Praatjesmaker #3 | peuterpraat

De laatste praatjesmaker dateert nog van eind 2016. En aangezien onze dochter toch regelmatig bestempeld wordt tot “kletskous” vond ik het wel tijd worden om weer een nieuwe versie ervan online te zetten. Want de praatjes lijken met de dag wijzer en grappiger te worden.

Ik ben dan ook benieuwd of dit soort praatjes en acties herkenbaar zijn bij andere ouders van driejarigen.

Peuterpraat en grapjes

Fay loopt van de keuken naar de woonkamer en doet snel de deur dicht voordat de hond binnen kan komen. Daarna opent ze de deur weer en zeg “haha was een grapje hoor Max” en ze laat de hond alsnog binnen. Zelf ligt ze helemaal dubbel!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Nog zo’n grapje. “Kijk mama deze voet heet puhpuh en de andere Suzanne” en dan ligt ze zelf weer helemaal dubbel van het lachen.

“Mama jij bent heel knap want jij doet mij alles leren!”

Op tv waren de tekenfilmfiguren de polonaise aan het doen. Dus papa vraagt aan Fay “kan jij ook de polonaise doen?”. Waarop Fay antwoordt “Nee papa, ik kan toch niet op de tv!”.

Oma vraagt aan Fay “wat wil je drinken?”. Zegt Fay “Tiwama”. Dus oma vraagt “Bedoel je ranja?”. “Nee”, zegt Fay, “ik bedoel Tiwama”. “Maar ik weet niet wat dat is”, zegt oma. Dus zegt Fay “maar dat is Engels”.

“Fay waar is jouw jas?”. Op de kruiwagen (rollator dus) van oma!

Het eerste wat Fay zegt tegen de honden, wanneer we na het weekendje weg weer thuis komen, is “Lucky en Max, ik heb het heel leuk gehad!” Om te smelten toch…??!!

“Ik ben de mama van Jet. Ik breng Jet nou naar school en dan ga ik thuis werken op de laptop.”

Fay is zogenaamd mascara aan het opdoen en wanneer ze klaar is zegt ze “Nu moet ik naar K3 toe om te dansen want ik heb mijn feestrok aan!” Vervolgens loopt ze de kamer door en begint ze voor de tv te dansen en zingen over K3.

“Mama, is dat een stoute stoel?” Nee hoor, hoe kom je daar bij? “Waarom moet hij dan in de hoek staan?”

“Aaaah mama, het jeukelt hier in mijn zij!”

(Eigen)wijs kind!

Bovenstaande uitspraken en grapjes zijn degene die ik heb genoteerd in mijn telefoon. En dat zijn dan nog de minst leuke eigenlijk. Want de leukste vergeet ik natuurlijk op te schrijven. Wel leg ik regelmatig eigenwijze uitspraken en dingen vast via Instastories dus als je me daar nog niet volgt.. zeker doen!

Wat was het leukste wat jouw kind afgelopen week zei?

12 reacties op “Praatjesmaker #3 | peuterpraat

Reageren is niet mogelijk.