Afgelopen maandag was het zulk lekker weer dat ik geen zin had om in de keuken te gaan staan. Meestal eten we op dat soort dagen brood, maar ik had zin in een lekkere pastasalade. Nu ben ik redelijk actief op Pinterest en daar kwam ik dan ook een heerlijke BLT pastasalade tegen. Na even doorgeklikt te hebben kwam ik op een Amerikaanse site en daar stond een heerlijk recept inclusief allerlei dressings die je daar kunt kopen. Nu klinkt een salade met bacon, pasta en dressing natuurlijk erg calorierijk en totaal niet Weight Watchers proof, maar dat is deze versie wel!
Aangezien ik dus wel een versie wilde maken die ik zelf ook kon eten besloot ik om sowieso mijn eigen dressing te maken. Dat had ik eigenlijk nog nooit gedaan maar het is eigenlijk best goed gelukt. Ook koos ik ervoor om net wat meer ingrediënten erin te doen dan eigenlijk ‘hoort’. Dit zodat ik zeker genoeg groenten binnen zou krijgen en onze kleine dame ook. Zij is namelijk nogal kieskeurig wat groente betreft.
Inhoudsopgave
De ingrediënten voor de BLT pastasalade
Van deze salade hebben wij met zijn drieën goed gegeten, plus we hadden nog 1 portie over. Hij is dus zeker goed voor vier personen.
Dressing:
- 2 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel zuivelspread naturel
- scheutje rijstmelk (Rice Dream)
- droge mint (naar smaak)
- droge dille (naar smaak, maar in ieder geval 2x meer qua hoeveelheid dan de mint)
Salade:
- 200 gram pasta
- krop sla
- 3 grote tomaten (of 250 gram cherrytomaten)
- gerookte spek (of bacon)
- rode paprika
- rode ui
De salade is erg makkelijk te maken. Kook de pasta zoals op de verpakking staat vermeld, spoel hem met koud water af en laat afkoelen. Ondertussen snijd je de sla, tomaten, rode paprika en ui in stukjes. De gerookte spek bak je in een pan en je giet aan het einde het vet af. Laat het uitdruppen op een stukje keukenpapier. De dressing is puur alles door elkaar gooien en mengen. Wanneer de dressing klaar is en de pasta afgekoeld dan mix je de dressing met de pasta. Daarna kun je alle andere ingrediënten erbij gooien.
Eet smakelijk!
BLT (bacon tomato lettuce) pastasalade
Equipment
- Koekenpan
- Steelpan
- Keukenpapier
Ingrediënten
Dressing
- 2 eetlepels mayonaise je kunt hiervoor de light variant nemen
- 1 eetlepel zuivelspread naturel
- 1 scheutje rijstmelk Rice dream
- droge mint naar smaak – deze kopen wij altijd bij de Turk
- droge dille naar smaak, zeker het dubbele van de mint
Salade
- 200 gram pasta wij kiezen altijd voor fusili
- 2 krop sla
- 3 grote tomaten of 250 gram snoep tomaatjes
- 150 gram bacon of gerookte spekjes
- 1 rode paprika
- 1 rode ui
Instructies
Vooraf
- Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat
- Spoel de pasta af onder koud water en laat hem afkoelen
- Zet de pasta daarna in de koelkast en haal hem er pas weer uit wanneer je hem verder af gaat maken én gaat eten
Dressing
- Meng eerst alle 'natte' producten door elkaar, dus de mayonaise, zuivelspread en rijstmelk
- Schep daarna de droge mint en dille erdoor. Doe dit naar smaak dus begin met eerst een theelepel en schep er meer bij wanneer nodig
Salade
- Snijd de tomaten, paprika en ui in kleine stukjes
- Scheur de krop sla in stukken
- Bak de bacon of spekjes in de koekenpan en giet daarna (met deksel op de pan) het vet af.
- Leg de bacon op een stuk keukenpapier zodat het overige vet ook nog kan uitlekken
- Meng de dressing met de inmiddels afgekoelde pasta
- Voeg daarna alle andere ingrediënten toe
Annemijn zegt:
Klinkt erg lekker! Zeker lekker met dit warmere weer dit weekend.
Desiree | Sweet Happinez zegt:
Dit lijkt me een erg lekkere salade!
Yvonne zegt:
Lekker! Vooral met warm weer!
Simone zegt:
Oeh dat ziet er echt goed uit!