Prikkel je zintuigen

MG_7002

Er gaan een hoop tags door blogland heen en niet iedereen is er fan van. Veel tags vul ik ook niet in, maar soms kom je een tag tegen die de moeite waard is. Ik vul hem dan ook echt niet in omdat ik geen inspiratie heb, integendeel, ik heb genoeg! Maar omdat ik even mijn zintuigen wil prikkelen.. Deze tag is bedacht door Sytse van The S Files en ik heb hem doorgekregen van Marij.

Wat is de lekkerste geur die je ooit hebt geroken?

Dit gaat echt heel zoetsappig klinken, maar de geur van mijn man. Hoe vaak ik hem wel niet vraag, terwijl ik mijn neus in zijn nek duw en een flinke snuif neem, welk geurtje heb je op? En dan blijkt hij dus niets op te hebben gedaan (ja deo maar die spuit hij niet in zijn nek haha). Zijn geur is echt het lekkerste wat er is.. Nu vind ik wel meer geuren lekker hoor, zoals vers gebrande koffie, pas gemaaid gras en ik heb ook wel een aantal parfums die ik echt geweldig vind. Maar ze vallen, sorry, echt in het niet bij de geur van mijn man.

Wist je trouwens dat mensen elkaar daarop uitzoeken? Of in ieder geval is dan schijnbaar een van de dingen waar een vrouw (bewust of onbewust) op let bij het kiezen van een man.

Wat is het fijnste geluid dat je ooit hebt mogen horen?

Poeh dit vind ik moeilijk. Ik hou enorm van muziek en bepaalde zangers hebben stemmen die ik echt als enorm fijn en prettig ervaar. Echter of ik dat nu het fijnste geluid vind weet ik niet echt.. Stilte vind ik ook erg prettig overigens, maar dat is geen geluid. Ik denk, als ik moet kiezen dat ik het gelach van mijn dochter het mooiste geluid vind. Ook al voel ik me rot, haar lach pept me weer op!

Wat is het mooiste beeld dat je ooit op je netvlies had en wanneer was dat?

Oooh wat een vragen, waar ben ik aan begonnen! Ik kan nu natuurlijk heel cliché zeggen de eerste keer dat ik mijn dochter zag. Maar eigenlijk is dat niet zo. Ik was op dat moment zo verdoofd dat ik het amper meegekregen heb.

Ik denk dat ik het mooiste beeld afgelopen vrijdag heb gezien..  Mijn meisje gaat elke vrijdag naar mijn schoonmoeder en dan is haar nichtje van 3 maanden daar ook. Normaal gesproken is ze erg jaloers en vallen er veel tranen, maar dit keer was het de hele dag feest volgens mijn schoonmoeder en zijn de twee dames gek op elkaar. Toen we Fay gingen ophalen zagen we het met eigen ogen hoe leuk ze elkaar vinden. Fay deed gek voor de neus van Guusje en Guusje kon niet stoppen met lachen, hierdoor werd Fay natuurlijk nog meer gestimuleerd om geluidjes te maken en gek te doen. Echt een pracht gezicht was het…

Wat is de prettigste smaak die je ooit in je mond hebt gehad?

Hmm een beetje een vreemd geformuleerde vraag, want waar zou ik anders een smaak mee proeven behalve met mijn mond (tong)? Haha, maar goed, wat is het lekkerste wat ik ooit geproefd heb? Ik ben sowieso echt een Bourgondiër en ik kan echt genieten van eten. Wat ik nu het lekkerste vond was verse melk.. Klinkt gek, maar toen ik op Aruba woonde had je alleen van die houdbare melk, dus het eerste wat ik deed toen ik weer in Nederland was, dat was echt verse melk drinken haha! Daar kon ik zooo van genieten!

Wat is het plezierigste gevoel dat je ooit hebt mogen voelen?

Ik denk dat ik het plezierigste gevoel heb, wanneer iemand echt gemeend vraagt hoe het nu met me is. Mensen vragen het doorgaans wel, maar meer uit beleefdheid. Maar wanneer iemand echt geïnteresseerd is in je antwoord en het dus meent, dan weet je hoe waardevol die persoon is.

Oh en wat ik ook echt heel fijn vind, is wanneer je gewoon bij iemand kunt zijn. Gewoon echt zijn, niet te hoeven kletsen, stiltes hoeven vullen, maar elkaar aan kunnen kijken en weten wat de ander nodig heeft. Soms is dat een knuffel, soms een stilte en een andere keer een schouder om op te huilen. Dat gevoel wat je dan hebt, dat je bewust bent van het feit dat je het beide zo wilt en het als prettig ervaart.. Dat is enorm waardevol!

Oke en nu echt de laatste: elke dag wanneer mijn dochtertje me ‘mama’ noemt, troost zoekt bij me, me knuffelt, kusjes geeft, op me af vliegt, samen wil dansen, tegen me aan kruipt, me bij mijn hand pakt en ga zo maar door.. Die momenten pakt niemand me af!

Je merkt het wel, deze tag is ingevuld door een moeder. Voordat ik mijn dochter had zou ik bijvoorbeeld antwoorden op vragen als ‘wat is het mooiste beeld’ met ‘de zonsopgang op Aruba’ of ‘Barcelona vanuit Parc Guell’. Dus mijn excuses als je nu een teiltje gevuld hebt omdat ik als een echte moeder antwoord. Maar dit is zoals het nu is. Mijn wereld draait vooral om haar!

Wat is het fijnste geluid dat jij ooit hebt mogen horen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. Marion op 22 november 2015 om 06:37

  Wat een mooi antwoord over als mensen oprecht vragen hoe het met je gaat. Wauw! Ben er stil van zelfs. Je hebt zo gelijk.

 2. Leonie op 22 november 2015 om 08:25

  Wat een leuke tag! En logisch dat je als moeder hem zo invult 😉
  Mijn fijnste geluid? Het geluid van de vogeltjes op een voorjaarsochtend.

 3. Malou op 22 november 2015 om 09:38

  Leuke tag, en heel mooi ingevuld!

 4. Elbrich op 22 november 2015 om 12:32

  Je hebt ‘m leuk ingevuld!

  Elbrich

 5. Anita op 22 november 2015 om 12:49

  Mooi tag met een hele mooie invulling! Houdbare melk is inderdaad zo smerig.

 6. Jenn op 26 november 2015 om 14:45

  Leuk om jouw antwoorden te lezen. Die van mij komen nog, ik ben ook getagd.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje