De prachtige lange haren van mijn dochter

lucky-leaf-sweater-dress

Mijn dochter heeft prachtige lange haren die, wanneer ze nat zijn, tot aan haar billen komen. Of nou ja, die had ze. Want afgelopen maandag is de kapper langs geweest en heeft een flink stuk van haar haren geknipt. Tot nu toe weigerde ik dit eigenlijk, want ik ben zo dol op haar mooie lange haren. En stiekem moest ik ook echt een traantje wegpinken.

Maar ik moet toegeven, haar nieuwe kapsel is ook erg mooi.

Geboren met een flinke bos

Onze dochter werd geboren met een flinke bos haren. Ik vond dat heel gek, maar toch ook wel weer heel erg leuk. Er werd me wel verteld dat die haren vast snel weg waren, maar dat is nooit gebeurd. Ja ze verloor wel haar, maar het kwam dubbel zo hard terug leek wel. Na een jaar ging ik met haar naar de kapper. Dat deed ze zo goed! Maar alleen de puntjes mochten geknipt worden. Van mij dan he, de kleine meid had nog niet echt een mening erover 😉

Jaarlijks naar de kapper

Ondanks dat ik weet dat het goed voor je haren is om regelmatig naar de kapper te gaan maakte ik er een jaarlijks uitje van met onze kleine meid. Het scheelt wel dat ze eigenlijk hele gezonde haren heeft en er ook telkens maar een klein stukje af hoeft. Ik liet namelijk telkens alleen de dode puntjes knippen. En dat resulteerde dus in een lange bos met haren. wel verbaas ik me nog steeds op hoe snel haar haren groeien. Wanneer je kijkt naar het verschil tussen twee jaar en drie jaar dan is dat een behoorlijk stuk!

De prachtige lange haren van mijn dochter

Ondanks dat ze heel fijn haar heeft en ik twee linkerhanden heb wat betreft de kapsels van mijn dochter, ben ik dol op haar haren! Ze zijn qua kleur heel mooi, hebben een pracht lengte en het past gewoon enorm goed bij haar. Zelf is ze er ook dol op. Ze kan zo een half uur bezig zijn met haar haren borstelen. Ze is dol op Rapunzel omdat ze ook zulke lange haren heeft.. En ze bekijkt zichzelf met regelmaat in de spiegel en probeert dan vanalles “uit” met haar haren.

En toch hebben we er dus voor gekozen om niet alleen de puntjes te laten knippen, maar echt een flink stuk. Hieronder zie je hoe haar haren eruit zagen voor de knipbeurt…

Hoeveel knippen we er vanaf?

Sinds een tijdje had mijn dochter het in haar hoofd dat ze net zo’n ‘kort’ haar wil als die van mij. Mijn haren heb ik een aantal weken terug laten knippen tot net over mijn schouders. Dat wilde zij ook. Het is niet zo dat wij haar nu al laten beslissen, maar ze mag zeker wel haar mening geven. Ze moet er tenslotte zelf mee rond lopen.

Zelf vond ik het moeilijk. Enorm moeilijk. Maar een goede knipbeurt was zeker nodig en wellicht was het, met het oog op de basisschool, ook wel goed om er een flink stuk vanaf te laten knippen. Dus toen de thuiskapper kwam besloot ik om mee te gaan met de wens van mijn dochter. Nog even extra polsen of ze het inderdaad zo kort wilde, maar ja. Ze was resoluut. En ik ook. Haren groeien toch wel weer aan.

Het nieuwe kapsel van mijn bijna kleuter

Zo gezegd, zo gedaan. Na 10 minuten was het gebeurd en konden we het nieuwe kapsel van onze (bijna) kleuter bewonderen. Zelf straalde ze toen ze het zag en ik moet toegeven.. ook ik vond het erg mooi.

Zoals je ziet, een flink stuk eraf. Maar wat is ze er blij mee!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

7 reacties

 1. wendy op 23 februari 2018 om 07:18

  Heel erg mooi. Eerlijk gezegd vind ik dit mooier dan dat hele lange.

 2. Kimberly op 23 februari 2018 om 07:47

  Heel mooi! Ziet er gezond uit ook zo ?

 3. Nicole Orriëns op 23 februari 2018 om 09:00

  Dit is ook erg mooi inderdaad. Het staat meteen ook wat ‘ouder’ op een bepaalde manier.

 4. Marieke op 23 februari 2018 om 09:02

  Oh ik herken je gevoel heel erg! Bij Giulia moet er eigenlijk ook een stuk af, maar ik vind het zo zonde. Terwijl ik weet dat als we het wel doen, haar haar weer meer gaat krullen.
  Maar Fay je nieuwe korte haren staan ook heel erg mooi hoor.

 5. Janske op 23 februari 2018 om 13:18

  wat mooi! Wij gaan ook volgende week…ik ben benieuwd!

 6. Malou op 23 februari 2018 om 16:03

  Mooie lengte, en leuk dat jullie ook naar haar mening luisteren! Nomi wil juist lange haren, maar het groeit nog niet zo snel.

 7. Anne - Simple Thoughts op 25 februari 2018 om 09:05

  Allebei erg mooi, het korte kapsel is iets stoerder! Maar inderdaad wat een prachtige haren heeft ze, love it!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje