Quality time

imagescat8wato

* Dit blogje werd geïnspireerd door een artikel uit het tijdschrift ‘Ouders van Nu’.

Afgelopen weken/maanden hebben manlief en ik het vrij druk gehad. Ons leven ging van bruiloft en huwelijksreis over in het opvoeden van een pup, de zwangerschap en een grote verhuizing/verbouwing. In zulke drukke tijden verlies je nog wel eens jezelf en maak je geen of weinig tijd voor je relatie. Gelukkig zijn we nu in wat rustiger vaarwater gekomen en hebben we de afgelopen weken toch wat momentjes gevonden voor quality time. Gewoon even een avondje of middagje alleen manlief en ik.

Deze momenten wil ik er graag inhouden maar ik besef me al te goed dat het hard werken wordt. De komende weken staat de zwangerschap namelijk behoorlijk centraal met alle afspraken die we gepland hebben, met het afmaken van het babykamertje, het voorbereiden op de bevalling en noem maar op. Daarnaast hebben we ook nog vrienden en familie waar we aandacht aan willen besteden, plus manlief heeft ook gewoon nog zijn werk en taken als reserve lid bij de Carnavalsvereniging. Na de geboorte van ons meisje wordt het helemaal hectisch.. Ons leven staat dan op zijn kop, maar juist dan is het belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen.
imagesCAT8WATO

De schrijvers van het boek ‘De Superrelatie’ geven daarvoor een aantal tips:

 • Maak je relatie belangrijk.
  Ga weer daten. Verras elkaar; ga naar een restaurant, een sauna, weekendje weg. Oppas is vaak duur, maar alimentatie is duurder!
 • Jij bent belangrijk.
  Pas als je goed voor jezelf zorgt, heb je een stevige basis en kun je goed voor een ander zorgen. Besteed daarom ook tijd aan dingen waar je energie van krijgt, bijvoorbeeld sporten, in bad gaan of lekker je nagels lakken.
 • De tip voor mannen.
  Neem een aantal weken na de bevalling vrij.  Neem de tijd om in het vaderschap te groeien. Accepteer dat je in die weken geen seconde met jezelf bezig bent maar wel met je kind, je vrouw en jullie relatie. Na die weken mag je weer een keer aan jezelf denken maar gun je vrouw ook tijd met haar vriendinnen.
 • Stof je seksleven af.
  Raak elkaar regelmatig aan, dat je niet direct zin hebt in seks is te begrijpen. Maar zoen elkaar, streel elkaar, heb oog voor elkaar. De zin in seks komt dan vanzelf weer…
 • Tijd, tijd en nog eens tijd.
  Wist je dat een gemiddeld stel slechts 9 minuten exclusieve tijd met elkaar doorbrengen per dag? En dan hebben ze nog niet eens kinderen. Zet dus die tv uit, leg dat spelletje weg of je smartphone en geef elkaar aandacht. Schroef dat gemiddelde omhoog!

Heb jij nog goede tips om elkaar niet uit het oog te verliezen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. twinkelbella op 26 januari 2014 om 13:12

  Goed om bij stil te staan. Wat apart zeg van die 9 min exclusieve tijd.

 2. Angélique (@AngeliqueSSL) op 26 januari 2014 om 18:41

  Wat een goede tips!

 3. Sas op 26 januari 2014 om 19:34

  Wat een fijne tips om bij stil te staan.

 4. jennn op 26 januari 2014 om 20:32

  Goeie tips!

 5. Gwen op 27 januari 2014 om 09:13

  Grappig, ik verbaasde me ook echt over die 9 minuten toen ik dit artikel las. Hier geen tips, wij zijn veel papa en mama en hebben de avonden op de bank samen de ene keer nodig om werkdingen of blogdingen te doen en de andere keer om te knuffelen of samen een tv-serie of film te kijken. Voor ons klopt het evenwicht, maar wij zijn nog nooit een avondje weggeweest zonder Olivia, anderen vinden dat raar, maar wij niet. Ieder z’n ding zeg maar.

  • Misseagles op 27 januari 2014 om 09:15

   Ja als je daar geen behoefte aan hebt dan is dat toch prima?! Wie weet hebben wij ook voldoende aan een avondje op de bank saampjes..

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje