Papa kookt: quiche gehakt en puntpaprika

Goedemiddag! Ja het is weer twee weken geleden sinds de laatst papa kookt en voor deze keer had ik een quiche in gedachte. Nou ja in gedachte, het was een idee van mijn vrouw. En ik vond hem zo lekker klinken dat ik hem zelf wilde maken, voor papa kookt. Ik vroeg me al af wat ze met al die puntpaprika’s wilde doen, ze had er wel al twee van gebruikt, maar het was dus voor een quiche. Omdat ik zelf van pittig houd heb ik haar recept wel aangepast met knoflook en sambal. Dan zit er meer smaak aan. 

De benodigdheden 

_MG_0865

  • punt paprika
  • gehakt
  • bladerdeeg
  • geraspte kaas
  • sambal
  • ui
  • knoflook
  • 3 eieren
  • quichevorm of taartvorm
  • voorverwarmde oven

Hoe maken we deze quiche?

Neem een bakvorm, wij namen een ronde. Vet deze goed in met boter en vervolgens vul je de vorm helemaal met bladerdeeg. Zorg ervoor dat ze elkaar niet teveel overlappen, dan heb je kans dat de deeg niet helemaal gaar is na het bakken in de oven. De oven verwarm je voor op 200 graden. Snij vervolgens de paprika, de ui en knoflook in stukjes. Meng deze samen met de geraspte kaas en sambal door het gehakt.

Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022

quiche paprika gehakt

Strijk het gehaktmengels vervolgens over de bodem uit en de tip is dan niet te hard aandrukken zodat het eimengsel die er overheen gaat er in kan trekken ipv er boven op blijft liggen. Ik had hem te hard aangedrukt waardoor het eimengsel dus wel bovenop bleef liggen. Maar uiteindelijk was ook dit gewoon heel erg lekker. Zelfs Fay, onze dochter, smulde ervan.

Zet de vorm ongeveer 30 minuten in de oven, iets langer mag, korter niet.

Het eindresultaat

_MG_0872 _MG_0875

De randen waren zoals je ziet niet gelijk dus deze kun je wegsnijden als je wilt. Je kunt de quiche zo eten zonder iets erbij, maar er ook voor kiezen er nog een salade ofzo bij te maken. Bij ons ging de hele quiche op, met zijn drietjes (waaronder dus 1 kind van bijna twee).

smakelijk bart

4 reacties op “Papa kookt: quiche gehakt en puntpaprika

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *