Rammelende eierstokken en afvallen

Hoe ik een half jaar geleden nog heel nonchalant een blog schreef over een tweede kindje en hoe ik een beetje moe werd van die vraag. Hoe enorm pijn mijn oren inmiddels doen van de rammelende eierstokken. Ik zie vooral beren op de weg wat betreft een tweede kindje en ben er ook totaal niet klaar voor. Sowieso zijn wij als gezin er gewoon niet klaar voor. Toch rammelt het aan alle kanten. Ik zou zo graag voor een tweede kindje willen gaan! 

Rammelende eierstokken

Heel gek, ik geniet echt enorm van de dreumestijd en alles wat erbij komt kijken. Ja ook die peuterpuberteit die erbij hoort. Het is gewoon zo mooi om te zien hoe de kleine dame zich ontwikkelt en hoe het een echt mini mensje is geworden. Ik kan zoveel redenen bedenken waarom ik blij ben dat ze geen baby meer is maar een bijna peuter. Ik zou dan ook echt niet meer terug naar de babytijd willen met Fay, nu ik weet wat voor een fantastisch leuk meisje ze is en wordt.

 

Maar toch verlang ik naar een baby. Zo’n klein rozig frummeltje wat alleen nog maar slaapt – eet – poept. Dat ze ook huilen en geheel afhankelijk van je zijn, dat soort dingen vergeet ik dan maar even. Heerlijk knuffelen met zo’n klein minimensje in je armen, weer opnieuw genieten van alle eerste mijlpalen zoals het eerste lachje, de eerste keer omdraaien, het eerste woordje, enzovoort. Heerlijk toch? Ja die eierstokken van mij blijven nog wel even rammelen.

Nog geen poging..

Toch doen we nog steeds geen poging voor een tweede. We willen het allebei, zijn er ook beide klaar voor, maar er zijn gewoon dingen die ons tegen houden. Het belangrijkste wat ons nu tegenhoud, of nou ja eerder mij tegenhoud, is mijn gewicht. Ondanks dat ik inmiddels alweer 7 kilo ben afgevallen heb ik er nog minimaal 28 te gaan. En dan zit ik nog steeds niet op een gezond bmi maar dan weeg ik net zoveel als met de bruiloft, vlak voor ik zwanger raakte van Fay dus.

Het is eigenlijk van de zotte: zoveel afvallen om vervolgens weer aan te komen met een zwangerschap. Maar het gewicht wat ik nu meedraag is gewoon niet gezond. Ook ben ik niet in goede conditie door mijn slaapapneu. Dat is vooral het belangrijkste. Nu heb ik soms al moeite met 1 kind in huis, laat staan als er dan ook nog een baby bij is. Dus we gaan gewoon maar door. Met rammelende eierstokken en de motivatie om mezelf weer 100% fit en fijn te voelen….

IMG_5973

24 reacties op “Rammelende eierstokken en afvallen

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *