Recept: banaan ei pannenkoeken

Een heerlijk voedzaam ontbijt wat makkelijk te maken is. Wie wil dat nou niet? Met dit recept voor banaan ei pannenkoeken maak je van je ontbijt echt een feestje. En ik beloof je, ook de kinderen zullen er lekker van smullen. In deze blog vertel ik je stap voor stap hoe je in slechts een paar minuten tijd deze smakelijke pannenkoeken klaar hebt. Lees snel verder om te weten wat je ervoor nodig hebt, hoe je ze maakt én ik geef nog wat tips voor extra variatie.

Makkelijk ontbijt

Als het gaat om ontbijten dan houd ik van makkelijk, maar ook van lekker. Mij maak je in de ochtend niet erg blij met een boterham dus ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Eerder ontdekte ik al de mugcake en het bananenbrood, maar ook de banaan ei pannenkoeken zijn al langere tijd favoriet. Je kunt ze in diverse varianten maken, zowel met als zonder havermout. En met de toppings kun je ook variëren waardoor je het helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen.

Variaties en toppings voor de banaan ei pannenkoeken

Er zijn ook diverse variaties en toppings mogelijk voor je banaan ei pannenkoeken. In het recept hieronder zul je zien dat ik er Griekse yoghurt en blauwe bessen op heb gedaan als topping. Maar je kunt er nog veel meer mee.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wil je het ontbijt net wat steviger maken dan kun je ook havermout door het beslag heen roeren. Je kunt er echter ook volkorenmeel en melk aan toevoegen. Dat past helemaal in de schijf van vijf. Wil je vegan bananenpannenkoeken maken dan kun je natuurlijk geen ei of melk gebruiken. Meng dan zo’n 100 gram havermout met 250 ml plantaardige melk met 1 banaan in een blender of staafmixer. Voeg er dan ook een halve theelepel baking soda aan toe en eventueel iets van kaneel voor de smaak.

De volgende toppings zijn lekker bij de banaan ei pannenkoeken:

  • Griekse yoghurt en fruit
  • Blauwe bessen, aardbeien & stukjes chocolade
  • Schijfjes banaan, walnoten en honing
  • Cottage cheese & honing
  • Pindakaas en banaan
  • Stukjes gebakken appel met kaneel

Tip: Maak een hele batch van deze banaan ei pannenkoekjes en vries ze in. Op die manier kun je ’s ochtends de pannenkoeken uit de vriezer halen en opwarmen en heb je nog sneller een heerlijk ontbijt.

Banaan ei pannenkoeken

Maak een heerlijk voedzaam ontbijt met deze makkelijke banaan ei pannenkoeken. In diverse variaties te maken en met verschillende toppings. Op die manier heb je telkens weer een ander makkelijk en gezond ontbijtje.
Voorbereidingstijd 2 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 12 minuten
Gang Ontbijt
Keuken Nederlands
Porties 12 stuks

Equipment

  • 1 diep bord
  • 1 vork
  • 1 Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 3 eieren
  • 2 bananen
  • 1 snufje kaneel

Toppings

  • blauwe bessen
  • Griekse yoghurt

Instructies
 

  • Prak met een vork in een diep bord de bananen tot moes.
  • Doe daar de eieren bij en mix het tot een geheel. Zelf gebruik ik daar mijn Tupperware apparaat voor, maar het kan ook met de hand.
  • Voeg aan de mix nog een snufje kaneel toe of koek & speculaaskruiden, dat is ook erg lekker. Je kunt dit echter ook achterwege laten.
  • Tijd om te bakken! Smelt een klein klontje boter in de koekenpan en schep met een sauslepel het beslag in de pan. Je kunt ongeveer drie kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan maken, maar dit ligt natuurlijk wel aan de grootte van je pan..
  • Zodra je bubbeltjes in het beslag ziet is het tijd om de pannenkoekjes met een spatel om te draaien. Dit heeft even wat handigheid nodig, maar je hebt snel genoeg door wanneer het kan.
  • Zodra de andere kant ook mooi bruin is, is het tijd om de pannenkoekjes uit de pan te halen en op een stapeltje op een bord te leggen. Dit herhaal je tot alle beslag op is. Eet smakelijk!
Trefwoord gezond
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!

1 reactie op “Recept: banaan ei pannenkoeken

Reageren is niet mogelijk.