Recept: zelf heksenkaas maken

Heksenkaas is een van mijn favoriete dipsauzen. Ik dip er van alles in; bugles, komkommer, stokbrood, vlees, noem maar op. Dus toen ik twee jaar terug op een Tupperware party een recept kreeg om hem zelf te maken was ik dolenthousiast! Wel geef ik er mijn eigen swung aan zoals ze dat zeggen. Ik vind het namelijk leuk om dingen te maken en volg dan vaak een recept, maar wil het nooit helemaal hetzelfde maken. Dan voelt het niet eigen zeg maar. Dus doe ik er vaak nog een eigen dingetje mee, zoals ook dit keer!

Wat je nodig hebt voor de kruidendip die lijkt op HEKSENKAAS®:

  • prei
  • peterselie
  • (kruiden) roomkaas of yoghurt
  • een paar eetlepels (light) mayo
  • citroensap
  • En ik gooi er zelf somss nog een teentje knoflook bij in en daarnaast nog een snufje zout en peper.

Wat ook handig is dat is een staafmixer of keukenmachine. Bestenu heeft de beste keukenmachines trouwens op een rijtje gezet. Zelf heb ik een handmatige keukenmachine van Tupperware (ja slim zijn ze wel) waar ik super blij mee ben dus ik gebruik dat apparaat hiervoor. Wat je eigenlijk doet is zorgen dat de prei en peterselie zo klein mogelijk zijn, daarvoor is een keukenmachine wel handig maar zelf snijden kan ook natuurlijk! Ik gebruikte 30 gram prei en 10 gram peterselie. Van de prei moet je het lichtgroene gedeelte gebruiken! En dan doe je daar de mayo bij, in eerste instantie heb ik er 3 bij gedaan, en de citroensap. Goed mixen, daarna het bakje roomkaas erbij (150 gram) en ook weer goed mixen en dan is het alweer klaar!

Zelf heb ik er daarna dus nog wat lepels mayo bij gedaan omdat ik het niet smeuïg genoeg vond. Ook deed ik er een snufje zout en peper bij en dus een teentje knoflook helemaal fijn geperst. Ik moet zeggen dat hij wel sterker van smaak is dan de “echte” heksenkaas zoals hij uit de winkel komt. Maar ik persoonlijk vind dat lekkerder. Je kunt natuurlijk zelf ervoor kiezen hoeveel prei en peterselie je er ook in gooit, dit bepaalt de smaak enorm!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Geniet ervan!

Heksenkaas maken

HEKSENKAAS® is een merk van Heksenkaas B.V.

Meer recepten lezen? Ik heb een pagina vol met lekkere recepten waaronder de BLT pastasalade, lunchwraps onder de 500kcal en een regenboogtaart!

Ga je aan de slag met dit lekkere dipsausje of een ander recept van mijn blog?
Tweet je foto @meiseigenwijsje of deel je foto op de Facebookpagina van Meisje-Eigenwijsje.
Deel je jouw foto op Instagram? Gebruik dan #MeisjeEigenwijsje of tag @meisje_eigenwijsje

20 reacties op “Recept: zelf heksenkaas maken

  • ik ben niet zo dol op heksenkaas maar misschien deze wel. Wie weet ga ik het recept een keer proberen. Of ik kom het gewoon bij jou proeven haha…

  • Ik vind Heksenkaas niet zo lekker klinken…hoe komen ze bij de naam? Recept klinkt wel goed.

  • Wat een super leuk en vooral handig recept zeg.
    Deze ga ik zeker proberen. Ik vind de heksenkaas altijd super lekker maar vroeg me al af of het goedkoper kon door het zelf te maken. Door je receptenlijstje lijkt deze optie een stuk voordeliger.

    Dank je wel voor het delen

  • Ik heb nog nooit Heksenkaas op eigenlijk maar iedereen is er zo enthousiast over. Dit lijkt mij zelf lekkerder omdat het zelf gemaakt is x

  • Leuk hè, heksenkaas. Leuk dat je het zelf gemaakt hebt. Ik ga je recept opslaan en een keer uitproberen 🙂

  • Ze hebben bij de Aldi nu ook De witte Wieve’n kaas voor € 1,79 Dat is precies hetzelfde als Heksenkaas.
    Het is een heerlijke frisse dipsaus bij stokbrood, Buggles of andere maischips, Rauwe groenten of als saus door de sla.
    Nu ook maar eens zelf proberen te maken, daar ben ik altijd gek op.

    Het groene gedeelte van de prei, kan je samen met een wortel (beide even groot) en een zure appel in de quick chef(tupperware) fijn maken met een beetje mayonaise en zwarte peper/chilipeper. En dat is heerlijk op TUC.

    • Mijnheer Eetpraat,

      Leuk dat jij ook een recept hebt van heksenkaas. Ik was net aan het google naar recepten hiervoor. Maar overal loop jij te claimen dat jij het hebt bedacht! en dat mensen het vermelden zonder jouw als bron. Misschien kan je ook bedenken dat andere mensen het weer via andere wegen horen en dus niet via jouw website en dus ook niet jouw bron! Loop dus niet zomaar overal te verkondigen dat mensen het van jouw website hebben gejat enz.

      Uiteindelijk gaat het toch om het idee dat mensen een recept kunnen vinden en maken en hoe meer die te vinden zijn hoe beter toch? Het maakt toch niet uit wie het op welke website heeft gezet?

      by the way super lekker recept meisje eigenwijsje! Zeker met de knoflook!

Reageren is niet mogelijk.