Rammelende eierstokken en afvallen

IMG_6046

Hoe ik een half jaar geleden nog heel nonchalant een blog schreef over een tweede kindje en hoe ik een beetje moe werd van die vraag. Hoe enorm pijn mijn oren inmiddels doen van de rammelende eierstokken. Ik zie vooral beren op de weg wat betreft een tweede kindje en ben er ook totaal niet klaar voor. Sowieso zijn wij als gezin er gewoon niet klaar voor. Toch rammelt het aan alle kanten. Ik zou zo graag voor een tweede kindje willen gaan! 

Rammelende eierstokken

Heel gek, ik geniet echt enorm van de dreumestijd en alles wat erbij komt kijken. Ja ook die peuterpuberteit die erbij hoort. Het is gewoon zo mooi om te zien hoe de kleine dame zich ontwikkelt en hoe het een echt mini mensje is geworden. Ik kan zoveel redenen bedenken waarom ik blij ben dat ze geen baby meer is maar een bijna peuter. Ik zou dan ook echt niet meer terug naar de babytijd willen met Fay, nu ik weet wat voor een fantastisch leuk meisje ze is en wordt.

 

Maar toch verlang ik naar een baby. Zo’n klein rozig frummeltje wat alleen nog maar slaapt – eet – poept. Dat ze ook huilen en geheel afhankelijk van je zijn, dat soort dingen vergeet ik dan maar even. Heerlijk knuffelen met zo’n klein minimensje in je armen, weer opnieuw genieten van alle eerste mijlpalen zoals het eerste lachje, de eerste keer omdraaien, het eerste woordje, enzovoort. Heerlijk toch? Ja die eierstokken van mij blijven nog wel even rammelen.

Nog geen poging..

Toch doen we nog steeds geen poging voor een tweede. We willen het allebei, zijn er ook beide klaar voor, maar er zijn gewoon dingen die ons tegen houden. Het belangrijkste wat ons nu tegenhoud, of nou ja eerder mij tegenhoud, is mijn gewicht. Ondanks dat ik inmiddels alweer 7 kilo ben afgevallen heb ik er nog minimaal 28 te gaan. En dan zit ik nog steeds niet op een gezond bmi maar dan weeg ik net zoveel als met de bruiloft, vlak voor ik zwanger raakte van Fay dus.

Het is eigenlijk van de zotte: zoveel afvallen om vervolgens weer aan te komen met een zwangerschap. Maar het gewicht wat ik nu meedraag is gewoon niet gezond. Ook ben ik niet in goede conditie door mijn slaapapneu. Dat is vooral het belangrijkste. Nu heb ik soms al moeite met 1 kind in huis, laat staan als er dan ook nog een baby bij is. Dus we gaan gewoon maar door. Met rammelende eierstokken en de motivatie om mezelf weer 100% fit en fijn te voelen….

IMG_5973

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 1 februari 2016 om 06:14

  Wat goed dat je eerst je lichaam in goede conditie wilt krijgen voordat je aan een tweede kindje begint. Zou heel fijn zijn als het snel lukt.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 februari 2016 om 09:08

   Ja ik moet wel, want ik trek het nu amper met 1 kind..

 2. Gerdien op 1 februari 2016 om 07:18

  Herkenbaar verhaal. Ik vind zelf het gewicht nog niet eens een punt, maar hier wordt hard gewerkt aan de conditie. Over een half jaar kijken we verder. Heel veel succes!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 februari 2016 om 09:08

   Ja wat je zegt, over een half jaar weer kijken hoe het dan gaat!

 3. Romy op 1 februari 2016 om 07:58

  Goed dat je eerst aan je gezondheid wil werken. Het is ook niet niks, een tweede kind. Ik denk dat het moment vanzelf wel aanbreekt dat je er op alle vlakken klaar voor bent!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 februari 2016 om 08:44

   Er is natuurlijk nooit een perfect moment, maar heb wel voor mezelf een idee wanneer ik vind wanneer het kan.

 4. Charlotte op 1 februari 2016 om 08:26

  Ontzettend knap dat je eerst aan jezelf wilt werken voordat jullie er weer voor gaan. Lijkt me wel moeilijk, ik weet als geen ander hoe vervelend het is als het enorm rammelt en je doet daar niks mee…

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 februari 2016 om 09:09

   Ja het is ook echt moeilijk, maar ik moet wel want anders ga ik er zelf aan onderdoor..

 5. Nicole op 1 februari 2016 om 08:28

  Wat goed dat je eerst gaat afvallen! En 7 kilo al, wow! Superknap meid! Zelf twijfel ik heel erg over een eventueel tweede kindje. Mijn man wil het wel heel graag.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 februari 2016 om 09:09

   Dank je, ben er ook wel trots op!

 6. miranda op 1 februari 2016 om 08:32

  Oh wat lijkt me dat lastig, die rammelende eierstokken waar je nog niks mee kan doen. Maar zo knap dat je eerst aan jezelf werkt. 7 kilo al, heel goed!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 februari 2016 om 08:45

   Ja is echt lastig, vooral als je in je familie een babyboom hebt ?

 7. Karen op 1 februari 2016 om 08:45

  Ik ga misschien iets heel onconventioneels zeggen, maar als je voor een tweede wilt gaan, zou ik dat gewoon doen. Er zijn zo veel mensen die moeite hebben om een tweede te krijgen. Op zich is het niet goed om overwicht te hebben als je zwanger wilt worden, maar je kunt ook verantwoord eten als je zwanger bent.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 1 februari 2016 om 09:07

   Dat klopt wat je zegt. Echter kan ik nu amper voor Fay zorgen, fysiek, laat staan voor nog een kindje erbij. En stel dat het wel weer snel gaat.. Dan trek ik dat echt niet. Daarom eerst mn conditie weer wat opbouwen en hopelijk ook afvallen voordat ik een poging ga wagen 🙂

 8. Bregje op 1 februari 2016 om 09:51

  Goed hoor, al 7 kilo kwijt! Zet ‘m op!
  Lijkt me lastig als je wel wilt, maar het nog niet voelt als het goede moment. Hopelijk kan jullie droom gauw in vervulling gaan!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 februari 2016 om 08:46

   Dank je!

 9. Manon op 1 februari 2016 om 09:55

  Oh Nicole ik vind het superknap dat je je kinderwens toch even opzij zet om even jezelf “gezond” te maken. Jouw lichaam moet wel die baby gaan maken, dragen en voeden dus dan is een optimale leefomgeving (om het zo maar te zeggen) wel heel belangrijk! En ook nog: met een gezond BMI is de kans op zwanger worden ook veel sneller als ik het goed heb. Echt heel knap en dat je hier ook open over durft te schrijven 🙂 You can do it girl!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 februari 2016 om 08:46

   Precies wat je zegt..! Dank je

 10. Sanja op 1 februari 2016 om 10:36

  Same here! Ik er zeker nog 15 kg en het liefst 20 er af hebben. Daarnaast ben ik hééél erg bang voor mijn bekkenbodeminstabiteit die nog steeds niet weg is! Ik hou het dus voorlopig ook nog bij de rammelende eierstokken ?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 februari 2016 om 08:47

   Rammelen we lekker samen ?

 11. MARIJKE op 1 februari 2016 om 11:14

  Al 7 kilo afgevallen, wat knap! Kan mij goed voorstellen dat je eerst je weer fit wil voelen voordat je aan een tweede begint.

 12. Mona - Vandaagismooi.nl op 1 februari 2016 om 21:20

  Och wat herkenbaar van de rammelende eierstokken hihi.
  Jammer dat jullie nog geen poging kunnen gaan doen. Hoop dat het afvallen goed gaat lukken zoals je voor ogen hebt. Heel veel succes 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 2 februari 2016 om 08:47

   Gaat goed komen, moet gewoon!

 13. Cindy op 2 februari 2016 om 21:20

  Ontzettend knap dat je gaat afvallen, voor de gezondheid van een eventuele tweede kindje. You can do it Nicole, je bent er al 7 kwijt, super!!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje