Pompoen plukken, pompoen kraampjes en pompoenfair in Brabant

pompoenfair pompoenkraampjes

Het herfstseizoen is aangebroken (ongeveer dan) dus bij mij in huis liggen de eerste pompoenen al ter decoratie. Ik vind het herfst seizoen enorm gezellig en kon daarom niet wachten met het decoreren. Nog niet alles is af, ook gezien het warme weer, maar het begin is er.

Maar waar vind je nou al die mooie decoratieve en eetbare pompoenen? Ja ze liggen straks weer in de supermarkt, maar je kunt ze veel goedkoper (en lekkerder) krijgen bij de boeren die ze kweken en telen. Daarom heb ik in deze blog juist die plekken op een rij gezet waar je pompoenen kunt plukken, de pompoen kraampjes waar je ze kunt kopen en vertel ik je over twee leuke Pompoenfairs in Brabant.

Pompoen plukken – Diessen

Wat betreft het zelf plukken van de pompoenen (vooruit: het is meer snijden dan plukken) zijn er niet zoveel mogelijkheden in Brabant helaas. Gelukkig kun je wel terecht bij natuurboerderij Baarschot in Diessen voor het plukken van pompoenen op het veld. Er zijn eetbare pompoenen, sierpompoenen en Halloween pompoenen. Het plukken van pompoenen kan elk weekend in september van 10.00 – 17.00 uur en de entree is gratis. De geplukte pompoenen reken je per kilo af (€1,50 per kilo) en dit kan alleen contant.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Natuurboerderij Baarschot, Goorweg 4, 5087 TC Diessen (Baarschot)

pompoen plukken pumpkin patch brabant

Pompoen kraampjes – hier kun je pompoenen kopen

Gelukkig zijn er wel een heleboel plekken waar je pompoenen kunt kopen. Er zijn kleine kraampjes zoals bij pluktuin ‘ons thuis’ hier in Someren Heide. Daar hadden ze onlangs 2 soorten sierpompoenen. Maar je hebt ook echt grote kraampjes en zelfs boerderijen waar ze hele stellages hebben vol met pompoenen waar je ze kunt kopen. Hieronder heb ik er een aantal op een rij gezet:

Leemans pompoenen – Dongen

Bij Leemans Pompoenen vind je niet alleen een heleboel soorten pompoenen, maar ze hebben ook een winkel en terras waar je gezellig een kopje koffie of thee met pompoen cake kunt komen eten. Er is zelfs de mogelijkheid om je fiets op te laden. Ze hebben zowel eetbare pompoenen als sierpompoenen en op hun website kun je bekijken welke soorten er allemaal zijn.

Zowel de winkel als het terras zijn open van woensdag t/m zondag. Op woensdag t/m vrijdag zijn ze open van 13.00 – 17.00 uur, op zaterdag van 11.00 – 17.00 uur en op zondag van 11.00 – 16.00 uur. Buiten die tijden is het via zelfbediening middels cash of een tikkie. In oktober kun je er ook Halloween pompoenen komen uithollen, zie de website voor meer informatie.

Leemans Pompoenen, Vaartweg 193, 5106 NC Dongen

Zorgboerderij van der Wijst – Vorstenbosch

Bij zorgboerderij van der Wijst maken ze de pompoenen die rechtstreeks van het land komen schoon en leggen ze het in de winkel zodat jij ze kunt kopen! Ze hebben er eetbare pompoenen, kalebassen, sierproducten, walnoten en meer. De pompoenwinkel is van september tot en met november iedere dag vanaf 9 uur geopend. Op 1 oktober is er bij de zorgboerderij een Pompoen fair, meer hierover verderop in deze blog.

Zorgboerderij van der Wijst, Derptweg 12, 5476 VX Vorstenbosch

Pompoenenwinkel – Drunen

Bij Pompoenenwinkel bieden ze meer dan 50 soorten vers gekweekte pompoenen van eigen bodem. Ontdek de verrassende kleuren en smaken de die natuur te bieden heeft. De pompoenen worden gekweekt zonder kunstmatige voedings- en bestrijdingsmiddelen, puur natuur. De pompoenen zijn vanaf september t/m november beschikbaar in de pompoenenkraam. Vanaf juni t/m september kun je er tevens ook terecht voor verse zonnebloemen. Openingstijden maandag t/m vrijdag van 8.00 – 20.00 uur, zaterdag en zondag van 10.00 – 17.00 uur.

Pompoenenwinkel, Duinweg 52, 5151 RK Drunen

Hallo-weer Pompoenen – Ysselsteyn (net over grens in Limburg)

Alhoewel deze pompoenen kraam dus stiekem net over de grens in Limburg zit kon ik het niet laten om hem er toch bij te zetten. Je had namelijk vorige jaren in Deurne ook een hele mooie pluktuin zitten, echter is deze dus gesloten en dit is dan een mooi alternatief, al kun je de pompoenen niet zelf plukken. Ze hebben er in ieder geval vele verschillende pompoenen, zowel eet-, sier- als halloween pompoenen. Het is zelfbediening, de pompoenen staan namelijk uitgestald op het erf. Je kunt contact betalen in het daarvoor bestemde potje, via een QR code of een betaalverzoek.

Hallo-weer Pompoenen, Timmermannsweg 74, 5813 AP Ysselsteyn

pompoen kraampjes pompoen boerderij

Pompoenerie de Middenschans – Neerkant

De herfst is begonnen. Tijd om het weer gezellig te maken met pompoenen. Vanaf vandaag is Pompoenerie de Middenschans weer geopend van 8.30 uur s’ochtends tot 20.30 uur s’avonds. Ook op zondag. Ze wonen aan een zandpad en het is zelfbediening.

Pompoenerie de Middenschans, Schans 10, Neerkant.

Pompoenen en kalebassen – Hoeven

Pompoenen en kalebassen te koop. Veel soorten sier pompoenen te koop van groot tot klein. Ook pompoenen om uit te hollen voor Halloween. Verschillende eetbare soorten te koop, geteeld zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Deze soorten liggen onderin de kraam. Ook inkoop van grote hoeveelheden is mogelijk. Zelfbediening, alle dagen geopend.

Oude Antwerpsepostbaan 41, 4741TJ Hoeven

Gedroogde kalebassen en pompoenen – Nederweert (Limburg)

Aangezien deze echt vlak over de grens ligt en wij daar dus heel dichtbij wonen zet ik hem er toch bij. Wij zijn er onlangs ook geweest en alhoewel het geen hele grote kraam is, hebben ze er wel veel verschillende soorten. Zowel eetbare pompoenen als sierpompoenen. Daarnaast hebben ze ook andere leuke decoratie zoals sierkomkommertjes, sieraubergines en ook eetbare groentes zoals paprika en pepertjes. Ze zijn dagelijks geopend van 9.00 – 19.00 uur.

Hardsteeg 4, 6031 PM Nederweert

pompoenen kopen kraam Brabant

Pompoenerie – Best

Bij de Pompoenerie in Best tref je een overvloed aan pompoenen aan, netjes uitgestald op de oprit. Hier, net zoals bij vele andere pompoenkraampjes, draait alles om vertrouwen. Je maakt je keuze uit de pompoenen die op de tafels onder het afdak liggen, en je deponeert het geld in de brievenbus van het woonhuis. Aan de zijkant van het huis en aan de overkant van de weg strekt zich het pompoenveld uit, waar de pompoenen dagelijks vers worden geoogst. Ze zijn vanaf 1 september tot 5 november dagelijks geopend van 9.00 – 19.00 uur. Ze organiseren ook een pompoenfair op 23 en 24 september. Deze is inmiddels voorbij, op naar volgend jaar!

Pompoenerie Best, Broekstraat 13, 5684 LW Best

Sanders pompoenen en groentewinkel – Sprang-Capelle

Er worden hier al rond de 35 jaar pompoenen en diverse exoten gekweekt. Zij hebben jaarlijks een vrij te bezoeken pompoenenverkoop van half augustus tot half oktober en zijn geopend op dinsdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 – 17.00 uur. Naast pompoenen verkopen ze ook diverse soorten groenten, soepen, kruiden, jam, enzovoort.

Sanders Pompoenen en Exoten, Wendelnesseweg Oost 32, 5161 ZA Sprang-Capelle

Pompoenerie Giessen

Bij pompoenerie Giessen hebben ze circa 80 soorten pompoenen en kalebassen in het seizoen verkrijgbaar tegen scherpe prijzen. Ze zijn dan ook 100% biologisch. Dus zoek je pompoenen voor in de soep of voor de sier zit je hier op het juiste adres. Ze hebben ook mooie pompoendecoraties en opgemaakte dienbladen. Voor informatie over openingstijden check zeker hun Facebookpagina.

Pompoenerie Giessen, Jagerspad 6, 4283 GM Giessen

De Beijerpompoenen – Vessem

John en Franca de Beijer zijn besmet met het pompoervirus en daardoor is hun hobby om pompoenen te kweken uitgelopen tot het telen van meer dan 150 verschillende soorten pompoenen en kalebassen. Een gedeelte hiervan is eetbaar, maar het merendeel is voor de sier en voor uitsnijwerk. Je kunt hier alleen contant betalen en het liefst gepast. Op 23 en 24 september organiseren zij dan ook de pompoendagen waarbij er meer dan 300 verschillende soorten pompoenen zijn, je kunt pompoenen uithollen & schilderen, op zondag is er ook live muziek en er zijn diverse kraampjes. De entree is gratis.

De Beijerpompoenen, Buikheide 4, 5512PB Vessem

Pompoen fair – Vorstenbosch

Tijdens mijn zoektocht naar leuke pompoenboerderijen en pompoendagen werd ik gewezen op de pompoenfair van zorgboerderij van der Wijst in Vorstenbosch. Zij organiseren jaarlijks een grote pompoenfair en dit jaar (2023) is het zover op zondag 1 oktober.

Wat kun je er allemaal doen?

  • Pompoenen kopen, uiteraard
  • Er is een streekmarkt met diverse kraampjes
  • Terras + live muziek
  • Workshop met pompoenen
  • Pony’s borstelen
  • Safaritour over het paardenpark
  • Luchtkussen
  • Loterij
  • En nog veel meer activiteiten voor kinderen (en volwassenen)

Je kunt de Pompoenfair bezoeken van 11.00 – 17.00 uur en de entree kost €3,50 per persoon en kinderen onder de 12 jaar zijn gratis. De Pompoenfair is vlakbij de Bedafse bergen voor als je nog een fijne wandeling wilt maken en binnenspeeltuin Hullie in Uden.

Zorgboerderij van der Wijst, Derptweg 12, 5476 VX Vorstenbosch

pompoen fair zorgboerderij van der wijst

Andere leuke uitjes tip >>> In de herfstvakantie zijn er ook weer de Pompoendagen bij het Klok & Peel museum in Asten.

Recepten tip >>> Pompoen brownies & Pompoen appel smoothie

4 reacties op “Pompoen plukken, pompoen kraampjes en pompoenfair in Brabant

Reageren is niet mogelijk.