Printen op de zaak: deze printer past bij jouw onderneming!

printer onderneming

Hoewel in de huidige samenleving steeds meer digitaal gaat, kom je niet onder de nodige printjes uit zo nu en dan. Als jij een eigen onderneming hebt, is een printer en geschikte toners en/of cartridges onmisbaar. Ben jij op zoek naar de ideale printer voor op de zaak? Wij helpen je in dit artikel op weg!

Hoeveel wordt er geprint?

Hoeveel wordt er bij jou op de onderneming geprint? Gaat dat om hele boekwerken per dag, of om een paar documentjes per maand? In het eerste geval is het slim om te kiezen voor een echte kantoorprinter. Die zijn iets groter en duurder, maar hebben meestal wel een veel hogere afdruksnelheid en meer opties. Bij PrintAbout kun je de geschikte cartridges vinden.

Wat wordt er geprint?

Welke printer bij jou past, wordt ook deels bepaald door wat er geprint moet worden. Wanneer je eigenlijk alleen maar zo nu en dan printjes maakt in zwart-wit, kun je bijvoorbeeld prima toe met een laserprinter. In andere gevallen kun je beter kiezen voor een printer met inkt en cartridges.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ook is het belangrijk om op voorhand te bedenken welke extra opties jouw printer moet hebben. Moet je bijvoorbeeld dubbelzijdig printen? Wil je kunnen printen in A3? Wil je naast printen ook kunnen scannen? Daarnaast kan je met veel zakelijke printers op verschillende manieren verbinding maken, zoals via bluetooth, wifi en wifi direct. 

Cartridges en toners

Bij een printer heb je cartridges of toners nodig. Dit is afhankelijk of je voor een inkjetprinter of een laserprinter kiest. Inkjetprinters gebruiken namelijk cartridges, terwijl laserprinters toners gebruiken. Op kantoor worden er doorgaans laserprinters gebruikt, omdat deze meestal een hogere afdruksnelheid hebben. Zeer geschikt dus voor het afdrukken van vele documenten. 

Multipack en huismerk

Zeker in de bedrijfssfeer is het handig om te kiezen voor multipacks, omdat deze op lange termijn voordeliger zijn. Hierdoor doe je ook langer met jouw cartridges of toners. Het is mogelijk om te kiezen voor een huismerk in plaats van een A-merk om kosten te besparen. De meeste huismerkcartridges en toners voldoen namelijk aan dezelfde eisen en normen.

Tegenwoordig kun je ook een abonnement afsluiten op cartridges, waarbij je voor een voordelige prijs maandelijks een bepaalde hoeveelheid cartridges krijgt toegestuurd. Doe dit wel alleen wanneer je zeker weet dat je hiermee voordeliger uit bent.

Leasen of kopen?

Een printer, zeker een echte kantoorprinter, is niet goedkoop. Tegenwoordig is het ook mogelijk een printer te leasen. Je betaalt dan een vast maandbedrag in plaats van één keer een hele grote som geld. Uiteindelijk is leasen op de lange termijn natuurlijk een stuk minder voordelig, maar met het leasen van een printer heb je wel het voordeel dat je printer bij defecten kosteloos gerepareerd of vervangen wordt. Dat kan dus ook weer een hoop stress en geld schelen.