Deze producten maakten mijn kraamtijd gemakkelijker

Zes weken zijn voorbij. De kraamtijd is nu officieel over. Dat betekent niet alleen dat mijn kleine baby inmiddels ook alweer zes weken is. Nee het betekent ook dat ik vanaf nu weer aan de slag mag met afvallen en sporten! Maar voordat ik daaraan begin blik ik nog even terug en vertel ik over de producten die mijn kraamtijd wat gemakkelijker hebben gemaakt.

Deze producten maakten mijn kraamtijd gemakkelijker

Eigenlijk kun je al deze producten wel musthaves noemen. Al is het merendeel natuurlijk wel een luxe om te hebben en kun je stiekem ook wel zonder. Maar om het jezelf makkelijker te maken zijn deze producten toch echt een aanrader!

Co-sleeper

Onze dochter sliep in een wieg naast ons bed. Ik vond het erg fijn dat zij bij ons op de kamer sliep en wilde dan ook perse dat onze zoon ook bij ons op de kamer zou slapen. Echter vond ik de wieg daar niet zo voor geschikt, plus met deze wieg moesten we alsnog telkens uit bed. Daarom leek een co-sleeper mij ook ontzettend fijn. We kochten er eentje van Petite Amelie. Deze is in verschillende hoogtes te zetten en kan aan één kant open zodat je de baby makkelijk bij je kunt pakken tijdens de nachten. De co-sleeper is ook een stuk compacter dan de wieg die wij hadden. Mocht er nog interesse zijn in een uitgebreide review dan hoor ik het wel.

Inbakerdoek

Zoals je afgelopen maandag hebt kunnen lezen zijn wij onze zoon sinds een aantal weken aan het inbakeren. Dit omdat het hem erg helpt in het doorslapen, het geeft hem zoveel rust nu zijn handjes hem niet meer wakker kunnen slaan. Daarom is ook deze inbakerdoek echt een musthave!

XL hydrofieldoeken

Ik heb er nog een ‘niet gepubliceerd’ artikel over klaar staan, maar wilde hem toch nu al noemen. De XL hydrofieldoeken. Want wat zijn dingen toch onwijs handig! Ik gebruik ze echt voor zoveel verschillende dingen, zoals onder andere afdrogen en als matje om op te verschonen.

Lees ook: XL hydrofieldoelen, wat moet je ermee?

Envelop rompertjes

In de babytijd van Fay wist ik helemaal niet waar die ‘gekke’ hals van vele rompertjes voor diende. Ik vond het maar storend en helemaal niet mooi. Maar sinds ik weet waar die envelop hals eigenlijk voor dient bij de rompertjes kan ik niet meer zonder! Deze rompertjes kun je namelijk over de schouders en naar beneden uittrekken. Dus niet meer over het hoofd! Ten eerste is dat fijner voor je baby, want over het hoofd is gewoon niet prettig. En ten tweede wanneer het rompertje dan vies is hoef je hem niet met alle viezigheid over het gezichtje en de haren uit te trekken. Ideaal dus!

Babynestje

Ook het babynestje stond al lang op mijn verlanglijstje want daar had ik zoveel goede dingen over gehoord. Het geeft je kindje wat meer geborgenheid en ik merk dan ook dat onze zoon er erg graag in ligt. Hij ligt bij ons in de box, maar soms ook in de co-sleeper. Ook ligt hij op de bank, zo hebben we hem direct bij ons maar hij ligt ook wel eens tussen ons in op bed.

Ik kocht dit babynestje bij Twee Ons Geluk. Een hele leuke webshop vol mooie artikelen voor in de babykamer en kinderkamer. Je kunt ook zelf een babynestje maken.

deze producten maakten mijn kraamtijd makkelijker baby in babynestje

Draagzak – Tula free to grow

Van mijn ouders kregen wij als kraamcadeau onder andere de Tula free to grow wonder. Deze stond al erg lang op mijn wensenlijstje en ik ben dan ook erg blij dat we deze van mijn ouders kregen. Ik heb hem al veelvuldig gebruikt en het fijne aan deze draagzak is niet alleen dat hij ergonomisch is en goed voor de heupjes. Maar ook dat je hem al vanaf de geboorte kunt gebruiken zonder extra insert aan te hoeven schaffen. Mocht er nog interesse zijn in een uitgebreide review dan hoor ik het wel

Babyfoon

Ook de babyfoon is een niet te ontbreken item. Deze kregen wij van mijn schoonouders en gebruiken we altijd wanneer Milo boven slaapt of wanneer hij binnen in de box slaapt en wij zelf buiten zitten. Wij hebben er eentje met camera wat we zelf wel erg handig vinden. Maar alleen met geluid is ook prima. Als je jouw kind maar een beetje in de gaten kunt houden op die manier. Hij huilt namelijk niet zo hard en anders missen we gewoon dat hij aan het huilen is.

Poedertorentje

En tot slot wil ik het poedertorentje nog even noemen. We kregen er eentje van mijn vriendin Anita en sindsdien gebruiken we hem veelvuldig en heb ik er nog eentje bij gekocht zelfs. Je kunt met dit torentje niet alleen de flesvoeding meenemen wanneer je buitenshuis gaat. Ook voor thuis vind ik het wel handig dat de voeding al voorbereid is en je het alleen nog maar in de fles hoeft te gooien.

producten kraamtijd makkelijker

Welke producten mochten in jouw kraamtijd niet ontbreken?

8 reacties op “Deze producten maakten mijn kraamtijd gemakkelijker

  • Hier ook grote fans van de co-sleeper (wij hadden er eentje van Chicco), babynestje en XL hydrofieldoek. Ook de babyfoon met camera was hier een goede aankoop. Verder waren overslagrompers en overslagshirtjes favoriet omdat ik die zonder gekrijs aan kon doen bij Fons.

  • Met alles helemaal met je eens behalve de grote hydrofiel doeken. Ik heb er 1 maar die is zo belachelijk groot dat ik m nooit gebruik haha. Maar de inbakerdoek en het babynestje, onmisbaar!

  • Jeetje , wat zijn er toch weer veel nieuwe spullen. Zo’n baby nestje was er vier jaar geleden nog niet, maar het ziet er wel heel comfortabel uit!

  • Ik zou wel een review willen lezen van de Tula! Hebben nu een Bykay draagzak maar ik twijfel om over te stappen. Ga de tula sowieso een keer proberen denk ik.

    Ik kon ik de kraamtijd ook echt niet zonder 2e aankleedkussen beneden en een hogere stoel. Ik heb een keizersnede gehad dus traplopen met een baby was geen pretje en ik kwam amper overeind uit onze bank haha.

    • Oh ja die hebben wij ook hoor, een tweede aankleedkussen beneden! Ken dat wel van keizersnede, had ik bij de eerste ook..

  • Hier beviel de inbakerdoek ook zo goed! Zo blij dat we het toch gewoon maar eens probeerden! Tot aan dat ze vijf maanden was met veel plezier en dankbaarheid gebruikt. Zo’n babynestje ziet er ook geweldig uit, mocht er ooit een tweede kindje komen, dan ga ik dit zeker onthouden!

Reageren is niet mogelijk.