingers dik) diezelfde dag nog op was.

Benodigdheden en ingrediënten 

  • Cakevorm
  • Bakpapier
  • Scherpe mes
  • Klein pannetje
  • Garde
  • Blikje gecondenseerde melk
  • Geraspte kokos (50 – 100 gram)
  • Rol oreokoekjes
  • Twee repen Crispy Cookie caramel & zeezout van Hands Off my chocolate

Hoe maak je het?

Leg een vel bakpapier in de cakevorm. Zorg ervoor dat alle kanten bedenkt zijn zodat je de arretjescake met caramel, zeezout en oreokoekjes er gemakkelijk uit kunt halen. Hak daarna met een mes de oreokoekjes in stukjes en zet deze even apart.

Verwarm het blikje gecondenseerde melk in een kleine steelpan en blijf roeren. En dat blijven roeren is echt een must aangezien de melk nogal snel aanbrand. Zodra de melk bijna kookt haal je het pannetje van het vuur en voeg daar de stukjes chocolade aan toe. Blijf ook dit roeren zodat de chocolade oplost in de melk. Lukt het niet om de laatste stukjes chocolade te smelten dan kun je het mengsel even vlug op het vuur zetten om op te warmen.

Voeg daarna de geraspte kokos aan het mengsel toe (ik deed 50 gram) en als laatste de oreokoekjes. Zorg ervoor dat alles goed door elkaar geroerd is. Daarna kun je het mengsel in de cakevorm gieten en probeer het zo goed mogelijk te verdelen en glad te strijken.

Een nacht in de koelkast zetten in verband met het opstijven en de volgende dag heb je echt iets lekkers voor jezelf of om uit te delen aan je visite. Het is ook een lekkere toevoeging voor je zelfgemaakte high tea!

Eet smakelijk!

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

21 Comments

  • Reply
    simpel, met een snufje liefde
    15 maart 2017 at 06:05

    Dat ziet er lekker uit. Ik ben op dieet dus ik ga nu heel snel op dat kruisje klikken.

  • Reply
    Nicole
    15 maart 2017 at 06:15

    Dat lijkt me heerlijk!

  • Reply
    marije
    15 maart 2017 at 06:16

    Nooooo dit recept .. OMG .. dit moet ik maken

  • Reply
    Patricia
    15 maart 2017 at 07:29

    Klinkt goed!

  • Reply
    Bregje
    15 maart 2017 at 07:40

    Hmmm klinkt zalig! Die chocola vond ik sowieso erg lekker!!!

  • Reply
    Charlotte
    15 maart 2017 at 07:52

    Oeh dat klinkt lekker!!

  • Reply
    Simone
    15 maart 2017 at 07:53

    Ik ben normaal niet zo van de arretjescake, maar dit ziet er wel erg lekker uit! En hands off my chocolate is echt goeie chocola!

  • Reply
    Loes Johanna
    15 maart 2017 at 07:55

    Klinkt heerlijk!

  • Reply
    Essma
    15 maart 2017 at 08:19

    Ik ga het proberen! ?

    • Reply
      Nicole
      15 maart 2017 at 09:08

      Ja doen! En dan kom ik wel proeven of je het goed hebt gemaakt 😛

      • Reply
        Essma
        15 maart 2017 at 10:19

        Gezellig! ? In Frankfurt? Deal! ?

  • Reply
    Leonie van Mil
    15 maart 2017 at 08:23

    Oeh dit klinkt echt heel goed!! 🙂

  • Reply
    Jenn
    15 maart 2017 at 09:21

    Klinkt heel goed!

  • Reply
    MamaIssues
    15 maart 2017 at 11:10

    Lijkt mij heel erg lekker!!!
    Ga het even opslaan voor als het weer een keer vies weer is en ik zin heb om iets te maken 🙂

    • Reply
      Nicole
      16 maart 2017 at 06:15

      Dit weekend is het weer vies weer haha..

  • Reply
    Dewi
    15 maart 2017 at 13:18

    Neeeeee!! Dat klinkt echt te lekker! Ik ga hm pinnen. Lekker voor het weekend ..ofzo ?

  • Reply
    Jacqueline
    15 maart 2017 at 13:25

    Ik ben helemaal niet van de recepten enzo, maar deze…. mmmmm, ziet er heerlijk uit. En voor die repen chocola zou ik ook wel aan de slag willen gaan, haha!

  • Reply
    Volgmama
    16 maart 2017 at 21:24

    Jammie. Het water loopt me in de mond haha.

  • Reply
    jonna@burgertrutjes
    17 maart 2017 at 08:22

    Ja, arretjescake! Staat al zo lang op mijn lijstje om eens te maken. Thanks voor dit fijne recept!

    • Reply
      Nicole
      17 maart 2017 at 09:10

      Haha graag gedaan en smakelijk alvast 😉

  • Reply
    Roelina
    21 maart 2017 at 23:51

    Oh nee, ik ben groot fan van arretjescake maar deze variant kon ik nog niet. Wat lijkt me dit lekker!

  • Leave a Reply

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: