Recept: studentenmaaltijd

Laatst hadden we beide niet echt zin om uitgebreid te koken en er was ook al niet zoveel in huis. Het deed me direct denken aan mijn studententijd. Ik woonde wel thuis maar ging regelmatig bij vrienden/vriendinnen eten en dan was het vaak gewoon alle “restjes” bij elkaar gooien en je had een maaltijd. Nou dit recept lijkt daar een beetje op, want we hebben gewoon gekeken wat we nog in de kasten hadden (en dat was dus niet veel) en daar “bedacht” ik deze studentenmaaltijd mee.

Wat hebben we gebruikt:
* Gehakt
* Paprika (vriezen we altijd in dus hebben we bijna altijd in huis)
* Mais (koop ik ook altijd in meerdere blikjes)
* Tomaatjes
* Tortilla chips
* Geraspte kaas
En dan heb ik nog Italiaanse kruiden gebruikt en paprikapoeder om er nog wat extra smaak aan te geven.    receptenNou wat doe je dan? De tortilla chips doe je in de ovenschaal. Wij hebben een dun laagje gebruikt maar je kunt er zoveel neerleggen als je zelf wilt! Het gehakt rul je in de pan, paprika en mais erbij.. Kruiden erdoorheen, later nog de tomaten (die voeg je later toe omdat het anders zo klef/slap wordt). Je zou eventueel ook nog een uitje erin kunnen doen en een teentje knoflook. 20140626_175128Zorg dat alles goed gaar is, daarna kun je het in de ovenschaal over de tortilla chips doen die er al inliggen. 20140626_175221Gooi er nog wat geraspte kaas overheen. Wij hadden nog 2 zakjes die beide open waren (slim, ik weet het haha) dus die gooiden we beide leeg. 20140626_175357Zo! Klaar om in de oven te gooien. Hoe lang en op hoeveel graden? Geen idee, ik heb hem geloof ik op 175 graden gezet en keek gewoon naar de kaas om te zien of hij klaar was. Alles is namelijk al gaar en hij hoeft alleen de oven in om de kaas te doen smelten. 20140626_180313

Smakelijk eten!

Bol AlgemeenBol Algemeen

10 reacties op “Recept: studentenmaaltijd

 • Haha wij koken regelmatig ‘uit de koelkast’. Soms erg geslaagd, soms wat minder. Maar dit ziet er goed uit!

 • Marjolijn zegt:

  Ziet er heerlijk uit.
  Wij doen op vrijdag of zaterdag altijd boodschappen en maken dan een weekmenu, we hebben een schoolbord in de keuken en daar schrijven we op wat we de hele week gaan eten, dat is altijd best een puzzeltje en voor we ook daadwerkelijk boodschappen kunnen gaan doen zijn we zo een uur verder hihi. Maar op die manier halen we nooit te veel boodschappen in huis waar je na een week de helft van kan weggooien of te weinig zodat je halverwege de week lege kasten hebt.
  Alles wordt op een boodschappenbriefje geschreven incl. de andere boodschappen die voor die week nodig zijn, en alleen wat op dat lijstje staat wordt gehaald, wij zijn zo’n 40-50% naar beneden gegaan qua kosten voor de boodschappen, ideaal.

 • Ook al is dit een makkelijke maaltijd het lijkt mij wel lekker om te doen. Wij bewaren eigenlijk nooit kliekjes want meestal kook ik net genoeg dat er niet echt wat over blijft x

 • Ik heb ook een keer zoiets gemaakt, maar dan met de tortilla chips er bovenop en daar overheen een laagje geraspte kaas 🙂

 • Ik heb zoiets toevallig afgelopen zaterdag bij een vriendin gegeten! Zij deed nog Mexicaanse bonenschotel van Hak door het gehaktmengsel. En de tortillachips bovenop zodat ze iets krokanter blijven. Ik vond het heel lekker!

 • Mmm, lekker! Deze maakte ik in mijn studententijd regelmatig en nu nog wel eens. Bij mij gaan de tortilla’s dan wel bovenop trouwens, met daarover een laagje kaas.

 • Lekker!
  Wij hebben eigenlijk nooit eten te kort, of eten te veel in huis. Met de weekboodschappen halen we precies wat we nodig hebben. En komt er visite, dan halen we er even gauw wat extra’s bij.

Reageren is niet mogelijk.