Praatjesmaker #1

Ik vind het altijd hilarisch om programma’s als ‘praatjesmakers’ te kijken. Al vanaf het moment dat Fay haar eerste woordjes zeg kon ik niet wachten tot ik ook van die praatjesmaker uitspraken van haar kon opschrijven. En toen het eenmaal zover was… vergat ik het! Super slecht eigenlijk dus toen ik een tijdje terug leuke uitspraken voorbij zag komen op de blog van iemand anders (ben vergeten wie, sorry!) nam ik me voor om ze vanaf dat moment op te schrijven. 

Ik schrijf nog steeds veel te weinig grappige zinnetjes/woordcombinaties en/of uitspraken op van onze kleine meid. Maar het begin is gemaakt. De meeste uitspraken zijn vooral grappig als je in de situatie zelf zit of gewoon omdat ze onze dochter is en wij het grappig vinden. Maar toch dacht ik, ik deel ze met jullie. Vandaag deel 1 want er komen er geheid meer aan!

Onze peuter als praatjesmaker

  • Lucky niet! (Kleine uitleg; ze bedoelt ‘lukt niet’, maar onze hond heet Lucky en dat vindt ze denk ik lekkerder bekken haha)
  • Ahhh baby wakker is. (Ze heeft een babyborn die haar oogjes dicht heeft zodra ze ligt, de eerste paar keren vond ze het echt geweldig om te zien hoe ze ‘slaapt’ en ‘nu weer wakker is’.)
  • Hier is ze weer! (Opeens had ze zich ‘verstopt’ en kwam ze tevoorschijn met deze woorden.. Vooral de manier hoe ze dan kijkt en staat is echt geweldig)
  • Met twee handen. (Wanneer wij een glas vasthouden met 1 hand krijgen we dit te horen, of wanneer we haar moeten duwen op de schommel. Van wie zou ze dat toch hebben?)
  • Ouwe! (Onze kleine dame heeft het geluk vier overgrootmoeders te hebben en om ze een beetje uit elkaar te houden hebben ze allemaal verschillende namen. Zo is de ene oma Benji omdat de hond zo heet, de andere heet grote oma en weer een andere ouwe oma. Al is die grote oma helemaal niet zo groot en de ouwe oma is juist de jongste van de vier haha. Maar zo zegt ze dus OUWE tegen die ene oma en als ze denkt iemand te zien die erop lijkt roept ze dat ook heel hard. Oeps!)
  • Gillen. Nee, magge niet. (Fay heeft een kleiner nichtje die nog niet kan praten en dus gil geluiden maakt. Fay doet dit erg graag na. Maar ze weet dat dit niet mag en dat zegt ze dus dan dus ook regelmatig.)
  • Bomen dansen! (Als het heel hard waait ziet ze de bomen op en neer gaan, dan dansen ze volgens haar. En weet je, ik denk dat ze nog gelijk heeft ook.)
  • Eén, twee, drie: bal gooien! (Tsjah, dat na-apen is wel erg leuk om te zien en horen hoor!)
  • Kijk uit, komt auto aan. (En dat zegt ze dan wanneer ze zelf op de loopauto zit en wij in de weg lopen haha)
  • Aaien, magge dat? (Wanneer ze iets doet wat niet mag, bijvoorbeeld de hond slaan dan is het daarna steevast de vraag ‘…, magge dat?’.)

Er zijn vast nog veel meer uitspraken maar ik vergeet ze doorgaans op te schrijven. Ik ga ze in ieder geval weer verzamelen!

Hoe je trouwens ook de uitspraken kunt bewaren, is om de uitspraken van je kind(eren) op te schrijven op het ‘leuk voor later praatjesblok‘ dat Justmeiself ontworpen heeft. Dit is #nospon trouwens, maar ik vind het zelf gewoon een erg leuk en handig blok.

Heb jij ook zo’n leuke praatjesmaker in huis?

23 reacties op “Praatjesmaker #1

Reageren is niet mogelijk.