Pumpkin spice latte: zelf maken

De pumpkin spice latte is een van mijn favoriete drankjes bij de Starbucks. Ik vind het dan ook altijd erg naar wanneer hij niet meer te verkrijgen is. Al gaan de frappucino’s er ook altijd wel goed in haha. Daarom besloot ik om het recept op te zoeken zodat ik hem gewoon lekker zelf kan maken. Al doe ik dat dan weer niet al te vaak anders is het niet speciaal meer! 

Zelf pumpkin spice latte 

Deze blog staat al sinds 2014 online maar ik heb in die tijd wel het een en ander aangepast. Zo ook aan het recept zelf. Maakte ik hem eerst met volle melk en een flinke schep suiker, zo gebruikte ik een paar jaar later amandelmelk en stevia in plaats van suiker. En om eerlijk te zijn proef je het er niet aan af dat hij ‘magerder’ is. Aan jou de keuze wat jij het liefste hebt qua ingrediënten. De afbeelding heb ik ook een update gegeven. Dat was wel nodig haha.

Lees ook: Wentelteefjes met pumpkin spice

Bol AlgemeenBol Algemeen

Recept: pumpkin spice latte

  • 200 ml (amandel)melk (je kunt natuurlijk ook magere melk gebruiken)
  • 3 eetlepels pompoen puree
  • 1 theelepel suiker of een paar druppels stevia
  • half theelepeltje koek- en speculaaskruiden
  • half theelepeltje vanille extract
  • grote toef slagroom
  • 125 ml sterke koffie

Giet bovenstaande ingrediënten (behalve de koffie en slagroom) in een magnetron schaal, doe er aluminiumfolie overheen en prik er gaatjes in. Dan ongeveer 2 minuten op de hoogste stand en daarna het mengsel luchtig kloppen met een garde. Je kunt het ook in een pannetje opwarmen. In een grote beker giet je 125 ml sterke koffie, het melkmengsel erbovenop en met een flinke klodder slagroom en een snufje koek- en speculaaskruiden maak je de pumpkin spice latte af!

pumpkin-spice-latte

Ik zou zeggen: cheers!

21 reacties op “Pumpkin spice latte: zelf maken

Reageren is niet mogelijk.