Praatjesmaker #1

image-1

Ik vind het altijd hilarisch om programma’s als ‘praatjesmakers’ te kijken. Al vanaf het moment dat Fay haar eerste woordjes zeg kon ik niet wachten tot ik ook van die praatjesmaker uitspraken van haar kon opschrijven. En toen het eenmaal zover was… vergat ik het! Super slecht eigenlijk dus toen ik een tijdje terug leuke uitspraken voorbij zag komen op de blog van iemand anders (ben vergeten wie, sorry!) nam ik me voor om ze vanaf dat moment op te schrijven. 

Ik schrijf nog steeds veel te weinig grappige zinnetjes/woordcombinaties en/of uitspraken op van onze kleine meid. Maar het begin is gemaakt. De meeste uitspraken zijn vooral grappig als je in de situatie zelf zit of gewoon omdat ze onze dochter is en wij het grappig vinden. Maar toch dacht ik, ik deel ze met jullie. Vandaag deel 1 want er komen er geheid meer aan!

Onze peuter als praatjesmaker

 • Lucky niet! (Kleine uitleg; ze bedoelt ‘lukt niet’, maar onze hond heet Lucky en dat vindt ze denk ik lekkerder bekken haha)
 • Ahhh baby wakker is. (Ze heeft een babyborn die haar oogjes dicht heeft zodra ze ligt, de eerste paar keren vond ze het echt geweldig om te zien hoe ze ‘slaapt’ en ‘nu weer wakker is’.)
 • Hier is ze weer! (Opeens had ze zich ‘verstopt’ en kwam ze tevoorschijn met deze woorden.. Vooral de manier hoe ze dan kijkt en staat is echt geweldig)
 • Met twee handen. (Wanneer wij een glas vasthouden met 1 hand krijgen we dit te horen, of wanneer we haar moeten duwen op de schommel. Van wie zou ze dat toch hebben?)
 • Ouwe! (Onze kleine dame heeft het geluk vier overgrootmoeders te hebben en om ze een beetje uit elkaar te houden hebben ze allemaal verschillende namen. Zo is de ene oma Benji omdat de hond zo heet, de andere heet grote oma en weer een andere ouwe oma. Al is die grote oma helemaal niet zo groot en de ouwe oma is juist de jongste van de vier haha. Maar zo zegt ze dus OUWE tegen die ene oma en als ze denkt iemand te zien die erop lijkt roept ze dat ook heel hard. Oeps!)
 • Gillen. Nee, magge niet. (Fay heeft een kleiner nichtje die nog niet kan praten en dus gil geluiden maakt. Fay doet dit erg graag na. Maar ze weet dat dit niet mag en dat zegt ze dus dan dus ook regelmatig.)
 • Bomen dansen! (Als het heel hard waait ziet ze de bomen op en neer gaan, dan dansen ze volgens haar. En weet je, ik denk dat ze nog gelijk heeft ook.)
 • Eén, twee, drie: bal gooien! (Tsjah, dat na-apen is wel erg leuk om te zien en horen hoor!)
 • Kijk uit, komt auto aan. (En dat zegt ze dan wanneer ze zelf op de loopauto zit en wij in de weg lopen haha)
 • Aaien, magge dat? (Wanneer ze iets doet wat niet mag, bijvoorbeeld de hond slaan dan is het daarna steevast de vraag ‘…, magge dat?’.)

Er zijn vast nog veel meer uitspraken maar ik vergeet ze doorgaans op te schrijven. Ik ga ze in ieder geval weer verzamelen!

Hoe je trouwens ook de uitspraken kunt bewaren, is om de uitspraken van je kind(eren) op te schrijven op het ‘leuk voor later praatjesblok‘ dat Justmeiself ontworpen heeft. Dit is #nospon trouwens, maar ik vind het zelf gewoon een erg leuk en handig blok.

Heb jij ook zo’n leuke praatjesmaker in huis?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

23 reacties

 1. Wilmaaa op 18 mei 2016 om 06:12

  Wat ontzettend lief zeg! Heel grappig! Bij Yarah komen er steeds meer woordjes en dat is al zo leuk!

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:14

   Ja het is vaak ook de situatie he,.. Zo leuk die kletsende kindjes!

 2. Channa op 18 mei 2016 om 06:16

  Oh heerlijk! Jamie kan er ook wat van, maar wat je zegt ik moet ze ook echt gaan opschrijven!

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:15

   Ja ik denk dat ik 5% opschrijf haha, rest vergeet ik telkens.. Maar doe mn best 😛

 3. simpel, met een snufje liefde op 18 mei 2016 om 06:25

  Leuk! Die kleintjes die hebben echt zo’n leuke uitspraken. Ik heb hier ook 2 van die praatjesmakers.

 4. Stefanie op 18 mei 2016 om 06:51

  Leuk he al die grappige uitspraken haha. Ik heb ook 2 van die praatjesmakers 🙂

 5. Charlotte op 18 mei 2016 om 07:18

  Ik heb een tijd terug een praatjesmakers gemaakt met uitspraken van de kinderen uit de klas, echt zo grappig!

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:15

   Oh ja dat weet ik nog wel toen ik nog voor de klas stond, heerlijk die kids!

 6. MetMirjam op 18 mei 2016 om 08:06

  Hahaha echt grappig! Fiene kan er ook wat van – ik moet het toch echt ook eens op gaan schrijven… Ik ben daar zó slecht in..

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:16

   Ben ik niet de enige 😉

 7. Nathalie op 18 mei 2016 om 09:14

  Ja wij hebben er ook zo eentje. Ik ga ze binnenkort ook eens oplijsten! Leuk om later terug te lezen.

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:16

   Ja daarom.. super schattig!

 8. Kim op 18 mei 2016 om 12:11

  Haha, heerlijke blog dit. Ik kan zo genieten van de dingen die kleintjes zeggen. Mijn nichtje (van 4) vindt het nog steeds heel leuk om haar knuffel onder het kussen te legen om vervolgens heel dramatisch te roepen “waar is knuffel nou?!!”. Er komen nog net geen tranen bij… Haha.

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:16

   Ooh dat lijkt me inderdaad ook hilarisch 😀

 9. Maike op 18 mei 2016 om 18:48

  Haha, leuk! Ik sta voor de klas en mijn leerlingen zijn dan wel 10, ze kunnen soms ook prachtige uitspraken doen.

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:16

   Oh ja dat weet ik nog wel van mijn tijd als leerkracht.. Super!

 10. Anita op 18 mei 2016 om 18:52

  Wat een onwijs leuke foto zeg! En inderdaad ze heeft helemaal gelijk, de bomen dansen ook 🙂

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:17

   Jazeker.. soms zou je de wereld door de ogen van een kind willen zien he..

 11. Jodi - liefthuis op 18 mei 2016 om 18:56

  Super leuk, ik kan nu al niet wachten totdat onze spruit dit soort uitspraken gaat doen

  • Nicole op 19 mei 2016 om 09:17

   Dat gaat vast ook vele lachtranen trekken!

 12. Jenn op 19 mei 2016 om 11:57

  Haha, zo leuk. In huis niet, de konijnen zijn nog altijd erg stilletjes 😉 Maar tijdens het schminken hoor ik regelmatig leuke quotes, en ik schrijf ze ook altijd op. Toevallig staat er bij mij binnenkort ook een blogje gepland met leuke uitspraken van kinderen 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje