Project Life

Wat is Project Life? 

Om uit te leggen wat PL inhoud is het wellicht eerst handig om te weten wat scrapbooking is. Project Life stamt namelijk af van het scrappen. Scrappen is een bijzondere manier om een fotoalbum te maken. Je plakt niet alleen de foto’s in het album en schrijft er eventueel nog een datum of zinnetje bij. Nee met scrappen wordt een fotoalbum met behulp van gekleurd papier, stofjes, linten en nog veel meer technieken omgetoverd tot een boek wat een eigen verhaal vertelt.

Om te kunnen scrappen heb je echt heel veel tijd nodig plus creativiteit. En natuurlijk materialen. Juist omdat er tegenwoordig genoeg mensen zijn die van hun album iets leuks willen maken maar eigenlijk niet de tijd (en het geduld) hebben om daar uren mee bezig te zijn is Project Life in het leven geroepen!

Project Life is namelijk het scrappen voor de luie mens, haha. Ik vind dat ik dat handig kan zeggen want ik ben zo’n lui mens. Ik vind het leuk om creatief bezig te zijn, maar nog veel leuker als dat allemaal kan binnen een korte tijd. En dat kan met PL! Je hebt namelijk een album met daarin hoesjes waar je kaartjes en foto’s in kunt steken en dat is het eigenlijk! Klinkt saai (dat is het niet), klinkt vooral erg simpel (en dat is het ook) en klinkt als iets wat zelfs IK kan. Mevrouw a-creabea!

Wat heb je nodig voor Project Life?

Zoals ik eigenlijk hiervoor al aangaf, je hebt een album nodig. Een ringalbum aangezien je er insteekhoesjes in gaat stoppen en dat kan een album zijn van 30×30 maar het kan ook een mini album zijn. Er zijn genoeg fabrikanten die allerlei soorten albums verkopen dus het is aan jou wat je het mooiste, het leukste en het fijnste vind. Voor dat album heb je dus ook page protectors nodig (dat zijn dus de insteekhoesjes waar de foto’s en kaartjes ingaan).

Zelf heb ik in eerste instantie een mini album aangeschaft van Sn@p, dat is vooral leuk als je bijvoorbeeld een klein project erin wilt stoppen zoals een vakantie of in mijn geval de zwangerschap + kraamvisite. Maar ik ben ook bezig met een groot album  voor het eerste levensjaar van ons meisje.

Daarnaast is het natuurlijk handig om foto’s af te laten drukken (ik heb sinds kort een Canon Selphy CP910, dat is een fotoprintertje waarmee ik af en toe foto’s afdruk) en je hebt kaartjes nodig.

Meer niet! Dit is echt de basis. Het gaat er namelijk om dat je met de kaartjes en de foto’s zo een mooi album in elkaar steekt. Letterlijk en figuurlijk. Uiteraard kun je er altijd meer mee doen, maar dat is aan jezelf! Je kunt het zo simpel houden als je wilt en zoveel tijd in steken als je wilt.

Een kleine video van degene die ermee is gestart: Becky Higgins.

What is Project Life? from Becky Higgins LLC on Vimeo.

Waar kun je de materialen kopen?

Er zijn vrij veel (online) shops waar je materialen kunt kopen. Ik zal echter alleen de verkooppunten aangeven die ik zelf ken en waar ik ervaring mee heb.

www.scrapdelight.nl
www.scrobby.nl
www.hobbywerken.nl
www.jojosscrapshop.nl

Ik moet toegeven dat ik de meeste ervaring heb met Scrapdelight. Ik heb daar binnenkort ook een cropdag geboekt, dan ga je met anderen lekker een middag frutselen aan je album en natuurlijk lekker kletsen plus ideeën op doen. Ook heb ik me ingeschreven voor een workshop, dan krijg je allerlei voorbeelden en handvaten.

Verder gebruik ik ook veel materiaal van de Action en Zeeman zoals washitape, houten figuurtjes, lintjes, papier, enzovoort!

Voorbeelden Project Life

Ik ben van plan om meer over mijn album te schrijven en de dingen die ik doe. Ik heb al een aantal spreads (zo noem je de pagina’s) laten zien in een artikel over Project Pepernoot. En ik wil dit wel vaker gaan doen.

Zijn er dingen die je graag wilt zien of weten, vraag het gerust! Wie weet wijd ik er een artikel aan 🙂

3 Comments

 • Reply
  Mama's Jungle
  24 april 2014 at 23:14

  Dat is zeker een leuk idee! Bij Albelli maak ik altijd een soort ‘scrapbook’ online met digitale sliertjes, lintjes en buttons. En dat laat ik afdrukken. Een stuk goedkoper maar inderdaad, het kost erg veel tijd!

 • Reply
  Marieke
  11 juli 2014 at 12:15

  Superleuk! Ik ben gek op project life! Thomas is bijna 1 en zijn hele eerste jaar heb ik gemaakt met een babykit van project life, echt een aanrader!

  Ga je er ook over bloggen? Ik twijfel nog, al is het wel heel leuk om het resultaat te kunnen showen!

  Succes!

  Groetjes Marieke

 • Reply
  Rowan - sillysis.nl
  30 maart 2016 at 20:37

  Wat een leuk artikel. Mijn schoonzus had het ook al over PL! En sindsdien ben ik er een beetje door geobsedeerd: ik wil ook! Dankzij jou weet ik er nu weer wat meer over!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.