Recept: zelf heksenkaas maken

Heksenkaas is een van mijn favoriete dipsauzen. Ik dip er van alles in; bugles, komkommer, stokbrood, vlees, noem maar op. Dus toen ik twee jaar terug op een Tupperware party een recept kreeg om hem zelf te maken was ik dolenthousiast! Wel geef ik er mijn eigen swung aan zoals ze dat zeggen. Ik vind het namelijk leuk om dingen te maken en volg dan vaak een recept, maar wil het nooit helemaal hetzelfde maken. Dan voelt het niet eigen zeg maar. Dus doe ik er vaak nog een eigen dingetje mee, zoals ook dit keer!

Wat je nodig hebt voor de kruidendip die lijkt op HEKSENKAAS®:

  • prei
  • peterselie
  • (kruiden) roomkaas of yoghurt
  • een paar eetlepels (light) mayo
  • citroensap
  • En ik gooi er zelf somss nog een teentje knoflook bij in en daarnaast nog een snufje zout en peper.

Wat ook handig is dat is een staafmixer of keukenmachine. Bestenu heeft de beste keukenmachines trouwens op een rijtje gezet. Zelf heb ik een handmatige keukenmachine van Tupperware (ja slim zijn ze wel) waar ik super blij mee ben dus ik gebruik dat apparaat hiervoor. Wat je eigenlijk doet is zorgen dat de prei en peterselie zo klein mogelijk zijn, daarvoor is een keukenmachine wel handig maar zelf snijden kan ook natuurlijk! Ik gebruikte 30 gram prei en 10 gram peterselie. Van de prei moet je het lichtgroene gedeelte gebruiken! En dan doe je daar de mayo bij, in eerste instantie heb ik er 3 bij gedaan, en de citroensap. Goed mixen, daarna het bakje roomkaas erbij (150 gram) en ook weer goed mixen en dan is het alweer klaar!

Zelf heb ik er daarna dus nog wat lepels mayo bij gedaan omdat ik het niet smeuïg genoeg vond. Ook deed ik er een snufje zout en peper bij en dus een teentje knoflook helemaal fijn geperst. Ik moet zeggen dat hij wel sterker van smaak is dan de “echte” heksenkaas zoals hij uit de winkel komt. Maar ik persoonlijk vind dat lekkerder. Je kunt natuurlijk zelf ervoor kiezen hoeveel prei en peterselie je er ook in gooit, dit bepaalt de smaak enorm!

Geniet ervan!

Heksenkaas maken

HEKSENKAAS® is een merk van Heksenkaas B.V.

Meer recepten lezen? Ik heb een pagina vol met lekkere recepten waaronder de BLT pastasalade, lunchwraps onder de 500kcal en een regenboogtaart!

Ga je aan de slag met dit lekkere dipsausje of een ander recept van mijn blog?
Tweet je foto @meiseigenwijsje of deel je foto op de Facebookpagina van Meisje-Eigenwijsje.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan #MeisjeEigenwijsje of tag @meisje_eigenwijsje

20 reacties op “Recept: zelf heksenkaas maken

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *