Uittip: Pompoendagen Asten

IMG_0727

Tijdens de herfstvakantie worden er in het Klok & Peel museum te Asten altijd de pompoendagen gehouden. Tijdens deze dagen zijn de museum tuinen omgetoverd tot een waar pompoen paradijs! De pompoendagen zijn leuk voor jong en oud, want niet alleen kun je er ontzettend veel verschillende pompoenen zien, er is ook van alles te beleven en te doen.

De foto’s uit dit artikel zijn gemaakt met een mobiele telefoon en daarom helaas niet van de beste kwaliteit.

Pompoendagen Asten

IMG_0674

De pompoendagen in Asten zijn voor ons een jaarlijkse traditie. De eerste jaren met mijn dochter, moeder en oma. Later gingen ook mijn peettante en zoontje mee. Ik hoop dat we deze traditie nog lang vol zullen houden, want wat zijn de pompoen dagen toch leuk!

Lees ook: Leuke activiteiten in de herfstvakantie

Leuke kraampjes en activiteiten

Zo staan er allerlei kraampjes waar je van alles kunt kopen en bezichtigen. Het zijn allemaal mensen uit de streek dus ook de producten komen recht vanuit het land. Ook staan er kraampjes waarbij de kinderen allerlei creatieve activiteiten kunnen doen. Zoals kaarsen maken en pompoensnijden.Activiteiten pompoendagen asten

Verder is er een soort tunnel pad gemaakt waarin je in het donker mooie uitgesneden pompoenen kunt bewonderen en buiten de tunnels om mooie creaties kunt zien met betrekking tot de Gouden Eeuw. tunnel pompoendagen asten

Geweldige creaties

En er worden natuurlijk elk jaar de mooiste en gekste creaties gemaakt. Enorm leuk om te zien! Als je goed kijkt zie je mijn moeder er ook tussen staan.. En NEE het is niet die ‘vrouw’ met paraplu.. haha!Zien pompoendagen astenpompoendagen asten veel

Pompoenen kopen

Ik koop elk jaar allerlei soorten pompoenen. Vaak zit daar wel een soeppompoen bij, een flespompoen en eentje waarmee ik aan de knutsel kan gaan. Maar ze hebben ook decoratiepompoenen en die neem ik ook altijd mee. Staat zo gezellig in huis.

Ben jij wel eens naar de Pompoen dagen geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Miranda op 31 oktober 2014 om 08:40

  Nee, maar het lijkt me wel erg gaaf:) voor m’n blog kocht ik de pompoenen gewoon bij de intratuin en de appie:) volgend jaar ga ik zeker eens kijken of er ook zoiets bij mij in de buurt te vinden is. Heel leuk!

 2. Vlijtig Liesje op 31 oktober 2014 om 11:05

  Wat hebben ze er iets leuks van gemaakt zeg! Ik vind die foto met die jurk van gras erg mooi.

 3. Linda op 31 oktober 2014 om 12:31

  Leuk, ben heel benieuwd naar wat je hebt gemaakt / gekookt! Kwaliteit van de foto’s valt best mee hoor!

 4. Mama van Vesper op 5 november 2014 om 20:41

  wat leuk ;D

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje