Powervrouw | Dagmar schreef haar eigen lifestyle boek

Elke maand komt er een interview online met een Powervrouw. Deze (eerste) maand is dat Dagmar Valerie van de gelijknamige blog ByDagmarValerie. Dagmar schreef namelijk, naast artikelen op haar blog, ook haar eigen lifestyle boek ‘Liever met lef’. Deze verschijnt op 27 september 2016 in de winkels, maar is nu al te reserveren

Wie of wat is een Powervrouw?

Er gaan nogal wat definities de ronde over de term Powervrouw. Is een Powervrouw iemand die alle ballen hoog houdt en naast een gezin, mooi huis, perfect uiterlijk en een kast vol kleding ook nog een goedbetaalde baan heeft? Een vrouw die vanuit het niets opeens op de voorgrond dringt? Nee!

In mijn ogen is een vrouw een echte Powervrouw wanneer zij het hart op de juiste plaats heeft. Wanneer zij, binnen haar eigen vermogens en grenzen, doet wat ze kan voor anderen maar ook voor zichzelf. Een vrouw die ergens voor durft te gaan en staan en haar eigen dromen naleeft. Niet de dromen van anderen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Dagmar schreef haar eigen lifestyle boek

Ik koos Dagmar uit om het startsein te geven voor deze nieuwe rubriek. Waarom Dagmar? Waarschijnlijk zegt onderstaande quote die ik van haar blog afhaalde wel genoeg.

Ik probeer anderen te besmetten met positiviteit en een positief verschil te creëren. Pijn en vermoeidheid krijgen nooit de hoofdrol in mijn leven, daarom vertel ik het je ook als een detail: ik heb CVS en Fibromyalgie maar probeer het beste uit elke dag te halen. Ik handel altijd vanuit mijn hart en zal bezig zijn met datgene wat anderen en mijzelf oprecht gelukkig maakt. Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt en ik hoop dat iedereen van zijn of haar dromen werkelijkheid kan maken.

dagmar valerie

Wat doe je, naast het schrijven van dit boek?

Ik ben werkzaam als marketeer en ik blog dagelijks op mijn site www.bydagmarvalerie.nl over happiness, lifestyle, reizen en sinds kort ook over zwangerschap. Begin december verwachten we namelijk ons eerste kindje, we zijn net getrouwd en tussen alle voorbereidingen van de bruiloft en met de kleine op komst heb ik Liever met lef geschreven. Het was een geweldige achtbaan vol hoogtepunten waar ik geen seconde van zou willen missen.

Heb je altijd al een boek willen schrijven?

Het was mijn wens om ooit een boek te schrijven, maar toen ik het bloggen ontdekte merkte ik op dat ik het heerlijk vind om kortere stukken te schrijven. Een roman schrijven laat ik daarom ook echt aan de experts over, maar een boek over lifestyle met daarin tips, handige lijstjes, inspirerende quotes en persoonlijke ervaringen vond ik een geweldige uitdaging die ik dan ook met beide handen heb aangepakt.

Wanneer kwam het moment dat je dacht “ik ga een boek schrijven over persoonlijke groei”?

Ik ben als marketeer werkzaam bij een uitgeverij waar ik verantwoordelijk ben voor de marketing en PR van onze titels. Een onderdeel van mijn activiteiten is ook het spotten van trends in de markt, kijken waar de behoefte van de consument ligt en blijven vernieuwen. Regelmatig stuur ik dan ook ideeën en kansen door naar mijn collega’s, waaronder ook de uitgevers, om te kijken of er mogelijkheden zijn waar we op in kunnen spelen. Op een dag ontving ik een mail terug met daarin een vraag waarom ik zelf niet idee X kon uitwerken, dan konden we het pitchen aan sales en samen bekijken of het daadwerkelijk een boek zou kunnen worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging aan de slag en het idee werd vol enthousiasme ontvangen bij sales waardoor ik opeens niet alleen de pet van marketeer op had, maar ook die van auteur kreeg!  En nu gaat mijn boek over het realiseren van je dromen, maar dit was opeens ook een grote droom voor mij die uitkwam. Echt een ervaring om nooit te vergeten en ik ben erg dankbaar dat ik deze kans kleur mag geven. Stiekem wel een erg spannend proces!

Hoe zag jouw schrijversproces eruit?

Als ik het in één woord mag omschrijven, dan kies ik voor ‘hectisch’. Het is ook erg onwennig, ook al ben ik op de hoogte van alle processen en stappen die een auteur ervaart omdat ik hen ook mag begeleiden, het blijft toch een gebied dat ik nu met hele andere ogen mag verkennen. Zo was ik druk bezig met alle voorbereidingen van onze bruiloft én zat ik in het eerste trimester van mijn zwangerschap toen ik opeens een ‘Go’ kreeg om het boek te schrijven. Veel tijd heb ik hier overigens niet voor gekregen, want de wens van iedereen was om het boek nog dit najaar te laten verschijnen dus moest ik flink aan de slag. Gelukkig zat het idee al zo uitgewerkt in mijn hoofd, dat ik alleen nog de tijd en energie moest vinden om daadwerkelijk voor een computer te gaan zitten en het uit moest werken. Tussen het uitzoeken van de ringen, het regelen van de DJ en de eerste echo’s van onze kleine heb ik de avonduren goed benut om Liever met lef te mogen schrijven.

lievermetlef2

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Mijn werkplek ligt vol lijstjes en lekkers. Ik heb een talent voor ‘snacken’ en ondertussen probeer ik alle hersenspinsels onder controle te houden door deze op gekleurde briefjes te schrijven. Ook kan ik niet zonder mijn notitieboekje waarin ik zinnen schrijf die ik op een vrij moment uit probeer te werken. De ene keer werd het dan een artikel voor mijn blog, de andere keer nog een alinea voor mijn boek. Of het was een aanvulling op ons boodschappenlijstje… Niet heel gestructureerd voor een buitenstaander, maar voor mijzelf extra overzichtelijk.

Wie zijn jouw favoriete schrijvers?

Ai moeilijke vraag! Ik lees ontzettend graag en ik kan veel toppers opnoemen waardoor ik werd geraakt. Toch blijft mijn ultieme nummer één bestsellerauteur Jojo Moyes, zij weet mij keer op keer te raken met haar meeslepende romans. Maar ook non-fictie lees ik met veel plezier, bijvoorbeeld de boeken van Marie Kondo, Tony Crabbe, Brené Brown en Gretchen Rubin.

Liever met lef is een non-fictie boek, waarom koos je juist hiervoor?

Wie weet verras ik anderen en mijzelf op een dag met een fictie boek, maar ik heb veel plezier beleefd aan het schrijven over onderwerpen als dankbaarheid, persoonlijke groei, kwetsbaarheid, dromen realiseren en het maken van een bucketlist om alvast iets over de inhoud te mogen verklappen. En de rest lees je natuurlijk in het boek!

Heb je tijdens het schrijven wel eens gedacht ‘ik stop ermee?’ en zo ja, wat motiveerde je dan om toch door te gaan?

Haha ik zal een eerlijk antwoord geven, ik heb zeker gedacht aan stoppen en de twijfels waren groot. Het was zo’n drukke periode en ik vroeg mij af hoe ik deze uitdagingen kon bereiken. Je schrijft niet ‘eventjes’ tussendoor een boek, het is een intensief traject waar je volledig achter wilt staan. Ik stond er gelukkig niet alleen voor, ik heb een waanzinnig enthousiast en lief team aan collega’s die mij met hun kennis hebben ondersteund in dit project. Onmogelijk om daar niet gemotiveerd door te raken!

Heb je nog tips voor andere mensen die een boek willen schrijven?

Niet alleen dromen, maar doen! En mocht je willen weten hoe je van deze droom werkelijkheid kunt maken, dan kan je dat lezen in Liever met lef

lievermetlef

Ben jij of ken jij ook een Powervrouw en hoort zij in deze rubriek thuis?
Stuur dan een mail o.v.v. Powervrouw naar info@meisje-eigenwijsje.nl!

15 reacties op “Powervrouw | Dagmar schreef haar eigen lifestyle boek

Reageren is niet mogelijk.