Herfstachtige pompoen appel ontbijt smoothie

Ik ben geen foodblogger, maar slechts een doodnormaal iemand die blogt over haar leventje. Meer een lifestyle/mama-blogger dus. Maar soms kom ik gewoon recepten tegen die ik echt moet delen van mezelf! Dit is zo’n recept. Ik was eigenlijk op Pinterest aan het zoeken naar leuke herfstachtige DIY’s toen ik deze pompoen appel ontbijt smoothie tegen kwam. Aangezien ik dol ben op pompoen en qua ontbijt altijd op zoek ben naar iets lekkers en makkelijks sloeg ik hem direct op. Ik had zelfs alle ingrediënten al in huis dus kon meteen aan de slag!!

Dit recept ontdekte ik in 2015 en anno 2022 maak ik hem nog steeds elke herfst. Hij is ook lekker tijdens de andere seizoenen, echter kan ik dit altijd meer aan de pompoenpuree uit een blik of potje komen. En pompoenpuree zelf maken lukt eigenlijk alleen in de herfst als het pompoenseizoen is. Natuurlijk kun je de pompoenpuree ook invriezen, dus mocht je in een ander seizoen ook van dit lekkere ontbijt willen smullen kan dat natuurlijk.

Ingrediënten pompoen appel smoothie (ontbijt)

De ingrediënten pompoen appel smoothie

Je ziet de ingrediënten eigenlijk al op de foto, maar niet de hoeveelheden. Ook ontbreekt er 1 ingrediënt, maar dat is bewust. Er moet namelijk ook nog wat ijs in de smoothie. Gewoon ijsblokjes of zoals ik zelf heb gecrusht ijs. Omdat dit smelt heb ik het gewoon in de diepvries gelaten totdat ik het nodig had. Vries je de pompoenpuree in dan heb je geen extra ijs meer nodig. Heb je verse pompoenpuree, dan uiteraard wel.

Ik vond dit recept ooit op Pinterest via een Amerikaanse website dus de maten die ik in eerste instantie gebruikte waren in cups en tbs, oftewel tablespoon. Zelf heb ik bij de Action van die handige maatschepjes (klik) gekocht waar dit op aangegeven staat. Maar ik kan me voorstellen dat jij dit niet hebt. Dus ik heb het omgerekend voor je en ook onze eigen maten erbij gezet.

  • 1 hele appel, ongeschild (wel klokhuis verwijderen uiteraard)
  • 1/2 banaan
  • 1/4 cup pompoenpuree (60 ml)
  • 3/4 cup griekse yoghurt (180 ml)
  • 1/2 cup melk (120 ml)
  • 3/8 cup havermout (ongeveer 30 gram)
  • 1/8 tbs pumpkin pie spice, oftewel koek & speculaaskruiden (klein mespuntje)
  • 6 ijsblokjes of crushed ice naar wens

Zo maak je de ontbijt smoothie met pompoen

Wanneer je eenmaal alle ingrediënten bij elkaar hebt en alles afgemeten hebt is het maken van deze ontbijt smoothie ontzettend simpel. Want het enige waar je eigenlijk op hoeft te letten is dat je eerst de havermout erin doet en deze alvast kleiner maakt met de blender (lees hier meer). Daarna kunnen alle andere ingrediënten er tegelijkertijd in. Het ijs als laatste en klaar is je lekkere ontbijtsmoothie!

ontbijt smoothie met pompoen
Ontbijt smoothie pompoen appel

En klaar is je herfstachtige pompoen-appel ontbijt smoothie!

Deze smoothie is gezond en vult echt goed. Ik kon een grote Mason Jar vullen met het goedje, dus dit zijn zeker 2 glazen! Ik heb hem ook aan mijn dochter laten proeven en moest moeite doen om hem weer terug te krijgen haha. Zelf heb ik er iets teveel van die koek & speculaaskruiden in gedaan (meer dan die 1/8 tbs) en dat proef je wel. Maar zelf vind ik dat lekker. Dus is maar net wat je smaak is!

Drink (of eet) smakelijk!

8 reacties op “Herfstachtige pompoen appel ontbijt smoothie

Reageren is niet mogelijk.