Plog: Het weekend van Sinterklaas

Afgelopen weekend mocht ik samen met mijn gezinnetje lekker een lang weekend naar Center Parcs De Eemhof in Flevoland. We waren door Center Parcs zelf uitgenodigd om daar Het weekend van Sinterklaas te beleven. Natuurlijk zeg je daar geen nee tegen al wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten. Dat er van alles georganiseerd zou zijn dat was al wel duidelijk, maar toch waren we erg benieuwd! Wij zijn door omstandigheden (werk van man) wel pas vrijdagavond daar aangekomen en moesten ook op zondagavond weer naar huis maar dat drukte de pret zeker niet. Omdat foto’s & film vaak meer zeggen dan woorden heb ik een soort plog voor jullie & een filmpje!

Het weekend van Sinterklaas in foto’s

center parcs eemhof sinterklaasWe waren rond half eindelijk in ons huisje en wat voor eentje! Naast het feit dat het gewoon een enorm ruim huisje was met 2 slaapkamers, een badkamer mét bad en een aparte wc, was de eet- en woonkamer ook echt enorm groot. Ook stond er een geweldig leuk welkomstpakket klaar voor ons. In de jutezak zaten vooral tijdschriften voor elke leeftijdscategorie, maar ook een Disney cd en een hoesje waar je ze allemaal in kunt doen. Erg handig, want wij hebben hier thuis ook een aantal van die cd’s! Het bad is, zoals je kunt begrijpen, ook direct die avond gevuld en na mijn heerlijke bad speelden mijn man en ik Hotel.

het weekend van sinterklaasDe volgende ochtend was het dan tijd voor de intocht en dus de officiële start van het weekend van Sinterklaas. Wij waren al erg vroeg op en dat resulteerde in alvast 1 cadeautje voor Fay om open te maken. Ze kreeg een houten trein en was er enorm blij mee. Tjoeketjoek ging het door het hele huisje. Na een lekker ontbijt en het ophalen van onze fietsen gingen we naar de Marina. Oftewel de haven van De Eemhof. Daar was het al een gezellig drukke boel, tenminste dat dacht ik.. Want het werd later nog veel en veel drukker haha! Gelukkig hadden wij al snel een fijn plaatsje om alles goed te kunnen zien.

intocht marina de eemhofJochem van Gelder en Kim-Lian van der Meij presenteerden de intocht en dit deden ze met behulp van een aantal hele getalenteerde pieten. Ik vond dat ze het echt heel goed aangepakt hebben met allerlei hele leuke uptempo liedjes. Dat was wel nodig want de wind maakte het erg koud voor de wachtende kindjes (en papa’s en mama’s). De tijd vloog voorbij en voor we het wisten kwam de boot al aan!

jochem van gelderAl direct merkte ik dat de Sint erg leuk en hip was. Hij danste al mee op de boot zelf en ook op de kade was hij erg vlotjes. Op een goede manier dan he. Er was even paniek want de sleutel van het huis van Sinterklaas leek weg te zijn, maar een van de pieten had hem per ongeluk ingepakt! Eind goed al goed en Sinterklaas en alle pieten konden met een gerust hart naar hun huis toe op het park. Op het einde van de intocht kwamen wij een andere mamablogger tegen, namelijk Linda en haar gezin.

sinterklaas activiteiten Toen wij de Action Factory binnen kwamen waar het huis van de Sint zich bevond en waar ook vele activiteiten zouden plaatsvinden had ik heel even schrik door de drukte. Ik was een paar minuten lang ‘bang’ dat het echt te druk zou zijn overal en je lang moest wachten om iets te kunnen doen. Maar dit was al snel voorbij toen ik merkte dat het publiek als vanzelf zich verdeelde. Er waren ook genoeg andere activiteiten op andere plekken in het park dus die drukte viel uiteindelijk enorm mee. We hebben eigenlijk amper ergens hoeven wachten. Fay had het daar overigens wel naar haar zin, want de pieten gaven haar pepernoten, ze mocht knutselen en heeft naar hartelust gedanst.

speelgoed sinterklaasDie middag/avond kreeg ze de andere cadeaus. Zo had de Sint ook bij Linda iets voor Fay gebracht en daar was ze enorm blij mee. Ze heeft de xylofoon meteen in gebruik genomen en was bijna niet meer te stoppen! Ook het paard voor de ses (lees: prinses en stiekem is het een eenhoorn) vond ze echt geweldig en was ze amper van weg te slaan. Ja wij boffen maar met zo’n enthousiaste dochter. Ze heeft niet veel gekregen, maar datgene wat ze kreeg vond ze super plus het uitpakken was sowieso een feest!

gezelligheid sinterklaasavondDiezelfde avond gingen we ook gourmetten. Dat wordt wel een traditie vind ik zelf haha. Zo lijkt het overigens op een hele lege tafel, maar alles stond aan de andere kant van het gourmetstel omdat Fay doodleuk telkens in haar stoel ging staan om dingen te pakken. Niet handig dus. Ook maakte mijn man een fijn haardvuurtje die vooral ook onze dame erg interessant vond.

schmink pietDe volgende dag was een heerlijk rustige dag. We wilden nog een paar activiteiten doen zoals pepernoten bakken en Fay laten schminken maar voor de rest wilden we vooral lekker genieten met zijn drietjes. Het was bij alle activiteiten enorm rustig dus de pepernoten maken was zo gepiept. Fay deed het verbazingwekkend goed terwijl we zoiets nog nooit gedaan hadden. Ook het schminken was een succes want ook mijn man en ik moesten eraan geloven. Het was zo rustig dat ook mama een Frozen prinses werd en papa had geluk dat hij niet ook als een fee ofzo werd geschminkt, maar als een leeuw. Fay vond het allemaal maar prachtig en wij stiekem ook haha.

reservesleutel verdiendDaarna gingen we nog even naar het huis van Sinterklaas en wilde Fay voor de tweede keer bij de Sint op schoot. Ze ziet er niet uit alsof ze het leuk vindt, maar ze wilde het echt zelf. Ook ontving ze de reservesleutel van het huis, bofkont. Op de foto met sleutelpiet vond ze ook wel leuk al kon ze haar ogen niet van de sleutels afhouden haha. Daarna gingen we lekker naar ons huisje en zijn we met zijn drietjes in bad gegaan. Wat een dolle boel was dat en ik was de grootste bofkont, want ik mocht nog even langer erin blijven liggen van Fay en Bart.

the grill de eemhof’s Avonds gingen we uit eten bij The Grill en berichtte Elise al op Instagram dat ik haar dan zou gaan zien omdat ze die avond moest werken. Toen we er aan kwamen werden we dan ook direct enthousiast begroet. Het eten was daar sowieso echt heerlijk, maar vooral de sfeer was om van te genieten. Fay vermaakte zich vooral met samba ballen en andere kindjes, oh ja en zodra er salsa muziek op kwam begon zij te schudden met de billetjes. Echt heerlijk om te zien. Dit was dan ook de perfecte afsluiter van een vrijwel perfect weekend!

Sfeerfilmpje

Voor de liefhebbers heb ik nog een kort filmpje om de sfeer te proeven..

Hoe was jouw (Sinterklaas) weekend?

17 reacties op “Plog: Het weekend van Sinterklaas

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *