28x tijdelijke schaatsbanen tijdens de winter in Noord Brabant

tijdelijke schaatsbanen in Noord Brabant

Het is wintertijd! En wat past er nu meer bij de winter dan schaatsen? Vooruit, warme chocolademelk met slagroom hoort daar natuurlijk ook bij. Maar dat kun je mooi combineren. Omdat er heel veel schaatsliefhebbers zijn heb ik een poging gedaan om een compleet overzicht te maken met alle tijdelijke (ook wel pop-up) schaatsbanen in Noord Brabant!

Pop-up schaatsbanen in Noord Brabant

Het krakende geluid van schaatsen op het ijs, de frisse winterlucht en de gezellige sfeer rondom zo’n schaatsbaan creëren een magisch gevoel. Of je nu een ervaren schaatser bent of je eerste voorzichtige slagen maakt, deze tijdelijke schaatsbanen bieden een unieke en nostalgische ervaring. En geven je een heerlijk kerstgevoel met alle mooie lichtjes eromheen.

Schaatsbaan in Oosterhout – IJSMARKT

Van 9 december 2023 t/m 7 januari 2024 kun je weer heerlijk schaatsen op de ijsmarkt in Oosterhout. De entree van de schaatsbaan is €5 en de huur van schaatsen is €2,50. Uiteraard kun je ook je eigen schaatsen meenemen, maar dit mogen geen Noren zijn. Handschoenen zijn verplicht op de schaatsbaan.

Je kunt ook een IJsmarkt voucher kopen van €10 daar zit dan toegang tot de schaatsbaan bij, de huur van schaatsen en een lekkere kop warme chocolademelk met slagroom.

Meer informatie en openingstijden vind je via de website.

Made – Mays on ice; schaatsen, curling en feesten

Vanaf 15 december kun je weer heerlijk schaatsen op 375m2 echt bij Mays on ice. Voor €3,50 krijg je voor 2 uur lang toegang tot de schaatsbaan en het wintercafé. Schaatsen kun je huren voor €5 en zijn verkrijgbaar in de maten 25 t/m 50. Kinderen t/m 3 jaar zijn gratis en er is ook een 10-rittenkaart verkrijgbaar voor €30.

Meer informatie over deze volledig overdekte schaatsbaan en de overige activiteiten vind je op de website.

Valkenswaard on Ice

Na drie jaar is er eindelijk weer een prachtige schaatsbaan op de markt in Valkenswaard. Voor deze overdekte schaatsbaan kun je een dagkaart kopen voor slechts €4,50. Er zijn ook schaatsen te huur voor €4,50 per stuk in de maten 28 t/m 46.

Op dinsdag 12 & 19 december en dinsdag 2 januari organiseert Valkenswaard on Ice vanaf 19.00 uur een Glow in the Dark disco avond. Laat je mooiste dansmoves zien terwijl je op het ijs rond paradeert.

Op Valkenswaard on Ice vind je de agenda inclusief openingstijden.

Pop-up schaatsbanen in Noord Brabant - Valkenswaard On Ice

Wintersfeer Geldrop: pop-up schaatsbaan

Vanaf 13 december 2023 gaat Wintersfeer Geldrop weer van start. Tot en met zondag 7 januari 2024 wordt het horecaplein in Geldrop omgetoverd tot een schaatsbaan van maar liefst 600 vierkante meter. Naast de schaatsbaan vind je ook diverse chalets en tenten waar je schaatsen en schaatspinguïns (voor de kleintjes) kunt huren, een ticket voor de schaatsbaan kunt kopen of iets kunt drinken.

Ook worden er verschillende evenementen op en rond de schaatsbaan georganiseerd zoals een kinderdisco en peuterschaatsen met Anna&Elsa (van Frozen!)

De entree kost €4,- en schaatsverhuur is €3.50, meer informatie via de website.

Schaatsen bij Oirschot Winterparadijs

Van vrijdag 15 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024 kun je weer schaatsen op de Oirschotse Markt. Een dagkaartje kost €5 en is uiteraard de gehele dag geldig, ook is er een 10-rittenkaart verkrijgbaar plus een abonnement. De schaatsen huur je voor €4 maar je mag uiteraard je eigen schaatsen meenemen. Op woensdag 20 december is er een gratis schaatsmiddag, gesponsord door de plaatselijke Jumbo.

Meer informatie over de openingstijden en alle andere activiteiten vind je op de website.

Nuenen Dwèrs op het ijs

Van zaterdag 16 december 2023 tot en met 7 januari 2024 vind je Dwèrs op het ijs in het hart van het mooie dorp Nuenen. Dwèrs op het ijs is niet alleen een gezellig versierde schaatsbaan rondom de Aardappeleters, maar ook een warm Wintercafé. Er is een geweldig programma samengesteld; van silent discoschaatsen tot prikkelarmschaatsen en van diverse knutselmiddagen tot een top2000 muziekquiz. Gezelligheid alom.

Schaatsen bij Dwèrs op het ijs in Nuenen kost €4 qua dag-entree en voor de huur van schaatsen. Je kunt ook schaatsbotjes huren voor slechts €1. Meer info over de openingstijden en activiteiten op de website.

Veldhoven – Echt Veldhovenz on Ice

Van 9 december 2023 t/m 7 januari 2024 kun je weer heerlijk vertoeven op de schaatsbaan in Veldhoven. Je koopt een kaartje voor €4 en ook de schaatsen huur je voor diezelfde prijs. Ook zijn er diverse passe-partouts te koop die niet naamsgebonden zijn. Naast het schaatsen zijn er nog diverse andere activiteiten zoals een wijnproeverij, après ski, een bezoek van de kerstman en silent disco.

Meer informatie op de website van Echt Veldhovenz.

Winterparadijs Udenhout

Vanaf 15 december 2023 tot en met 7 januari 2024 vind je in Udenhout weer het Winterparadijs. Er is een heerlijke schaatsbaan waar je de hele dag op kunt schaatsen en er ook een tubingbaan. Heel erg leuk voor de kinderen!

Koop je een dagkaartje (€3,-) dan mag je de hele dag binnen en buiten, dus je kunt tussendoor gewoon even naar huis als je wilt. Er zijn ook schaatsen te huur (€3,50) en handschoenen te koop, die overigens verplicht zijn. Uiteraard mag je ook je eigen handschoenen meenemen.

Meer informatie over deze schaatsbaan en alle andere activiteiten lees je op de website van Winterparadijs Udenhout.

Schaatsbaan DongenIce

DongenIce zorgt ervoor dat jong en oud elk jaar drie weken lang kunnen genieten van de schaatsbaan, roetsjbaan en nog veel meer. Dat alles in een nieuwe overdekte wintertuin en gezellige winterhuiskamer. De 16e editie van DongenIce vindt plaats vanaf 15 december 2023 t/m zondag 7 januari 2024.

Je betaalt voor een schaatskaart van 2 uur €3,50 en ook schaatsen huur je voor diezelfde prijs. Wil je lekker roetsjen van de roetsjbaan dan betaal je €0.50 per keer. Er zijn ook diverse andere activiteiten zoals optredens, knutselmiddagen en een curling competitie.

Meer info over DongenIce vind je hier.

IJsbaan Vught

Kom van 15 december 2023 t/m 7 januari 2024 naar het vernieuwde winterevenement in Park Reeburg. Naast vrij schaatsen, biedt IJsbaan Vught diverse speciale activiteiten aan. Van winterfeesten tot schaatswedstrijden, er is voor iedereen iets te beleven.

Je kunt online je ticket bestellen voor het schaatsen voor €5 exclusief €0,79 servicekosten. Om schaatsen te huren betaal je €3,50.

Bergen op zoom – Bergs Winterparadijs

Het Bergs Winterparadijs is van alle tijdelijke schaatsbanen het langst geopend. Namelijk van 1 december 2023 t/m 7 januari 2024. Het is, zeggen ze zelf, de mooist verlichtte ijsbaan van Nederland. En als ik de foto’s zie dan geloof ik dat meteen.

Wel is deze schaatsbaan in Bergen op Zoom de duurste van allemaal qua entree. Je betaalt namelijk €7 om te kunnen schaatsen. Schaatsverhuur zit ook aan de hoge kant met €5 per paar. Wel kun je een Winterparadijs pakket kopen waarbij de entree, schaatsverhuur, een consumptie, zakje chips en warme chocolademelk bij in zit. Dit kost dan €16, koop je dit allemaal los dan ben je €20,50 kwijt.

Ook bij Social Deal loopt momenteel een actie.

Pop-up schaatsbanen in Noord Brabant - Bergs winterparadijs

Winterpark Schijndel

Winterpark Schijndel is veel meer dan ijspret op een schaatsbaan. Ze organiseren namelijk ook activiteiten zoals toepen, knutselmiddagen, curling wedstrijden, een ijshockey toernooi, muziekbingo en er nog veel meer. Winterpark Schijndel is geopend van 8 december 2023 t/m 7 januari 2024. Wil je schaatsen dan kost dat €4 per dag en ook schaatsen huren is dezelfde prijs.

Meer informatie over het programma vind je hier.

Gemert Winterpleinfestijn

Vanaf zaterdag 16 december 2023 is het schaats evenement van Gemert geopend! De schaatsbaan in Gemert wordt georganiseerd door Stichting Winterpleinfestijn in samenwerking met het Boerenbondsmuseum. Het is dan ook niet de grootste schaatsbaan, maar wel eentje op de meest bijzondere locatie.

De schaatsbaan, bijna 400 m2 groot, bevindt zich op het dorpsplein van het Boerenbondsmuseum in Gemert. Deze nostalgische setting ademt het oude Hollandse gevoel van gezelligheid en gastvrijheid. De ijsvloer wordt omringd door schilderachtige gebouwen, waardoor je jezelf even in een tafereel waant dat rechtstreeks uit het penseel van Anton Pieck lijkt te komen.

Je koopt een kaartje voor €3 en schaatsen huur je voor hetzelfde bedrag. Hier vind je meer informatie over de openingstijden.

Uden on Ice

Van 15 december 2023 tot en met 7 januari 2024 is het centrum van Uden weer één groot winterparadijs. Bij Uden on Ice vind je 900 m² schaatsplezier, je kunt er roetsjen, curlen en er is volop entertainment.

Kaartjes voor het schaatsen koop je online voor €5. Ben je onder de 12 en wil je leren schaatsen? Dan zijn er ook speciale dagen waarop je gratis schaatslessen kunt krijgen. Dit reserveer je ook via de website.

Winter garden Eindhoven

Ook in Eindhoven kun je in het centrum schaatsen. City Garden organiseert namelijk dit jaar Winter garden. Een plek waar je niet alleen een grote schaatsbaan hebt, maar er ook een wintermarkt is met diverse kraampjes. Winter garden start al vanaf 9 november 2023 en gaat door tot en met 4 februari 2024. Je kunt er dus lekker lang van genieten.

Wil je gaan schaatsen dan moet je er rekening mee houden dat je niet je eigen schaatsen mee mag nemen. Daarom is de toegangsprijs (standaardprijs is €8.50) ook wat hoger dan elders. Voor die prijs mag je een uur schaatsen. De wintermarkt is overigens gratis.

Op de website vind je meer informatie over de openingstijden van onder andere de schaatsbaan, maar ook de diverse andere tickets die je kunt kopen.

Zo kun je namelijk ook tijdens daluren schaatsen en dan is de prijs slechts €5,50 inclusief schaatsverhuur.

Roosendaal on Ice

Op het Kadeplein in Roosendaal kun je vanaf 8 december t/m 7 januari op een sfeervol verlichte ijsbaan schaatsen. Iedereen die kan schaatsen of dat wil leren is welkom op het ijs. Bij Roosendaal on Ice kun je vrij schaatsen, maar je kunt ook schaatslessen nemen. Ook is er schoolschaatsen, curlen en krabbelen.

Met een entreekaart van €7 krijg je 2 uur toegang tot het ijs. Het bestellen van een ticket gebeurd online. Je kunt er meteen schaatsen bij huren dan ben je €11 kwijt in totaal. Huur je de schaatsen los dan kost het €5 voor alleen schaatsverhuur.

Op de website van Roosendaal on Ice vind je meer info.

Tilburgs Winterparadijs

Bij het Tilburgs Winterparadijs kun je al genieten van een geweldige schaatsbaan vanaf 29 november 2023 t/m 7 januari 2024.

De prijzen zijn zoals die van het Bergs Winterparadijs (zelfde organisator), dus €7 voor de entree en €5 voor schaatsverhuur. En ook hier een Social Deal actie.

Voor meer info over de openingstijden & het programma zie de website van Tilburgs Winterparadijs.

Winter village Oisterwijk

30 dagen winters plezier op de schaatsbaan in Oisterwijk, Noord Brabant. Van 8 december 2023 t/m 7 januari 2024 kun je Winter Village Oisterwijk bezoeken voor een rondje op de overdekte schaatsbaan. Ook worden er leuke activiteiten georganiseerd en kun je genieten van een hapje of drankje in de Winterstube.

Bij Winter Village Oisterwijk werken ze met munten die per stuk €3,30 kosten. Voor het huren van schaatsen betaal je 1 muntje, entree op de schaatsbaan is 2 muntjes.

Voor openingstijden en evenementen zie de website.

IJSbaan Hoogerheide Woensdrecht

Van 9 december 2023 t/m 7 januari 2024 kun je ook weer schaatsen op de ijsbaan Hoogerheide Woensdrecht. Heel veel informatie kon ik er verder niet over vinden. Wel dat er een passe-partout te koop is, alleen of er ook losse tickets gekocht kunnen worden is niet te vinden.

WinterWonderBeek in Prinsenbeek

Het is de 15e editie van WinterWonderBeek in Prinsenbeek. Van 9 december t/m 7 januari kun je er niet alleen schaatsen, maar zijn er talloze activiteiten zoals de Santa-run, lampionnenoptocht, een kindermiddag, een special stars on ice (voor mensen met een beperking) en nog veel meer.

De schaatsbaan is overigens vanaf 14 december geopend en vanaf de 15e ook de roetsjbaan. De prijzen zijn beduidend lager dan bij andere schaatsbanen, namelijk €2,50 voor het schaatsen en €3 voor schaatshuur. Deze prijzen zijn al 15 jaar gelijk gebleven, dankzij vele vrijwilligers en sponsoren.

Voor openingstijden en evenementen zie website.

Winterfestival Bergeijk – met schaatsbaan!

Van 15 december tot en met 7 januari vindt midden op het Hof Winterfestival Bergeijk plaats. En laat daar nou ook een mooie schaatsbaan staan met echt eigen Bergeijks ijs. Los gaan op foute hitjes, glijden over de ijsbaan of genieten van overheerlijke drankjes in de gezellige après ski hut. Het kan allemaal op het Winterfestival.

Dagkaartjes om te schaatsen kosten slechts €3 en schaatsen huur je voor €2. Meer informatie vind je op de website van Winterfestival Bergeijk.

Schaatsbaan bij Veghel on Ice

Veghel on Ice is gelegen in het centrum van Veghel op de markt. Van 10 december t/m 7 januari kun je weer naar hartelust schaatsen op het Veghelse ijs. Een los ticket kost €7,50 en dat is inclusief het gebruik van schaatsen en de hele dag geldig. Het is ook mogelijk voor kinderen om gratis schaatsles te krijgen.

Openingstijden en meer informatie vind je op de website.

IJsfestijn Steenbergen

Zin in ijspret? IJsfestijn Steenbergen is al vanaf 2 december 2023 geopend tot en met 7 januari 2024. Natuurlijk draait het bij het ijsfestijn om schaatsen en schaatsplezier, daarom worden er ook allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals disco schaatsen, peuter schaatsen, ijshockey en meer.

Een kaartje voor de schaatsbaan kost €4 per stuk en wil je ook schaatsen huren kost dat €3 per paar. Alle openingstijden vind je via de website van IJsfestijn Steenbergen.

’t Noekse winterfestijn in Noordhoek

’t Noekse winterfestijn in Noordhoek wijkt op alle mogelijke manieren af van alle andere schaatsbanen. Het is namelijk zo dat deze tijdelijke schaatsbaan wel heel erg tijdelijk is, namelijk slechts 2 dagen. Op 15 en 16 december kun je twee dagen genieten in Noordhoek waarbij er dus ook een kunstijsbaan van 200 m2 in de St. Jozefkerk wordt gerealiseerd.

Naast schaatsen staan er ook 25 kraampjes om wat moois te kopen, zijn er diverse optredens, kun je een foto maken bij de Winterkoning, een rondje rijden met de Noekse Express en nog meer.

Meer informatie vind je op de facebookpagina van ’t Noekse winterfestijn!

tijdelijke schaatsbanen noord brabant schaatsen

Schaatsbaan bij het Winter event Son & Breugel

Het Winter event in Son & Breugel is een heus evenement waarbij er elke dag wel wat te beleven valt. Denk aan live muziek, een kerstmarkt, oliebollen schaatsen, vrij schaatsen en nog veel meer. Het winter event kun je bezoeken vanaf 15 december t/m 7 januari.

Op hun website vind je het programma en kun je onder andere een passe-partout kopen voor de schaatsbaan. Schaatsen kun je huren voor €2,50 en een los kaartje kun je aan de kassa kopen voor €5. Ook kun je bij de Jumbo daar sparen voor een gratis kaartje.

Ulvenhout on Ice

Drie weken schaatsplezier bij Ulvenhout on Ice! Van 16 december 2023 t/m 7 januari 2024 kun je naar hartelust schaatsen met familie, vrienden en vriendinnen. Het is het tweede jaar dat dit georganiseerd wordt en de lat ligt na de eerste editie erg hoog!

De schaatsbaan is breder geworden en de buitenbaan, de skateway, groter. Een kaartje om twee uur lang te schaatsen is €3 en wil je er ook schaatsen bij huren dan kost je dat eveneens €3. Je kunt wel een rittenkaart aanschaffen wat net iets voordeliger is wanneer je vaker wilt gaan schaatsen.

Wil je weten wat het programma is en wanneer er disco schaatsen is? Kijk dan op de website.

RooIce – Dé Rooise IJSbaan in Sint Oedenrode

Van 15 december t/m 7 januari ben je welkom op de prachtige ijsbaan van RooIce! Geniet van een onvergetelijke schaatservaring midden in het centrum van Rooi. De schaatsbaan is geopend in blokken van drie uur, zodat je voldoende tijd hebt om jouw schaatskunsten te vertonen.

Voor een blok van drie uur betaal je €5 om van de schaatsbaan gebruik te maken. Wil je ook schaatsen huren kost dat €3 per paar voor drie uur.

Informatie over de tijden vind je op de website van RooIce.

De Brabantse Winter – Brabanthallen ’s Hertogenbosch

Vooruit, de Brabantse Winter is een heel evenement op zich waar de schaatsbaan een onderdeel van is. Maar wil je dus een ultieme beleving van de winter dan is een uitje naar De Brabantse Winter zeker een aanrader. Met een ticket voor de Brabantse Winter mag je dus ook gebruik maken van de XXL schaatsbaan. Je mag je eigen schaatsen meenemen of ze daar huren.

Verder heb je er bijvoorbeeld ook een Tube Slide XXL, zweefmolen, winter curlen, dwalende winter doolhof, winter wonderland (speeltuin voor de kleintjes) en nog veel meer. Omdat het enorm groot is en meer dan een schaatsbaan zijn de prijzen daar uiteraard ook naar. Een dagticket is er vanaf €21,50 en voor kinderen vanaf €16,50. Kinderen onder de 4 zijn gratis.

Meer informatie over deze complete belevenis vind je hier.

1 reactie op “28x tijdelijke schaatsbanen tijdens de winter in Noord Brabant

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *