Kindvriendelijke picknick recepten: maak van deze buitenmaaltijd een feestje!

watermeloen salade picknick recept

Wanneer je aan mijn kinderen vraag wat zij het liefste doen dan is dat wel buiten eten. Het liefste picknicken in de achtertuin of natuurlijk in een park of bij een speeltuin. Nu het weer lekker zomers weer is besloot ik om een aantal van mijn favoriete picknick recepten te delen die hartstikke kindvriendelijk zijn en van elke buitenmaaltijd een feestje maken. Heerlijke (gezonde) recepten voor zowel jong als oud.

Romantisch picknicken

Toen mijn man en ik nog in Eindhoven woonden gingen we regelmatig picknicken. Het stelde niet zoveel voor wat betreft de dingen die we meenamen maar het was gezellig en vaak ook romantisch. Een fles bubbels erbij, samen knus aan de waterkant zitten.. Ja daar kijk ik met weemoed op terug. Om een of andere reden gaan we nu niet zo snel meer. Sowieso niet met zijn tweetjes, maar we doen het ook te weinig met de kinderen samen. Terwijl picknicken met kinderen ook erg leuk is en zij dit ook erg leuk vinden!

picknick recepten kindvriendelijk

Picknick organiseren met kinderen

Aangezien je organisatorisch met kinderen wat meer tijd kwijt bent voordat je kunt gaan picknicken is het slim om je kinderen mee te laten helpen mits zij op een leeftijd zijn dat dit ook kan. Natuurlijk kun je ook altijd mijn picknick checklist gebruiken en heb je nog een kleintje bij maak dan zelf ook een checklist voor de (luier)tas.

Kindvriendelijke picknick recepten

Maar goed, even terug naar de reden dat je deze blog leest. De picknick recepten. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt het meenemen met een picknick. Aangezien picknicken bij ons dus niet wekelijks gebeurd doe ik dus die ene keer graag wat extra moeite. Geen boterhammen of broodjes maar lekkere salades en wraps. Geen appelsap uit een pakje maar een kan heerlijk koud water mét een smaakje.

Lekker recept voor drinken tijdens de picknick

Laten we met het makkelijkste beginnen (de rest van de recepten zijn ook makkelijk hoor, ik ben niet zo moeilijk haha); het drinken. Presentatie is tijdens een picknick misschien net zo belangrijk (lees: leuk) als het eten & drinken zelf dus ik neem het liefst een limonade tap mee. Deze vul ik met water, stukjes watermeloen, aardbeien en een paar takjes munt. Vlak voor we gaan nog een berg ijsklontjes erin en je hebt een heerlijk drankje bij de picknick!

picknick recepten drinken
picknick recepten

Recepten voor hapjes tijdens de picknick

Als echte Bourgondiër zorg ik er natuurlijk voor dat er genoeg te kiezen valt qua eten. Daarom neem ik het liefst zowel wraps mee als verschillende salades. Mijn favoriete wraps zijn de wraps met zuivelspread bieslook, gerookte zalm en komkommer. Maar ook de volgende wrap is een favoriete:

Wrap met gerookte kip en avocado

  • tortilla wrap volkoren
  • kwart avocado
  • gerookte kip
  • bosui
  • halve eetlepel Calvé licht & romig
  • halve wortel

Snijd de kip in reepjes, de bosui in kleine ringetjes, rasp de wortel en meng dit samen met Calvé. Prak de avocado en besprenkel met wat limoensap in verband met verkleuren. Besmeer de wrap met de avocado, verdeel de kipsalade over de wrap en rol hem op. Wanneer je hem oprolt in aluminium en in een koeltas met elementen legt kun je hem heel goed een paar uurtjes bewaren.

Couscous

Verder ben ik dol op couscous. Sinds ik dit ontdekt heb eet ik het minimaal 2 keer per week bij de lunch. Ik varieer hier erg veel mee maar de salade die ik het meeste eet is de couscous salade met garnalen en avocado. Ja weer die avocado, een van mijn lievelingsfruit.

>> Lees ook: 6x gezonde lunchtips

Watermeloen salade

Maar er is nog een salade die ik in de zomer enorm veel eet. Namelijk eentje met watermeloen. Het is een hele simpele, met maar drie ingrediënten en nog gezond ook.

  • Watermeloen
  • Fetablokjes (ik kies voor de magere variant)
  • Muntblaadjes
Picknickrecepten watermeloensalade

En zo zijn er nog veel meer recepten die ik zou kunnen delen, maar ik laat het even hierbij. Wil je meer inspiratie voor picknick recepten dan verwijs ik je graag naar mijn Picknick-Pinterest Bord en anders kun je ook een kijkje nemen bij mijn blogfeestje collega Fleur die 8 makkelijke picknick ideeën deelde. Of bij Marjolein die pannenkoeken bakte op haar Cobb.

Heb jij deze zomer al gepicknickt?

8 reacties op “Kindvriendelijke picknick recepten: maak van deze buitenmaaltijd een feestje!

Reageren is niet mogelijk.