Pinterest DIY – Fail!

IMG_8554

Ik ben niet echt de allerbeste Do It Yourself-er. Dus ik kom op Pinterest regelmatig dingen tegen die mij ver boven mijn pet gaan. Echter kwam ik laatst een DIY tegen waarvan zelf ik hem kon maken. Dacht ik. Het zag er echt enorm simpel en leuk uit en past perfect bij de herfst. Omdat ik toch al wat meer kleur in mijn kamer wilde brengen en ik een canvas van Fay wilde vervangen besloot ik om de DIY op te slaan en hem daadwerkelijk te gaan maken. Op de foto’s zag het eruit als een klusje die elke gek kan doen, dus ik ook.1d33423123728b94742f9993cd2b819f

Ik ging dus naar mijn favoriete budget winkel (rara welke is dat) en haalde daar 4 canvassen, kwasten en wat tubes verf. Het eerste deel van deze DIY ging echt perfect. Binnen no time had ik alle vier de canvassen van een ander kleurtje voorzien en door de zon waren ze ook binnen een half uur droog. Perfect! Ik koos expres voor van die fleurige kleuren, niet alleen omdat het ook op het voorbeeld gedaan was. Maar ook omdat ik dus meer kleur in huis wilde halen. IMG_8555

Nadat de doeken droog waren ging ik op zoek naar mooie bladeren om te gebruiken. Ik had overigens ook bij de winkel goudspray gekocht. De bedoeling was dat ik de bladeren op het canvas legde, ik met de spuitverf eroverheen ging en alles goud zou worden behalve daar waar de bladeren lagen. Echter ging het niet zo makkelijk. De bladeren verplaatsten zichzelf telkens of de verf kwam eronder. Zoals je ziet is het bij 2 doeken totaal mislukt! Omdat ik niet de andere 2 ook wilde verpesten heb ik die nu nog even niet gedaan.pinterest diy fail

Maar je kunt wel zeggen dat het een behoorlijke Pinterest DIY – fail is! Ik weet in principe wat ik fout heb gedaan. Volgens mij moeten de bladeren eerst drogen en platgedrukt worden. Daarna met goudverf bespoten worden zodat ze nog zwaarder zijn en vervolgens dan alsnog op de doeken leggen om over te spuiten. Dus dat ga ik binnenkort maar eens proberen. Ben benieuwd of het dan wel gaat lukken…

Ik houd jullie op de hoogte!

Heb jij ook wel eens een DIY willen maken die heel makkelijk leek maar toch mislukte?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

21 reacties

 1. Josan op 5 oktober 2015 om 07:28

  Eh, eigenlijk mag ik niet lachen maar die maakt het maandaggevoel toch stiekem wel een beetje goed.

 2. Charlotte op 5 oktober 2015 om 08:32

  Hihi sorry, ik vind het ook wel een beetje grappig. Zou ook echt iets voor mij zijn 🙂

 3. Lifesabout op 5 oktober 2015 om 08:36

  Alles wat ik verf wordt altijd een fail hahaha. Gewoon blijven proberen!

 4. angelique op 5 oktober 2015 om 08:50

  Hahah wat leuk dat je ook dit deelt! En ja idd slim om eerst de bladeren te laten drogen

 5. Charlotte op 5 oktober 2015 om 09:03

  Haha, was een heel leuk idee! Gewoon blijven proberen 🙂

 6. Linda op 5 oktober 2015 om 09:22

  Te gek idee, maar inderdaad aan de uitwerking moet nog wat aangepast worden 😉 In het tweede plaatje van pinterest zie je namelijk ook dat ze niet alleen de bladeren plat hebben gemaakt door ze te pletten met iets zwaars (even onder een stapel boeken leggen voor een dag of twee is al voldoende) maar je moet ze ook nog even insprayen met lijmspray (kan ook van de action). Het is wel aan te raden om dit binnen een korte tijd te doen. Blad sprayen, plakken, goudverf en gelijk weer de bladeren verwijderen. Het is lastiger dan je denkt! Succes!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 oktober 2015 om 09:26

   Maar trek je de verf eronder, van de canvas dus, er niet af als je de bladeren daarna verwijderd? Daar ben ik bang voor namelijk. Anders had ik t ook wel met washitape ofzo vast gezet..

   • Linda op 5 oktober 2015 om 09:45

    Volgens mij is de spuitlijm van Action redelijk er af te trekken. Op de verpakking staat ook dat je de lijm eerst vijf minuten moet voor drogen voor een permanent resultaat. Wil je een tijdelijk “lijmresultaat” dan zou je de bladeren gelijk op het doek kunnen plakken, direct spuiten (binnen een minuut) en dan gelijk de bladeren eraf halen. Wel goed zorgen dat de onderlaag door en door droog is.

    O ja, ook van bovenaf spuiten in een hoek van 90 graden, niet van de “zijkant”. Klinkt stom, maar de meeste mensen spuiten in een hoek van 45 graden op een doek (de natuurlijke houding van een mens), maar dan komt de verf er nog onder (door de kracht van het spuiten)

 7. Karin op 5 oktober 2015 om 09:25

  De tweede manier klinkt in ieder geval heel logisch. Veel succes!

 8. Gewoon Jolanda op 5 oktober 2015 om 10:05

  Het lijkt inderdaad altijd zo simpel. Ze vermelden er ook niet bij hoeveel pogingen zij gedaan hebben. De aanhouder wint. Ga je het resultaat met ons delen?

 9. Anita op 5 oktober 2015 om 10:51

  Simpel is soms idd nog best moeilijk. Drogen en platmaken zal zeker helpen

 10. Marjon op 5 oktober 2015 om 11:09

  Super leuk idee! Gewoon blijven oefenen dan lukt het steeds beter ! 🙂

  Liefs xx

 11. Marijke op 5 oktober 2015 om 11:12

  Ik durfde hem inderdaad nog niet aan. Maar zou de bladeren in elk gebal wel even vast gezet hebben met wat washitape ofzo idd. En wat ik hierboven lees, goed van boven spuiten vind ik een goede tip!
  Succes!

 12. Tamara op 5 oktober 2015 om 12:50

  Aaah jammer dat het niet is gelukt. Soms zien dingen er zo makkelijk uit. Ik zat ook te denken aan tape. Vaak kan je dit er makkelijk afrollen.

 13. Karen op 5 oktober 2015 om 15:34

  Haha, dit is echt zo herkenbaar dat ik ervan moet grinniken. Ik ben ook geen DIY koningin, maar ik blijf het stug proberen.

 14. marjon op 5 oktober 2015 om 16:02

  Het ziet er idd erg leuk uit en makkelijk uit. Wel grappig om te lezen dat je dit deelt… hopelijk lukt het nog met de tip die je hier bij de reacties kreeg!

 15. Judith op 5 oktober 2015 om 18:25

  Hahahaha te grappig!!

 16. Bianca op 5 oktober 2015 om 21:28

  Wat jammer! Misschien toch gewone verf nemen en met een kwastje naast de bladeren aanbrengen, volgens mij gaat het er met zo’n spuitbus altijd onder gaan

 17. Jenn op 6 oktober 2015 om 12:07

  Leuk idee! Ik denk dat het platmaken van de bladeren onder een stapel boeken al een heel stuk helpt. En misschien idd vastmaken aan het doek.

 18. lin mommysworld op 6 oktober 2015 om 23:18

  Haha geweldig dit zou mij ook zo overkomen, maarrr ik moet zeggen die eerste is best kunstig! Geen blader effect maar gewoon lekker vurig! 😉

 19. Laura op 7 oktober 2015 om 22:55

  Ja, iets waarvan ik dacht dat ik het best in een uurtje ofzo kon realiseren maar 6 uur later nog niet op de helft was. Ligt nog steeds op de kast. Half-af dus…

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje