Praatjesmaker #3 | peuterpraat

IMG_7451

De laatste praatjesmaker dateert nog van eind 2016. En aangezien onze dochter toch regelmatig bestempeld wordt tot “kletskous” vond ik het wel tijd worden om weer een nieuwe versie ervan online te zetten. Want de praatjes lijken met de dag wijzer en grappiger te worden.

Ik ben dan ook benieuwd of dit soort praatjes en acties herkenbaar zijn bij andere ouders van driejarigen.

Peuterpraat en grapjes

Fay loopt van de keuken naar de woonkamer en doet snel de deur dicht voordat de hond binnen kan komen. Daarna opent ze de deur weer en zeg “haha was een grapje hoor Max” en ze laat de hond alsnog binnen. Zelf ligt ze helemaal dubbel!

Nog zo’n grapje. “Kijk mama deze voet heet puhpuh en de andere Suzanne” en dan ligt ze zelf weer helemaal dubbel van het lachen.

“Mama jij bent heel knap want jij doet mij alles leren!”

Op tv waren de tekenfilmfiguren de polonaise aan het doen. Dus papa vraagt aan Fay “kan jij ook de polonaise doen?”. Waarop Fay antwoordt “Nee papa, ik kan toch niet op de tv!”.

Oma vraagt aan Fay “wat wil je drinken?”. Zegt Fay “Tiwama”. Dus oma vraagt “Bedoel je ranja?”. “Nee”, zegt Fay, “ik bedoel Tiwama”. “Maar ik weet niet wat dat is”, zegt oma. Dus zegt Fay “maar dat is Engels”.

“Fay waar is jouw jas?”. Op de kruiwagen (rollator dus) van oma!

Het eerste wat Fay zegt tegen de honden, wanneer we na het weekendje weg weer thuis komen, is “Lucky en Max, ik heb het heel leuk gehad!” Om te smelten toch…??!!

“Ik ben de mama van Jet. Ik breng Jet nou naar school en dan ga ik thuis werken op de laptop.”

Fay is zogenaamd mascara aan het opdoen en wanneer ze klaar is zegt ze “Nu moet ik naar K3 toe om te dansen want ik heb mijn feestrok aan!” Vervolgens loopt ze de kamer door en begint ze voor de tv te dansen en zingen over K3.

“Mama, is dat een stoute stoel?” Nee hoor, hoe kom je daar bij? “Waarom moet hij dan in de hoek staan?”

“Aaaah mama, het jeukelt hier in mijn zij!”

(Eigen)wijs kind!

Bovenstaande uitspraken en grapjes zijn degene die ik heb genoteerd in mijn telefoon. En dat zijn dan nog de minst leuke eigenlijk. Want de leukste vergeet ik natuurlijk op te schrijven. Wel leg ik regelmatig eigenwijze uitspraken en dingen vast via Instastories dus als je me daar nog niet volgt.. zeker doen!

Wat was het leukste wat jouw kind afgelopen week zei?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

12 reacties

 1. marije op 16 mei 2017 om 06:12

  Aaah lekker meisje is het toch. Leuk dat je dit opschrijft

 2. Patricia op 16 mei 2017 om 06:21

  Ik moet nog even geduld hebben, maar kijk nu al uit naar de uitspraken. Nichtje 5 was vorige zomer in paniek voordat ze op vakantie gingen naar Frankrijk. Hoe moest dat nu; ze sprak toch geen Frans.

  • Nicole op 17 mei 2017 om 06:29

   Hele logische redenatie!

 3. simpel, met een snufje liefde op 16 mei 2017 om 06:31

  Hahaha, zo grappig weer. Hier zijn ze die fase grotendeels ontgroeid. Zoveel grappige praat komt er niet meer uit.

 4. Nicole op 16 mei 2017 om 07:37

  Ah heerlijk hé! Veerle zegt sinds deze week ineens vanuit zichzelf mam ik hou van jou… smelt! Ze zei het altijd wel terug als ik het zei.. maar nu ineens vanuit het niets.. heerlijk!

  • Nicole op 17 mei 2017 om 06:33

   Ahh super lief! Hier (nog) niet, al zegt ze wel regelmatig dat ze me lief vindt en verliefd op me is.

 5. Maaike op 16 mei 2017 om 07:40

  Heerlijk he, ik heb vanochtend een vergelijkbaar blogje geplaatst met allerlei uitspraken van C.

 6. Fleur op 16 mei 2017 om 07:45

  Wat grappig! Slim om ze in je telefoon te zetten, want ik vergeet ze altijd weer

 7. Janske op 16 mei 2017 om 07:53

  Ahhh wat een leuke uitspraken ?? zo grappig!

 8. Bregje op 16 mei 2017 om 10:10

  Wat is het toch een heerlijk moppie! X

 9. Lisette op 16 mei 2017 om 15:30

  Zo leuk die uitspraken. Hier ook zo een kleine kletskous in huis. Ik vergeet het ook altijd op te schrijven. Wel zegt ze de laatste tijd “geeft niet uit hoor”. Een combinatie van maakt niet uit en geeft niet.

 10. Maike op 16 mei 2017 om 18:32

  Heerlijk, zo´n lekkere kletskous!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje