Recept: pasta kip broccoli

pasta kip broccoli

Wil je iets maken met broccoli maar heb je geen idee wat je er nog meer mee kunt behalve los bij je aardappelen en groenten? Hier een lekker recept voor een pasta met kip en broccoli. Heel ons huishouden smult ervan!

Ik hou van koken. Echter sinds mijn zwangerschap doe ik dat nog veel te weinig, nieuwe recepten uitproberen en lekker uren in de keuken staan voor een geweldige maaltijd. Ik val dus al snel terug op recepten die ik al super vaak heb gemaakt, maar die ik wél nog steeds erg lekker en leuk vind om te maken. Zo geldt dat ook voor onderstaand recept. De pasta a la schoonzusje. Ik weet niet hoe ik hem anders moet noemen. Het had net zo goed pasta con broccoli, champignons i pollo kunnen zijn maar dat is misschien te lang. Vandaar de naam zoals hij nu is, gewoon genoemd naar degene die mij het heeft “geleerd”. Schrik niet, het is echt super simpel, een kind kan de was doen!

Pasta kip met broccoli

Allereerst de ingrediënten:
Pasta, zelf weten welke je het lekkerste vindt.
Kip, per persoon 100 gram.
Broccoli, ik pak meestal gewoon een stronk van 500 gram.
Champignons, een bakje van 250 gram.
Crème fraiche, geloof dat er 125 ml in zit.
Tuinkruiden, je weet wel die van de Maggi.
Wellicht nog een uitje, teentje knoflook, wat jij wilt!

Bol AlgemeenBol Algemeen
pasta kip broccoli
recept pasta kip broccoli
pasta kip broccoli recept
pasta kip broccoli

Je begint eerst met het koken van de pasta, ik ga niet uitleggen hoe je dat moet doen, ik neem aan dat je dat zelf wel weet! En anders staat het meestal op de verpakking waar het in zit.  Nadat je de kip in stukjes hebt gesneden en hebt gaar gebakken voeg je de broccoli toe (die je uiteraard ook in stukjes hebt gesneden) en de partjes champignons. Ik doe er zelf ook altijd knoflook en rodeui bij en zelfs wat sambal want ik hou daar wel van, beetje pit. Dan de crème fraiche erbij en een paar theelepeltjes tuinkruiden. Even roeren en doorkoken en tadaaaaaaa, bordje vol lekkers! 

Je kunt overigens nog veel meer doen met broccoli.

13 reacties op “Recept: pasta kip broccoli

Reageren is niet mogelijk.