Premiere: Finding Dory!

Woensdag 22 juni was  de première van de film Finding Dory in Amsterdam en daarvoor was Meisje-Eigenwijsje uitgenodigd. Aangezien ik zelf op vakantie was die week besloot ik om iemand anders erheen te sturen. Ik deed een oproepje via Twitter en Facebook en de eerste die reageerde was Jenniek. Aangezien zij de eerste was en het feit dat ik haar al heel lang ‘ken’ via het bloggen besloot ik om haar erheen te sturen. En met succes, want ze meldde al dat haar innerlijke Disney-fan erg gelukkig hiervan werd. 

De blauwe loper

Het was een gesloten première, alleen toegankelijk voor pers en genodigden. Bij aankomst kreeg ik een officiële perskaart en kon ik een plekje zoeken bij de loper, die voor de gelegenheid niet rood, maar blauw was. Onder de genodigden waren verschillende BN’ers. Zo was bijvoorbeeld de Nederlandse voicecast van de film aanwezig, met onder andere het Olympische zwemteam, Annick de Boer, acteur Loek Peters en vlogger Rutger Vink, ook bekend als Furtjuh. Ook de jonge garde van Disney Channel mocht natuurlijk niet ontbreken bij de première van de nieuwste Disneyfilm.

rudger vink

cast finding dory

Finding Dory

Toen alle BN’ers en genodigden binnen waren kon ik ook naar binnen, op naar de zaal om de film te gaan zien. Iedereen die de zaal in ging kreeg een zakje met snoepgoed voor tijdens de film mee. Een zakje Haribo-beertjes, een rolletje mentos, schijfjes appel en Finding Dory-koekjes. De meeste mensen zaten intussen al in de zaal en mij werd een plaatsje vrij achterin toegewezen. Het scherm zag eruit als een groot aquarium, en af en toe zag je een bekende langs zwemmen.
Voordat de film begon werd de voicecast nog even op het podium geroepen en extra in het zonnetje gezet. Erg leuk om te zien wie er nu eigenlijk achter de stemmen zitten. Na een korte introductie voor de jongste kijkers, Finding Nemo is tenslotte al weer dertien jaar oud, was het tijd voor de film.

Voorafgaand aan de film mochten we genieten van de grappige en hartverwarmende shortie “Piper”, en daarna was het tijd voor Finding Dory. De film gaat over Dory, de grappige blauwe vis met korte-termijn-geheugenverlies, die we nog kennen uit Finding Nemo. Zij herinnert zich opeens dat ze familie heeft en wil ze opzoeken. Samen met Marlin en Nemo vertrekt ze om op zoek te gaan naar haar ouders. Onderweg maken ze natuurlijk veel mee en ontmoeten ze oude vrienden, maar ook nieuwe vrienden. Ze ontmoeten bijvoorbeeld de octopus – correctie: septopus, meneer mist een tentakel – Hank, die een tikje chagrijnig is, maar eigenlijk toch wel erg lief blijkt te zijn.

finding dory still

Finding Dory is erg leuk voor alle leeftijden. Zelfs voor de allerkleinsten is het denk ik leuk om te zien. Er zit de nodige humor in en de film geeft ook nog een paar mooie levenslessen mee. Ik heb ontzettend genoten van de film, en ik vond het zeker een aanrader voor jong en oud.

De film Finding Dory is te zien vanaf 29 juni in de bioscopen. 

9 reacties op “Premiere: Finding Dory!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *