Lekker zomers aardbeien spiesje

Als je mij vraagt wat ik nu het liefste eet tijdens zomerse dagen dan zeg ik fruit en salades. En dan het liefst aardbeien of meloen. De echte zomerse fruitsoorten dus. Oh en wilde perziken niet te vergeten. Meestal maak ik gewoon een bakje met wat fruit erin en dat eet ik dan op. Of mijn kinderen eten het op haha. Maar soms, vooral bij een BBQ of zomers feestje maak ik er iets feestelijks van.

Vorig jaar ontdekte ik een lekkere variant van een gezond spiesje. Iets waar ik zelf nog niet aan gedacht had qua combinatie. Dus ik sloeg het ‘recept’ op om hem later met jullie te delen. Gezien de zomer eraan komt is het nu tijd om dit heerlijke zomers aardbeien spiesje op de blog te zetten.

Zomers aardbeien spiesje met gedroogde ham

De ingrediënten die ik noem zijn geschikt voor acht spiesjes ongeveer. Wel van die lange bamboe spiesen overigens.

  • half bakje aardbeien (250 gram)
  • paar takjes munt (minimaal 16 blaadjes)
  • paar takjes basilicum (zie munt)
  • 100 gram gedroogde ham
  • 8 snack komkommers
  • (en acht spiesen natuurlijk)

Het maken van deze spiesen kost je niet veel tijd, dus mijn advies is wel om dit last minute te maken en niet al de avond ervoor bijvoorbeeld. Vooral de aardbeien kunnen dan poreus worden.

Haal de kroontjes van de aardbeien en snijd ze doormidden. Snijd ook de komkommertjes doormidden, niet in de lengte trouwens. Haal de blaadjes van de kruiden van de takjes af en zorg dat ze zo veel mogelijk heel blijven. Verdeel de 100 gram ham over acht porties. De hoeveelheid plakken die er in een pakje zitten kan verschillen per ham en per merk.

Wanneer je dit voorbereid hebt pak je de spiesen en prik je het fruit, de groente, de kruiden en de ham om en om op het spiesje.

Eet smakelijk! 

Comments

comments

Recepten
Previous Story
Next Story
%d bloggers liken dit: