Quality time

* Dit blogje werd geïnspireerd door een artikel uit het tijdschrift ‘Ouders van Nu’.

Afgelopen weken/maanden hebben manlief en ik het vrij druk gehad. Ons leven ging van bruiloft en huwelijksreis over in het opvoeden van een pup, de zwangerschap en een grote verhuizing/verbouwing. In zulke drukke tijden verlies je nog wel eens jezelf en maak je geen of weinig tijd voor je relatie. Gelukkig zijn we nu in wat rustiger vaarwater gekomen en hebben we de afgelopen weken toch wat momentjes gevonden voor quality time. Gewoon even een avondje of middagje alleen manlief en ik.

Deze momenten wil ik er graag inhouden maar ik besef me al te goed dat het hard werken wordt. De komende weken staat de zwangerschap namelijk behoorlijk centraal met alle afspraken die we gepland hebben, met het afmaken van het babykamertje, het voorbereiden op de bevalling en noem maar op. Daarnaast hebben we ook nog vrienden en familie waar we aandacht aan willen besteden, plus manlief heeft ook gewoon nog zijn werk en taken als reserve lid bij de Carnavalsvereniging. Na de geboorte van ons meisje wordt het helemaal hectisch.. Ons leven staat dan op zijn kop, maar juist dan is het belangrijk om elkaar niet uit het oog te verliezen.
imagesCAT8WATO

De schrijvers van het boek ‘De Superrelatie’ geven daarvoor een aantal tips:

 • Maak je relatie belangrijk.
  Ga weer daten. Verras elkaar; ga naar een restaurant, een sauna, weekendje weg. Oppas is vaak duur, maar alimentatie is duurder!
 • Jij bent belangrijk.
  Pas als je goed voor jezelf zorgt, heb je een stevige basis en kun je goed voor een ander zorgen. Besteed daarom ook tijd aan dingen waar je energie van krijgt, bijvoorbeeld sporten, in bad gaan of lekker je nagels lakken.
 • De tip voor mannen.
  Neem een aantal weken na de bevalling vrij.  Neem de tijd om in het vaderschap te groeien. Accepteer dat je in die weken geen seconde met jezelf bezig bent maar wel met je kind, je vrouw en jullie relatie. Na die weken mag je weer een keer aan jezelf denken maar gun je vrouw ook tijd met haar vriendinnen.
 • Stof je seksleven af.
  Raak elkaar regelmatig aan, dat je niet direct zin hebt in seks is te begrijpen. Maar zoen elkaar, streel elkaar, heb oog voor elkaar. De zin in seks komt dan vanzelf weer…
 • Tijd, tijd en nog eens tijd.
  Wist je dat een gemiddeld stel slechts 9 minuten exclusieve tijd met elkaar doorbrengen per dag? En dan hebben ze nog niet eens kinderen. Zet dus die tv uit, leg dat spelletje weg of je smartphone en geef elkaar aandacht. Schroef dat gemiddelde omhoog!

Heb jij nog goede tips om elkaar niet uit het oog te verliezen?

6 reacties op “Quality time

Reageren is niet mogelijk.