Recept: Pastasalade met tonijn

Er was eens… een restje macaroni. Zou zomaar het begin van een nieuw sprookje kunnen zijn he? Voor mij was het begin voor weer een lekker nieuw recept. Zoals veel recepten eigenlijk wel beginnen. Je hebt een ingrediënt in huis waar je iets mee wilt maken en bedenkt daar dan allerlei dingen bij om er een heerlijk recept van te maken. Zo ook met mijn restje macaroni waar ik uiteindelijk een smakelijke pastasalade met tonijn van heb gemaakt.

Pastasalades

Ik ben dol op pastasalades. Vooral met warmer weer, maar zeker ook als lunch tijdens de koudere maanden. In de zomerse maanden kook ik speciaal de pasta voor de salade. Als hoofdgerecht of juist om een lekkere pastasalade bij de bbq te maken. Terwijl het nu dus een restje is waarmee ik een lekker lunchgerecht heb gemaakt. En het fijne hiervan is dat ik er twee keer van kan eten. Mijn lunch voor morgen is dus al klaar.

Eigenlijk kun je met pastasalades alle kanten op. Er zijn natuurlijk sowieso diverse soorten pasta’s. In deze pastasalade met tonijn zit dit keer macaroni. Maar ik maak ook vaak pastasalade met fusilli of penne. Daarnaast kun je er ook heel veel ‘bijgooien’ om er een lekkere salade van te maken. Nu koos ik juist voor vis omdat ik dat nog in huis had, maar ik vind het ook lekker met gerookte kip of juist bacon.

Koude pastasalade met tonijn

Een heerlijk recept die perfect is voor tijdens de lunch of als bijgerecht tijdens het avondeten.
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Lunch, Maaltijdsalade
Keuken Nederlands
Porties 2 porties

Ingrediënten
  

 • 150 gram macaroni gekookt
 • 1/2 blikje mais
 • 2 blikjes tonijn in water
 • 1/2 rode paprika
 • 1/2 komkommer
 • 2 theelepels kappertjes
 • 1 eetlepel mayonaise licht en romig
 • 2 eetlepels Griekse yoghurt
 • paprikapoeder en peper naar smaak

Instructies
 

 • Gebruik het restje macaroni wat je had van de vorige avond of bereid de macaroni zoals aangegeven op de verpakking.
 • Voeg daar twee blikjes tonijn aan toe (laat het eerst uitlekken boven de gootsteen).
 • Dan een half blikje mais, een halve komkommer in stukjes en een halve rode paprika in stukjes.
 • Daarna voeg je er nog wat kappertjes aan toe.
 • Meng de eetlepel mayonaise met de Griekse yoghurt, voeg er paprikapoeder en peper naar smaak toe en meng dit met de rest van de pastasalade.

Notities

Deze pastasalade met tonijn in deze hoeveelheden heb ik gemaakt als lunch. Ik kon daar twee keer van eten. Maak je het echter als hoofdgerecht of wil je het als bijgerecht maken voor tijdens een BBQ, dan kun je de hoeveelheden verdubbelen. Of je maakt gewoon iets meer macaroni klaar. Als ik de pasta zelf had moeten koken speciaal voor deze salade dan had ik waarschijnlijk ook iets meer macaroni gemaakt. 
Trefwoord gezond, pasta, pastasalade
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

Bol AlgemeenBol Algemeen