Privacy verklaring

Bij de Kamer van Koophandel sta ik geregistreerd onder de naam Nicole Adelaars met kvknummer 69665273. Voor vragen, opmerkingen of andere zaken ben ik per e-mail bereikbaar. Ook ben ik via messenger van Facebook of de privè berichten van Instagram te bereiken.

Meisje Eigenwijsje respecteert de privacy van alle gebruikers van haar site en draagt er zorg voor dat de persoonlijke informatie die je verschaft vertrouwelijk wordt behandeld.

Doeleinden en rechtsgronden voor de verwerking

In principe heb ik geen enkele gegevens van mijn lezers nodig. Echter ontkom je er bij het bezoeken van een blog niet aan dat je wat persoonlijke restjes achter laat. Denk maar aan je email-adres of IP-adres dat achterblijft als je reageert op een artikel. Gelukkig is het alleen voor mij zichtbaar en doe ik er verder helemaal niets mee.

  • Je kunt ook reageren op mijn blog door ingelogd te zijn via Facebook en zo een reactie achter te laten. Deze gegevens kan ik helemaal niet inzien, deze horen bij Facebook.
  • Daarnaast houd ik van tijd tot tijd ook wel eens winacties, alleen de winnaar zal mij voorzien van een (email) adres om de gewonnen prijs naar toe te kunnen sturen. Er wordt door Meisje Eigenwijsje verder niets met deze persoonsgegevens gedaan.
  • Verder kun je jezelf ook inschrijven voor een nieuwsbrief. Je vult hier je voornaam en email adres in. Door jezelf in te schrijven geef je automatisch toestemming op het verzenden van een nieuwsbrief. Ik stuur echter zelden nieuwsbrieven en mocht je ze niet meer willen ontvangen kun je je altijd uitschrijven via een link in de nieuwsbrief zelf.
  • Voor het adverteren op Facebook en Instagram maak ik gebruik van de gegevens (land, geslacht, leeftijd) die over jou bekend zijn bij Facebook en Instagram. Deze gegevens helpen mij om de advertentie te laten zien aan die personen voor wie mijn artikelen interessant zijn. Deze gegevens zijn algemeen (ook voor mij) en niet terug te leiden tot jou als persoon.

Delen van persoonsgegevens

Antagonist is de host van deze website. Alle gegevens die je via mijn website achterlaat (zoals naam, email-adres en ip-adres) worden opgeslagen op de servers van Antagonist. Antagonist heeft de benodigde beveilingstechnieken toegepast en het is hen op grond van de verwerkingsovereenkomst verboden gegevens in te zien dan wel te verstrekken aan derde tenzij zij hier op grond van een wettelijk voorschrift toe gehouden zijn.

Bij winacties is het zo dat ik je gegevens moet delen met het sponsorende bedrijf, die daarna het product opstuurt.

Cookies en dergelijke

Meisje Eigenwijsje gebruikt functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Meisje Eigenwijsje gebruikt cookies met een puur technische functionaliteit. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Daarnaast plaatsen we cookies die jouw surfgedrag bijhouden zodat we op maat gemaakte content en advertenties kunnen aanbieden.

Bij jouw eerste bezoek aan onze website hebben wij je al geïnformeerd over deze cookies en hebben we je toestemming gevraagd voor het plaatsen ervan.

Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Op deze website worden ook cookies geplaatst door derden. Dit zijn bijvoorbeeld adverteerders en/of de sociale media-bedrijven. Hieronder een overzicht:

Cookie: Google Analytics
Functie: Analytische cookie die websitebezoek meet
Bewaartermijn: 2 jaar

Hiervoor hebben wij een bewerkersovereenkomst met Google gesloten; het laatste octet van het IP-adres gemaskeerd,  ‘gegevens delen’ uitgezet; en maken we geen gebruik van andere Google-diensten in combinatie met de Google Analytics-cookies.

Affiliate links

Ook wordt er op Meisje Eigenwijsje gebruik gemaakt van affiliate links. Kort gezegd komt het er op neer, dat als je via een productlink op mijn pagina bij Bol of een andere winkel iets koopt, ik er een paar centen aan verdien. (zonder dat jij extra betaald, jij wordt er dus niet slechter van maar ik wel ietsjes beter). Mocht je dus iets willen aanschaffen bij Bol, doe me dan een plezier en doe het via mijn pagina. Dan houd ik er nog wat aan over 😉

Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen?

Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.

Duur van de opslag

In beginsel laat ik alle reacties gewoon staan na plaatsing. Conform de wet moet ik ze verwijderen nadat ik ze niet meer gebruik. Maar ik meen dat reacties bij het artikel horen en dat zolang het artikel online staat de reacties dus ook online moeten blijven.  Door het plaatsen van een reactie stem je hier ook mee in.

Recht op inzage, rectificatie of wissen van de persoonsgegevens

Je hebt altijd het recht om de door Meisje Eigenwijsje opgeslagen persoonlijke gegevens op te vragen, te corrigeren en/of te laten verwijderen. Stuur hiervoor een email met je verzoek naar info@meisje-eigenwijsje.nl. Via deze mail kun je ook contact opnemen als je bezwaar wil maken tegen de verwerking van je persoonlijke gegevens.

Heb je jezelf aangemeld voor de nieuwsbrief, en stel je hier niet langer prijs op, dan kun je jezelf altijd uitschrijven via de link in de nieuwsbrief. In elke nieuwsbrief staat ook een link om je persoonlijke gegevens na te kijken en te corrigeren.

Autoriteit Persoonsgegevens

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) houdt toezicht op de naleving van de privacywetgeving. Heb je een klacht over het gebruik van je persoonlijke gegevens door Meisje Eigenwijsje en kom je er met mij niet uit? Dan kun je terecht bij de Autoriteit Persoonsgegevens.

Datalek melding

Per 1 januari 2016 ben ik, als website beheerder, verplicht om bij datalekken melding te maken bij de autoriteit persoonsgegevens. Een datalek is een beveiligingsincident waarbij er sprake is van toegang tot of vernietiging, wijziging of vrijkomen van persoonsgegevens zonder dat dit de bedoeling is. Bij een datalek moeten persoonsgegevens verloren zijn gegaan of onrechtmatige verwerking van persoonsgegevens moet niet uit te sluiten zijn.

Contactgegevens

Meisje Eigenwijsje
info@meisje-eigenwijsje.nl

Overige contactgegevens zoals telefoonnummer en/of adres zijn eventueel via email op te vragen.
Contact kan ook verlopen via Instagram en/of Facebook.