Quiche met spinazie, champignons en spekjes

Quiche-met-spinazie-champignons-en-spekjes

Quiches, oftewel hartige taarten, worden bij ons in huis altijd goed gegeten. Ik probeer dus minstens eens in de twee weken een quiche te maken. Vaak stop ik hem vol met groenten want daar houden ze wel van hier in huis. Vaak worden de quiches met gehakt of kip gemaakt, maar dit keer ging ik voor de spekjes. Wil je hem vegetarisch maken dan kun je dit ook weglaten. Overigens laat ik af en toe ook de champignons weg omdat onze dochter deze niet lust. Je kunt dus variëren zoveel je wilt.

Quiche met spinazie

Ik gebruik spinazie altijd in veel gerechten maar had er nog nooit een quiche mee gemaakt. Als het gaat om ovenschotels gebruik ik meestal wel verse spinazie. Maar voor pasta’s of een hartige taart kies ik toch voor de diepvries variant. Je kunt in plaats van quichedeeg ook gewoon plakjes bladerdeeg pakken, maar ik ben van de makkelijk…

De ingrediënten van de quiche:

  • Quiche / taartdeeg (ik gebruik altijd die van tante fanny)
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 750 gram spinazie a la creme (diepvries dus)
  • Gesnipperde ui
  • theelepel knoflookpoeder (of een teentje fijngehakte knoflook)
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • Een bakje champignons

Hoe maak je dit gerecht?

Je verwarmt de oven voor op zo’n 200 graden. Daarna vet je de taartvorm (ik gebruikte er eentje van 26 cm doorsnede) in met wat boter. Leg de taartdeeg er precies in het midden in. Fruit de ui tot ze glazig zien in wat olijfolie en voeg de spekreepjes en champignons erbij. Bak deze even kort op en breng op smaak met wat peper. Zout is niet nodig, de spekjes zijn al zout van zichzelf. Voeg de spinazie toe en roer door totdat de spinazie helemaal ontdooid is.

hartige taart met spinazie en spekjes

Klop de eieren los en voeg ongeveer een kwart van de kaas toe. Roer het ei-kaas mengsel door de spinazie en vul de taartvorm ermee. Strooi daarna de rest van de kaas over de quiche totdat alles bedekt is. Als laatste bak je de taart in het midden van de oven in zo’n 35 minuten gaar.

Ik zeg: eet smakelijk!

Quiche met spinazie, spekjes en champignons

Een lekkere hartige taart die je in een handomdraai maakt.
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 35 min
Totale tijd 50 min
Gang Hoofdgerecht
Keuken Frans
Porties 4

Equipment

  • 1 oven
  • 1 springvorm 24 cm
  • 1 wok
  • 1 mok

Ingrediënten
  

  • 1 quichedeeg Tante Fanny
  • 300 gram gerookte spekjes
  • 750 gram spinazie a la creme diepvries
  • 1 gesnipperde ui
  • 250 gram champignons
  • 4 eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 1 teentje fijngehakte knoflook

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Vet de taartvorm in met wat boter
  • Leg de taartdeeg er precies in het midden in
  • Fruit de ui en de knoflook in wat olijfolie totdat ze glazig zijn
  • Voeg de spekreepjes en champignons toe
  • Bak deze even kort op (voeg eventueel naar smaak peper toe)
  • Voeg de spinazie toe en roer totdat de spinazie volledig ontdooit is
  • Klop de eieren los in een mok en voeg een handvol geraspte kaas toe
  • Roer het ei-kaas mengsel door de spinazie heen en vul de taartvorm ermee
  • Strooi daarna de rest van de kaas over de quiche totdat alles bedekt is
  • Zet de taart in het midden van de oven en bak hem in 35 minuten gaar
Trefwoord hartige taart, oven, quiche
Heb je dit recept als eens geprobeerd?Let us know how it was!
WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

  1. […] Lees ook: Quiche met spinazie, champignons en spekjes […]

  2. […] Als het gaat om koken, bakken of braden ben ik niet de meest inventieve persoon. Alhoewel ik toch ooit eens een vijf-gangen menu serveerde tijdens kerst. Maar toen had ik nog geen kinderen en had dus nog geen slaaptekort zoals nu. Dit jaar maak ik het me er makkelijk vanaf.. we gaan namelijk gewoon lekker borrelen met de kinderen. Dit betekent allerlei lekkere hapjes maken en vooral kijken naar wat iedereen lekker vindt. Daar horen dan ook deze spinaziehapjes met fetakaas bij. Een net iets andere variant van mijn hartige taart met spinazie en spekjes. […]

  3. […] ik heel goed zelf quiches kan maken heb ik al besloten dat ik dit keer gewoon in de winkel van die kant en klare quiches ga kopen. Deze […]

  4. […] Vrijdag: Quiche met spinazie en spekjes […]

Laat een reactie achter

Rating recept








© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje