Pinterest DIY – Fail!

Ik ben niet echt de allerbeste Do It Yourself-er. Dus ik kom op Pinterest regelmatig dingen tegen die mij ver boven mijn pet gaan. Echter kwam ik laatst een DIY tegen waarvan zelf ik hem kon maken. Dacht ik. Het zag er echt enorm simpel en leuk uit en past perfect bij de herfst. Omdat ik toch al wat meer kleur in mijn kamer wilde brengen en ik een canvas van Fay wilde vervangen besloot ik om de DIY op te slaan en hem daadwerkelijk te gaan maken. Op de foto’s zag het eruit als een klusje die elke gek kan doen, dus ik ook.1d33423123728b94742f9993cd2b819f

Ik ging dus naar mijn favoriete budget winkel (rara welke is dat) en haalde daar 4 canvassen, kwasten en wat tubes verf. Het eerste deel van deze DIY ging echt perfect. Binnen no time had ik alle vier de canvassen van een ander kleurtje voorzien en door de zon waren ze ook binnen een half uur droog. Perfect! Ik koos expres voor van die fleurige kleuren, niet alleen omdat het ook op het voorbeeld gedaan was. Maar ook omdat ik dus meer kleur in huis wilde halen. IMG_8555

Nadat de doeken droog waren ging ik op zoek naar mooie bladeren om te gebruiken. Ik had overigens ook bij de winkel goudspray gekocht. De bedoeling was dat ik de bladeren op het canvas legde, ik met de spuitverf eroverheen ging en alles goud zou worden behalve daar waar de bladeren lagen. Echter ging het niet zo makkelijk. De bladeren verplaatsten zichzelf telkens of de verf kwam eronder. Zoals je ziet is het bij 2 doeken totaal mislukt! Omdat ik niet de andere 2 ook wilde verpesten heb ik die nu nog even niet gedaan.pinterest diy fail

Maar je kunt wel zeggen dat het een behoorlijke Pinterest DIY – fail is! Ik weet in principe wat ik fout heb gedaan. Volgens mij moeten de bladeren eerst drogen en platgedrukt worden. Daarna met goudverf bespoten worden zodat ze nog zwaarder zijn en vervolgens dan alsnog op de doeken leggen om over te spuiten. Dus dat ga ik binnenkort maar eens proberen. Ben benieuwd of het dan wel gaat lukken…

Ik houd jullie op de hoogte!

Heb jij ook wel eens een DIY willen maken die heel makkelijk leek maar toch mislukte?

21 reacties op “Pinterest DIY – Fail!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *