Herfstvakantie uitje: Pompoendagen Asten (Klok & Peel museum)

pompoendagen asten klok en peel museum

Tijdens de herfstvakantie (van 14 t/m 22 oktober 2023) worden er in het Klok & Peel museum te Asten altijd de pompoendagen gehouden. Tijdens deze dagen zijn de museum tuinen omgetoverd tot een waar pompoen paradijs! De pompoendagen Asten zijn leuk voor jong en oud, want niet alleen kun je er ontzettend veel verschillende pompoenen zien, er is ook van alles te beleven en te doen. Dit jaar is het thema “Heksen & Magiërs” en er zijn ook dit jaar weer geweldig leuke activiteiten te doen. Het ideale uitje voor het hele gezin.

De foto’s uit dit artikel zijn van afgelopen jaren en gemaakt met een mobiele telefoon en daarom helaas niet van de beste kwaliteit.

Wat is er te doen tijdens de Pompoendagen Asten?

De pompoendagen in Asten zijn voor ons een jaarlijkse traditie. De eerste jaren met mijn dochter, moeder en oma. Later gingen ook mijn peettante en zoontje mee. Ik hoop dat we deze traditie nog lang vol zullen houden, want wat zijn de pompoendagen Asten toch leuk! Je kunt er namelijk niet alleen de leukste pompoen creaties te bewonderen, er zijn ook allerlei activiteiten die je kunt doen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan glas in lood maken, pompoen snijden, zeepjes maken en nog veel meer.

Lees ook: Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Pompoendagen museum klok en peel Asten

Leuke kraampjes en activiteiten tijdens de Pompoendagen Asten

Zo staan er allerlei kraampjes waar je van alles kunt kopen en bezichtigen. Het zijn allemaal mensen uit de streek dus ook de producten komen recht vanuit het land. Ook staan er kraampjes waarbij de kinderen allerlei creatieve activiteiten kunnen doen. Zoals kaarsen maken en pompoensnijden. Onze kinderen hebben wel al eens zeepjes gemaakt en ook dit jaar gaan we erheen en we hopen dan te kunnen pompoen snijden.

Activiteiten pompoendagen asten

Verder is er een soort tunnel pad gemaakt waarin je in het donker mooie uitgesneden pompoenen kunt bewonderen en buiten de tunnels om mooie creaties kunt zien. Elk jaar is er een ander thema dus ook elk jaar zijn er weer andere creaties om te bekijken. Het is echt zo leuk en mooi gemaakt.

tunnel pompoendagen asten herfstvakantie uitje

Geweldige creaties bij Klok en Peel museum

En er worden natuurlijk elk jaar de mooiste en gekste creaties gemaakt. Enorm leuk om te zien! Als je goed kijkt zie je mijn moeder er ook tussen staan.. En NEE het is niet die ‘vrouw’ met paraplu… Op de foto’s zie je het thema ‘De Gouden Eeuw’. Dat was het thema in 2014. Dit jaar, in 2023, is het thema Heksen & Magiërs.

Zien pompoendagen asten herfstvakantie uitje
pompoendagen asten veel herfstvakantie uitje

Genoeg creatieve inspiratie dus voor weer prachtige creaties tijdens de Pompoendagen.

Pompoenen kopen bij de pompoendagen te Asten

Bij de pompoendagen in Asten kun je uiteraard ook pompoenen kopen. Zowel eetbare pompoenen als pompoenen die dienst doen als decoratie. Ik koop zelf ook elk jaar diverse soorten pompoenen. Vaak zit daar wel een soeppompoen bij, een flespompoen en eentje waarmee ik aan de knutsel kan gaan. Maar ze hebben ook decoratiepompoenen en die neem ik ook altijd mee. Dat staat zo gezellig in huis! Ik houd van pompoenen, jij ook?!

Praktische informatie over de Pompoendagen in Asten

De pompoendagen zijn in 2023 te bezoeken vanaf 14 oktober t/m 22 oktober. Het museum en haar tuinen zijn open van 11.00 t/m 16.30 uur. Je kunt met je gewone museumkaartje de pompoendagen bezoeken. Losse tickets kosten voor volwassenen €12 per persoon en voor kinderen van 4 t/m 18 jaar €6 per persoon. Je kunt echter ook een familie dagkaart kopen voor €30 en dan kun je met 2 volwassenen en maximaal 4 kinderen de pompoendagen bezoeken. Dat is gelijk een mooie aanbieding!

herfstvakantie uit tip pompoendagen asten brabant

Ben jij wel eens naar de Pompoen dagen geweest?

7 reacties op “Herfstvakantie uitje: Pompoendagen Asten (Klok & Peel museum)

Reageren is niet mogelijk.