Powervrouw | Dagmar schreef haar eigen lifestyle boek

dagmar-liever-met-le

Elke maand komt er een interview online met een Powervrouw. Deze (eerste) maand is dat Dagmar Valerie van de gelijknamige blog ByDagmarValerie. Dagmar schreef namelijk, naast artikelen op haar blog, ook haar eigen lifestyle boek ‘Liever met lef’. Deze verschijnt op 27 september 2016 in de winkels, maar is nu al te reserveren

Wie of wat is een Powervrouw?

Er gaan nogal wat definities de ronde over de term Powervrouw. Is een Powervrouw iemand die alle ballen hoog houdt en naast een gezin, mooi huis, perfect uiterlijk en een kast vol kleding ook nog een goedbetaalde baan heeft? Een vrouw die vanuit het niets opeens op de voorgrond dringt? Nee!

In mijn ogen is een vrouw een echte Powervrouw wanneer zij het hart op de juiste plaats heeft. Wanneer zij, binnen haar eigen vermogens en grenzen, doet wat ze kan voor anderen maar ook voor zichzelf. Een vrouw die ergens voor durft te gaan en staan en haar eigen dromen naleeft. Niet de dromen van anderen.

Dagmar schreef haar eigen lifestyle boek

Ik koos Dagmar uit om het startsein te geven voor deze nieuwe rubriek. Waarom Dagmar? Waarschijnlijk zegt onderstaande quote die ik van haar blog afhaalde wel genoeg.

Ik probeer anderen te besmetten met positiviteit en een positief verschil te creëren. Pijn en vermoeidheid krijgen nooit de hoofdrol in mijn leven, daarom vertel ik het je ook als een detail: ik heb CVS en Fibromyalgie maar probeer het beste uit elke dag te halen. Ik handel altijd vanuit mijn hart en zal bezig zijn met datgene wat anderen en mijzelf oprecht gelukkig maakt. Geluk vermenigvuldigt zich als je het deelt en ik hoop dat iedereen van zijn of haar dromen werkelijkheid kan maken.

dagmar valerie

Wat doe je, naast het schrijven van dit boek?

Ik ben werkzaam als marketeer en ik blog dagelijks op mijn site www.bydagmarvalerie.nl over happiness, lifestyle, reizen en sinds kort ook over zwangerschap. Begin december verwachten we namelijk ons eerste kindje, we zijn net getrouwd en tussen alle voorbereidingen van de bruiloft en met de kleine op komst heb ik Liever met lef geschreven. Het was een geweldige achtbaan vol hoogtepunten waar ik geen seconde van zou willen missen.

Heb je altijd al een boek willen schrijven?

Het was mijn wens om ooit een boek te schrijven, maar toen ik het bloggen ontdekte merkte ik op dat ik het heerlijk vind om kortere stukken te schrijven. Een roman schrijven laat ik daarom ook echt aan de experts over, maar een boek over lifestyle met daarin tips, handige lijstjes, inspirerende quotes en persoonlijke ervaringen vond ik een geweldige uitdaging die ik dan ook met beide handen heb aangepakt.

Wanneer kwam het moment dat je dacht “ik ga een boek schrijven over persoonlijke groei”?

Ik ben als marketeer werkzaam bij een uitgeverij waar ik verantwoordelijk ben voor de marketing en PR van onze titels. Een onderdeel van mijn activiteiten is ook het spotten van trends in de markt, kijken waar de behoefte van de consument ligt en blijven vernieuwen. Regelmatig stuur ik dan ook ideeën en kansen door naar mijn collega’s, waaronder ook de uitgevers, om te kijken of er mogelijkheden zijn waar we op in kunnen spelen. Op een dag ontving ik een mail terug met daarin een vraag waarom ik zelf niet idee X kon uitwerken, dan konden we het pitchen aan sales en samen bekijken of het daadwerkelijk een boek zou kunnen worden. Zo gezegd, zo gedaan. Ik ging aan de slag en het idee werd vol enthousiasme ontvangen bij sales waardoor ik opeens niet alleen de pet van marketeer op had, maar ook die van auteur kreeg!  En nu gaat mijn boek over het realiseren van je dromen, maar dit was opeens ook een grote droom voor mij die uitkwam. Echt een ervaring om nooit te vergeten en ik ben erg dankbaar dat ik deze kans kleur mag geven. Stiekem wel een erg spannend proces!

Hoe zag jouw schrijversproces eruit?

Als ik het in één woord mag omschrijven, dan kies ik voor ‘hectisch’. Het is ook erg onwennig, ook al ben ik op de hoogte van alle processen en stappen die een auteur ervaart omdat ik hen ook mag begeleiden, het blijft toch een gebied dat ik nu met hele andere ogen mag verkennen. Zo was ik druk bezig met alle voorbereidingen van onze bruiloft én zat ik in het eerste trimester van mijn zwangerschap toen ik opeens een ‘Go’ kreeg om het boek te schrijven. Veel tijd heb ik hier overigens niet voor gekregen, want de wens van iedereen was om het boek nog dit najaar te laten verschijnen dus moest ik flink aan de slag. Gelukkig zat het idee al zo uitgewerkt in mijn hoofd, dat ik alleen nog de tijd en energie moest vinden om daadwerkelijk voor een computer te gaan zitten en het uit moest werken. Tussen het uitzoeken van de ringen, het regelen van de DJ en de eerste echo’s van onze kleine heb ik de avonduren goed benut om Liever met lef te mogen schrijven.

lievermetlef2

Hoe ziet jouw werkplek eruit?

Mijn werkplek ligt vol lijstjes en lekkers. Ik heb een talent voor ‘snacken’ en ondertussen probeer ik alle hersenspinsels onder controle te houden door deze op gekleurde briefjes te schrijven. Ook kan ik niet zonder mijn notitieboekje waarin ik zinnen schrijf die ik op een vrij moment uit probeer te werken. De ene keer werd het dan een artikel voor mijn blog, de andere keer nog een alinea voor mijn boek. Of het was een aanvulling op ons boodschappenlijstje… Niet heel gestructureerd voor een buitenstaander, maar voor mijzelf extra overzichtelijk.

Wie zijn jouw favoriete schrijvers?

Ai moeilijke vraag! Ik lees ontzettend graag en ik kan veel toppers opnoemen waardoor ik werd geraakt. Toch blijft mijn ultieme nummer één bestsellerauteur Jojo Moyes, zij weet mij keer op keer te raken met haar meeslepende romans. Maar ook non-fictie lees ik met veel plezier, bijvoorbeeld de boeken van Marie Kondo, Tony Crabbe, Brené Brown en Gretchen Rubin.

Liever met lef is een non-fictie boek, waarom koos je juist hiervoor?

Wie weet verras ik anderen en mijzelf op een dag met een fictie boek, maar ik heb veel plezier beleefd aan het schrijven over onderwerpen als dankbaarheid, persoonlijke groei, kwetsbaarheid, dromen realiseren en het maken van een bucketlist om alvast iets over de inhoud te mogen verklappen. En de rest lees je natuurlijk in het boek!

Heb je tijdens het schrijven wel eens gedacht ‘ik stop ermee?’ en zo ja, wat motiveerde je dan om toch door te gaan?

Haha ik zal een eerlijk antwoord geven, ik heb zeker gedacht aan stoppen en de twijfels waren groot. Het was zo’n drukke periode en ik vroeg mij af hoe ik deze uitdagingen kon bereiken. Je schrijft niet ‘eventjes’ tussendoor een boek, het is een intensief traject waar je volledig achter wilt staan. Ik stond er gelukkig niet alleen voor, ik heb een waanzinnig enthousiast en lief team aan collega’s die mij met hun kennis hebben ondersteund in dit project. Onmogelijk om daar niet gemotiveerd door te raken!

Heb je nog tips voor andere mensen die een boek willen schrijven?

Niet alleen dromen, maar doen! En mocht je willen weten hoe je van deze droom werkelijkheid kunt maken, dan kan je dat lezen in Liever met lef

lievermetlef

Ben jij of ken jij ook een Powervrouw en hoort zij in deze rubriek thuis?
Stuur dan een mail o.v.v. Powervrouw naar info@meisje-eigenwijsje.nl!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

15 reacties

 1. Liset - Beautydagboek op 1 september 2016 om 09:12

  Ik vind het ook super tof dat Dagmar haar eigen boek heeft geschreven! Toevallig sprak ik haar gisteren nog op een event en ik vind het echt heel knap dat ze alles zo goed combineert tussen haar huwelijk, een kindje op komst en haar ziekte. Ze mag trots zijn!

  • Nicole op 2 september 2016 om 07:39

   Het is alweer lang geleden dat ik haar live gesproken heb jammer genoeg. Maar trots mag ze zeker zijn!

 2. Jonna@Burgertrutjes op 1 september 2016 om 09:43

  Tof hoor! Ooit wil ik nog eens een kookboek uitbrengen 🙂

  • Nicole op 2 september 2016 om 07:40

   Oeh leuk.. een boek schrijven staat ook op mijn verlanglijst. Maar dan over mijn postnatale depressie die ik had.

 3. Anita op 1 september 2016 om 12:28

  Super leuk om te lezen en eigenlijk wel benieuwd naar het boek van Dagmar! Zo gaaf wat ze allemaal voor elkaar weet te krijgen met zoveel andere drukke spannende dingen om haar heen.

  • Nicole op 2 september 2016 om 07:41

   Ja dat vind ik vooral echt super goed, sowieso is zoiets een droom voor velen en als je het dan voor elkaar bokst in zo’n drukke tijd.. Chapeau.

 4. Cindy - levenalsmama.nl op 1 september 2016 om 13:43

  Wauw, dat kun je met recht een powervrouw combineren. Respect om tussen het werken, zwangerschap, trouwvoorbereidingen door ook nog tijd te hebben om een boek te schrijven. Het klinkt erg inspirerend, ben dan ook heel benieuwd naar het boek (exemplaar = gereserveerd :)).

 5. Dagmar op 1 september 2016 om 20:28

  Wauw ik ben er stil van! Wat een superlief en bijzonder artikel om terug te mogen lezen, dankjewel voor je geweldige complimenten en alle lieve woorden. Wat een cadeautje, superlief! Die glimlach van oor tot oor op mijn gezicht dankzij jou gaat er voorlopig echt niet af. Thank you lieve Nicole!

 6. Deisy op 1 september 2016 om 20:45

  Wauw! Wat een prachtig inspirerend interview zeg. Je had okk echt geen betere aftrap kunnen bedenken dag Dagmar. Ze heeft er weer een prachtig invulling aan gegeven en jii hebt hele mooie en open vragen gesteld. Dank je wel daarvoor. Dat zijn nou echt fijne en motiverende artikelen <3

  • Nicole op 2 september 2016 om 07:42

   Wauw dank je wel voor je lieve woorden Deisy!

 7. Maike op 1 september 2016 om 20:51

  Leuk interview, ik ben benieuwd naar het boek!

 8. Bregje op 2 september 2016 om 08:44

  Wat een mooi interview zeg! Goed gedaan Nicole! En Dagmar is inderdaad een insoirerende vrouw, ik ben heel benieuwd naar haar boek!!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje