Plog: eerste Paasdag

Ik vond het wel weer eens tijd worden voor een plog (photo-blog) dus daarom besloot ik om onze Eerste Paasdag op de gevoelige plaat te leggen. We hadden namelijk wat leuke dingen gepland staan en zulke dagen zijn nu eenmaal leuker dan dagen waarop je alleen maar thuis blijft. Kijk dus mee naar onze leuke dag vol lammetjes, eten, familie en… gezelligheid!

Ik werd om 7.50 nieuwe tijd wakker. Best een mooie tijd dus! Uiteindelijk ben ik er om 9 uur uit gegaan omdat ik het idee kreeg dat onze kleine peuterdame wakker aan het worden was. Ik wilde beneden even rustig mijn ochtendroutine doen en de tafel dekken (niets speciaals, maar toch net iets meer dan anders). Dat lukte me maar net, want 20 minuten later hoorde ik boven al zacht gefluister. Mijn man en dochter waren eindelijk het bed uit.

IMG_1167 2

Bol AlgemeenBol Algemeen

We hebben heerlijk in onze pyjama’s ontbeten. Als eerste pelde Fay al onze eitjes. Ze at er zelf ook eentje op al haalde ze het eigeel eruit. Snap ik wel, dat vind ik ook niet zo lekker. Verder hadden we kleine brunch broodjes, zalm, kipfilet en nog veel meer op tafel staan.

IMG_1169

Zelfs met mijn Weight Watchers kun je gewoon een heerlijk Paasontbijt hebben. Ik had ook een ei, zonder eigeel. Verder nog 2 Matze crackers met zalm en een heerlijke fruitsalade. Genieten!

IMG_1170

Daarna even allemaal omkleden, laarzen aan en gaan met die banaan! We hebben sinds kort een nieuwe auto en die zit echt heerlijk. Zoals je ziet was mijn ochtendritueel niet helemaal gelukt, de make-up bleef achterwege vandaag. Gelukkig is dit de enige foto waar ik op sta 😉

IMG_1178

En daar waren ze dan: de lammetjes! We zijn naar de Schaapskooi in Heeze geweest bij de Strabrechtse Heide. Vorig jaar waren we er ook en dit keer was het toch weer anders ingedeeld. Veel logischer ook overigens. Fay wilde in eerste instantie niet eens naar binnen. Ze vond de lammetjes lief zei ze maar ook weer eng.

IMG_1204

Nadat we haar op onze armen naar binnen droegen en lieten zien dat ze echt niets doen en erg lief zijn durfde ze toch wel het knuffelhoekje in. Even lekker eigenwijs rondlopen en van een afstandje kijken en uiteindelijk…

IMG_1196

En uiteindelijk kregen we haar dus amper mee. Het is dat ze de dierentuin (lees: de beestenboel met 7 honden, 5 kippen en veel vissen) bij mijn ouders ook erg leuk vind, dus daarmee konden we haar overhalen om toch mee te gaan. Ze heeft echter heel veel lammetjes geaaid en gevoerd. Echt super leuk om te zien.

IMG_1214

Toen we buiten kwamen bleek het zonnetje te schijnen!! Super fijn.. en dat terwijl ze voorspeld hadden dat het de hele dag zou regenen. Niet dus. Zo zie je maar hoe veranderlijk het weer kan zijn.

IMG_1216

Bij opa en oma was ook ome Hans, maar die was in eerste instantie niet zo interessant want van opa krijgt ze altijd snoepjes. Dus opa moest ze natuurlijk even goed knuffelen.

IMG_1217

Mijn moeder had voor Fay wat lekkers gekocht in verband met Pasen en Fay mocht er al eentje van opsmikkelen. Lekker dat ze het vond! Daarnaast had mijn moeder ook een lekkere brunch klaar gemaakt. En natuurlijk de nodige eieren gekookt. Deze eitjes waren heerlijk vers van hun eigen kippen. Wij eten niet anders meer dan verse eitjes. Heerlijk!

filmpje maken

Samen met ome Hans ging ze een filmpje maken voor tante Eline die helaas moest werken. We hebben echt helemaal dubbel gelegen om de kleine meid. Ook toen ze plotseling de andere oma wilde bellen en allerlei dingen aan het vertellen was die oma niet begreep. Heerlijk om haar zo te zien.

IMG_1228

Eenmaal thuis hebben we Fay nog even anderhalf uur in bed gelegd omdat ze het anders echt niet zou redden tot aan het avondeten. Bart en ik hebben in die tijd een aflevering van White Collar gekeken en het eten voorbereid. Ik had voor mijn twee schatjes een roerbak pannetje gemaakt en voor mezelf kip met spinazie en feta blokjes. Fay vindt die noodles echt enorm lekker en mijn man ook, maar ik dus niet. Vandaar een keer op deze manier.

IMG_1231Na het eten gaan we lekker wandelen met de honden. Fay wil dolgraag ook een van de honden uitlaten dus zij heeft Lucky aan de riem. Uiteraard houd ik hem ook gewoon vast, want je weet maar nooit. Het is echt genieten want het zonnetje schijnt en het is niet koud.

IMG_1238

Dan wordt ik getagd op Instagram door Moonoloog om de outfit van Fay te laten zien. Let niet op de muur en de grond (fijn honden..) maar ziet ze er niet superstoer uit? Ik kocht dit jurkje onlangs nog, nadat ik hem eigenlijk al de hele winter wil haha. Ons fotomodelletje!

IMG_1239

Dan is het half 8, nieuwe tijd dus de kleine meid is nog helemaal niet moe, Bart besluit om met haar te gaan douchen zodat ze daar lekker rozig van wordt. Ik werk ondertussen aan deze blog. Dan ga ik ook naar boven en als ze eenmaal (om 20.10uur) eindelijk in bed ligt kan ik ook lekker op de bank gaan liggen. Natuurlijk komt mijn hondenvriendje direct erbij. Vrouwtjes schat ♥!

IMG_1240

Bart en ik peuzelen al een stukje van de chocolade hazen op die we van mijn ouders kregen en kijken nog wat afleveringen van White Collar. Een fijn einde van weer een geweldige dag samen.

Wat hebben jullie op eerste Paasdag gedaan?

14 reacties op “Plog: eerste Paasdag

Reageren is niet mogelijk.