Rammelende eierstokken en afvallen

Hoe ik een half jaar geleden nog heel nonchalant een blog schreef over een tweede kindje en hoe ik een beetje moe werd van die vraag. Hoe enorm pijn mijn oren inmiddels doen van de rammelende eierstokken. Ik zie vooral beren op de weg wat betreft een tweede kindje en ben er ook totaal niet klaar voor. Sowieso zijn wij als gezin er gewoon niet klaar voor. Toch rammelt het aan alle kanten. Ik zou zo graag voor een tweede kindje willen gaan! 

Rammelende eierstokken

Heel gek, ik geniet echt enorm van de dreumestijd en alles wat erbij komt kijken. Ja ook die peuterpuberteit die erbij hoort. Het is gewoon zo mooi om te zien hoe de kleine dame zich ontwikkelt en hoe het een echt mini mensje is geworden. Ik kan zoveel redenen bedenken waarom ik blij ben dat ze geen baby meer is maar een bijna peuter. Ik zou dan ook echt niet meer terug naar de babytijd willen met Fay, nu ik weet wat voor een fantastisch leuk meisje ze is en wordt.

 

Maar toch verlang ik naar een baby. Zo’n klein rozig frummeltje wat alleen nog maar slaapt – eet – poept. Dat ze ook huilen en geheel afhankelijk van je zijn, dat soort dingen vergeet ik dan maar even. Heerlijk knuffelen met zo’n klein minimensje in je armen, weer opnieuw genieten van alle eerste mijlpalen zoals het eerste lachje, de eerste keer omdraaien, het eerste woordje, enzovoort. Heerlijk toch? Ja die eierstokken van mij blijven nog wel even rammelen.

Nog geen poging..

Toch doen we nog steeds geen poging voor een tweede. We willen het allebei, zijn er ook beide klaar voor, maar er zijn gewoon dingen die ons tegen houden. Het belangrijkste wat ons nu tegenhoud, of nou ja eerder mij tegenhoud, is mijn gewicht. Ondanks dat ik inmiddels alweer 7 kilo ben afgevallen heb ik er nog minimaal 28 te gaan. En dan zit ik nog steeds niet op een gezond bmi maar dan weeg ik net zoveel als met de bruiloft, vlak voor ik zwanger raakte van Fay dus.

Het is eigenlijk van de zotte: zoveel afvallen om vervolgens weer aan te komen met een zwangerschap. Maar het gewicht wat ik nu meedraag is gewoon niet gezond. Ook ben ik niet in goede conditie door mijn slaapapneu. Dat is vooral het belangrijkste. Nu heb ik soms al moeite met 1 kind in huis, laat staan als er dan ook nog een baby bij is. Dus we gaan gewoon maar door. Met rammelende eierstokken en de motivatie om mezelf weer 100% fit en fijn te voelen….

IMG_5973

24 reacties op “Rammelende eierstokken en afvallen

 • Herkenbaar verhaal. Ik vind zelf het gewicht nog niet eens een punt, maar hier wordt hard gewerkt aan de conditie. Over een half jaar kijken we verder. Heel veel succes!

 • Goed dat je eerst aan je gezondheid wil werken. Het is ook niet niks, een tweede kind. Ik denk dat het moment vanzelf wel aanbreekt dat je er op alle vlakken klaar voor bent!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Er is natuurlijk nooit een perfect moment, maar heb wel voor mezelf een idee wanneer ik vind wanneer het kan.

 • Ontzettend knap dat je eerst aan jezelf wilt werken voordat jullie er weer voor gaan. Lijkt me wel moeilijk, ik weet als geen ander hoe vervelend het is als het enorm rammelt en je doet daar niks mee…

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ja het is ook echt moeilijk, maar ik moet wel want anders ga ik er zelf aan onderdoor..

 • Wat goed dat je eerst gaat afvallen! En 7 kilo al, wow! Superknap meid! Zelf twijfel ik heel erg over een eventueel tweede kindje. Mijn man wil het wel heel graag.

 • Oh wat lijkt me dat lastig, die rammelende eierstokken waar je nog niks mee kan doen. Maar zo knap dat je eerst aan jezelf werkt. 7 kilo al, heel goed!

 • Ik ga misschien iets heel onconventioneels zeggen, maar als je voor een tweede wilt gaan, zou ik dat gewoon doen. Er zijn zo veel mensen die moeite hebben om een tweede te krijgen. Op zich is het niet goed om overwicht te hebben als je zwanger wilt worden, maar je kunt ook verantwoord eten als je zwanger bent.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Dat klopt wat je zegt. Echter kan ik nu amper voor Fay zorgen, fysiek, laat staan voor nog een kindje erbij. En stel dat het wel weer snel gaat.. Dan trek ik dat echt niet. Daarom eerst mn conditie weer wat opbouwen en hopelijk ook afvallen voordat ik een poging ga wagen 🙂

 • Goed hoor, al 7 kilo kwijt! Zet ‘m op!
  Lijkt me lastig als je wel wilt, maar het nog niet voelt als het goede moment. Hopelijk kan jullie droom gauw in vervulling gaan!

 • Oh Nicole ik vind het superknap dat je je kinderwens toch even opzij zet om even jezelf “gezond” te maken. Jouw lichaam moet wel die baby gaan maken, dragen en voeden dus dan is een optimale leefomgeving (om het zo maar te zeggen) wel heel belangrijk! En ook nog: met een gezond BMI is de kans op zwanger worden ook veel sneller als ik het goed heb. Echt heel knap en dat je hier ook open over durft te schrijven 🙂 You can do it girl!

 • Same here! Ik er zeker nog 15 kg en het liefst 20 er af hebben. Daarnaast ben ik hééél erg bang voor mijn bekkenbodeminstabiteit die nog steeds niet weg is! Ik hou het dus voorlopig ook nog bij de rammelende eierstokken ?

 • Ontzettend knap dat je gaat afvallen, voor de gezondheid van een eventuele tweede kindje. You can do it Nicole, je bent er al 7 kwijt, super!!

Reageren is niet mogelijk.