Praatjesmaker #2

Iedereen die een peuter heeft (gehad) weet dat zij echt de meest hilarische dingen kunnen zeggen (en doen). Ik moet dan ook regelmatig mijn lach in zien te houden of ik lig gewoon helemaal dubbel omdat ik het mijn gezicht niet in de plooi kan houden. De vorige keer in praatjesmaker waren het vooral nog hele korte zinnetjes of slechts 1 woord zelfs. Maar dit keer zijn het vaak hele verhalen die eruit komen. Om te gieren!

  • “Ik moet even iets pakken dan kom ik naar beneden. Goed papa? Afgesproken?” En dan het serieuze gezichtje erbij denken en het vingertje waarmee ze wijst. Hilarisch!
  • “Ja deze broek zit perfect.” Zegt ze dan terwijl ze een nieuwe broek past en met haar heupen aan het ronddraaien is. Diva.
  • “Papa is weg, hij is helemaal verdrietig!” (Waarom is hij verdrietig?) “Omdat papa Fay niet kan zien!” Nou en groot gelijk heeft ze!
  • “Ik zal je wel even helpen opa/papa.” Wanneer het niet lukt met de autostoel dicht doen, of wanneer het moeilijker gaat met aankleden.
  • Fay pakt de deurhanger met een rendier en belletjes en zegt “ik ben gek op hertjes!” en “kijk, belletjes voor de baby” en ze loopt naar mijn buik om ermee te rammelen.

“Mama als ik groter ben dan mag ik ook een baby in de buik!”

  • “Nee niet de tabulet wegzetten. Pop is een filmpje aan het kijken”.
  • Nadat ik weer een van mijn horrormonen buien had: “Papa, mama niet meer geïrriteerd?”.
  • Fay ligt op de grond met haar armen op en neer te bewegen en ik vraag wat ze aan het doen is. “Mama dat zie je toch, ik maak een sneeuw-fee (Fay)”.

Ik kan nog wel uren doorgaan met typen wat betreft dit soort uitspraken. Al vergeet ik de helft, wat natuurlijk helemaal niet handig is. En het stomme is, je hebt er zoveel leuke middelen voor om ze op te schrijven en/of onthouden. Zo kun je bij Justmeiself (de lieve zus van Suus heeft hem nieuw leven in geblazen) het “leuk-voor-later-praatjes” notitieblok bestellen. Of je kiest voor de Milestone Mini Cards. Maar je hebt ook nog My quotable kid die wij in de webshop verkopen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Heeft jouw kind ook van die geweldige uitspraken?

17 reacties op “Praatjesmaker #2

Reageren is niet mogelijk.