Pimp je (Paas)ei! – Paaseieren versieren

Het is april en dat betekent onder andere dat Pasen er weer aan komt. En bij Pasen horen natuurlijk eieren. Het liefst in allerlei mooie kleurtjes of met leuke figuurtjes. Je kunt natuurlijk gewoon kant en klare eieren kopen, deze zijn al gekookt én gekleurd. Maar het leukste is natuurlijk om zelf Paaseieren te versieren. Of vooruit… met de kinderen samen.

Paasei pimpen / versieren

In deze blog vertel ik over verschillende manieren om je Paasei te pimpen. En ik vertel ook over waar je sommige attributen kunt vinden om dat te doen. Wel zo handig. Oh ja, vergeet niet je eieren van te voren te koken, anders kan het nogal een knoeiboel worden achteraf.

Sticker ei

Heb je wat jongere kinderen dan is het plakken van stickers misschien wel een van de beste manieren om een ei te versieren. Je kunt in diverse winkels speciale Paasstickers vinden al hoeft het natuurlijk niet perse iets van Pasen te zijn. Zo heb ik bij de webshop “Zelf traktaties maken” een hele leuke panterprint sticker gevonden. Daar kun je jouw Paasei natuurlijk ook mee versieren.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Natuurlijke verf

Naast dat je natuurlijk met waterverf de eieren kunt beschilderen kan dit ook met natuurlijke verf. Natuurlijke verf maak je zelf. Wil je bijvoorbeeld rode eieren dan breng je gewoon wat water aan de kook met rode bieten erin. Dit laat je 10 minuten koken en daarna zeef je de rode bieten eruit. Kook daarna nog 10 minuten jouw witte eieren in datzelfde water en je hebt mooie rode eieren. Wil je oranje eieren dan gebruik je wortel, voor blauw kun je bosbessen gebruiken, gebruik je rode kool dan krijg je een soort turkoois kleur. Super leuk!

Confetti eieren

Heb je nog een zakje confetti liggen over van de Carnaval? Dan zijn confetti eieren ook erg leuk om te maken. Het enige wat je hoeft te doen is de eieren in te smeren met kinderlijm en deze daarna door de confetti te rollen. Zo krijg je echt feestelijke eieren! Je kunt natuurlijk ook zelf confetti maken als je deze niet meer zo hebt liggen. Laat de kinderen dan zelf kleine stukjes papier scheuren. Vinden ze erg leuk om te doen ook!

Tekenen

Naast het beschilderen en beplakken van eieren kun je natuurlijk ook gewoon op je eieren tekenen. Maak er bijvoorbeeld grappige gezichtjes van zoals op de afbeelding. Of teken (met stiften) juist iets heel anders zoals bloemetjes, paashaasjes enzovoort. Zo heb je wel hele leuke paaseieren versierd.

Draadjes eieren

De meeste moeders hebben wel wat garen in huis. Ik zelf overigens niet, maar goed ik zeg ook niet voor niets ‘de meeste moeders’. En heb je het zelf niet dan heeft je eigen moeder vast nog wel wat, of de buurvrouw. Ook bij het versieren van deze eieren heb je alleen kinderlijm nodig en dus garen in diverse kleuren. Smeer je ei in met kinderlijm en wikkel daarna de draad eromheen.

Tie dye ei

Deze eieren gaan wij sowieso maken. Onze dochter is dol op tie dye dus ik zal ervoor zorgen dat ik alles ervoor in huis heb. Ik heb dit zelf dus nog niet gemaakt maar ik heb het idee via Pinterest gevonden. Ik kon helaas niet achterhalen van welke blog het was, dus mocht ik deze nog tegenkomen zal ik diegene hier vermelden. Wat je nodig hebt voor de tie dye eieren zijn sowieso van die plastic handschoenen. Daarnaast heb je ook diverse voedselkleurstoffen nodig, kun je gewoon in de supermarkt kopen. En ook keukenpapier, kleine elastiekjes, een waterspuit en natuurlijk hard gekookte eieren.

Lees ook: Paaseieren zoeken met jonge en oudere kinderen

Hoe maak je deze tie dye eieren? Je legt het ei in het midden van een keukenpapiertje en dan pak je hem in alsof het een zakje is met iets erin. Met een elastiekje bind je het dan bovenin vast. Dan ga je aan de slag met de verschillende kleurstoffen. Je druppelt de verschillende kleuren op de plekken waar jij ze wilt hebben. Je kunt er ook voor kiezen om slechts één kleur per ei te gebruiken. Zorg er dan zeker voor dat er ook voldoende wit tussen de diverse druppels kleurstof zit. Daarna spuit je met de waterspuit op de verschillende kleurstoffen. Hoe meer water je gebruikt hoe minder fel het kleurtje wordt. Het is dus net hoe je het zelf wilt. Als laatste knijp je boven een wasbak een klein beetje in het ei zodat het overtollige water eruit drupt.

Leg de eieren in een glazen ovenschaal of op bakpapier om het te laten drogen. Het drogen duurt wel erg lang dus of je pakt de eieren de volgende dag pas weer uit, of je zet er een ventilator op. Dan is het waarschijnlijk sneller droog. Het fijne aan deze methode is dat wanneer er toch wat kleurstof door de eierschaal is gegaan het ei nog steeds eetbaar is.

Kleurtabletten

In diverse winkels kun je eierverf tabletten kopen. Ik heb ze sowieso bij de Hema gezien maar ik geloof dat ook de Jumbo ze verkoopt. Hiermee wordt het verven van eieren wel heel erg makkelijk. Voeg een tablet toe aan kokend water, doop het ei erin en je bent klaar. Zodra het ei dan gedroogd is kun je er eventueel met een zwarte stift nog leuke figuurtjes op tekenen. Dat maakt het ei nog unieker.

Geschilderd doosje

Vooruit, dit is dus eigenlijk geen manier om je paasei te versieren, echter is het ook leuk om de versierde eieren in een mooi eierdoosje te stoppen. Haal de stickers die erop zitten eraf en verf het doosje precies in de kleur(en) die jij wilt. Heb je meteen een mandje om alle gevonden paaseieren in te stoppen wanneer je ze mag gaan zoeken.

Nog meer Pinterest ideetjes voor paaseieren versieren