Picknick recepten | #mamachallenge2016

In mijn summer bucketlist kon je lezen dat ik deze zomer graag nog een keer wil picknicken. Om alvast in de stemming te komen zocht en bedacht ik een aantal picknick recepten. Heerlijke (gezonde) recepten voor zowel jong als oud.

Toen mijn man en ik nog in Eindhoven woonden gingen we regelmatig picknicken. Het stelde niet zoveel voor wat betreft de dingen die we meenamen maar het was gezellig en vaak ook romantisch. Een fles bubbels erbij, samen knus aan de waterkant zitten.. Ja daar kijk ik met weemoed op terug. Om een of andere reden gaan we nu niet zo snel meer. Terwijl picknicken met een kind ook erg leuk is.

picnic-977866_1280

Wel kost het organisatorisch wat meer tijd dan eerst. Want met een kind werk je niet alleen de picknick checklist af, maar ook de checklist voor in de (luier)tas.

Maar goed, even terug naar de reden dat je deze blog leest. De picknick recepten. Je kunt het tegenwoordig zo gek niet bedenken of je kunt het meenemen met een picknick. Aangezien picknicken bij ons dus niet wekelijks gebeurd doe ik dus die ene keer graag wat extra moeite. Geen boterhammen of broodjes maar lekkere salades en wraps. Geen appelsap uit een pakje maar een kan heerlijk koud water mét een smaakje.

Picknick recepten

Laten we met het makkelijkste beginnen (de rest van de recepten zijn ook makkelijk hoor, ik ben niet zo moeilijk haha); het drinken. Presentatie is tijdens een picknick misschien net zo belangrijk (lees: leuk) als het eten & drinken zelf dus ik neem het liefst een limonade tap mee. Deze vul ik met water, stukjes watermeloen, aardbeien en een paar takjes munt. Vlak voor we gaan nog een berg ijsklontjes erin en je hebt een heerlijk drankje bij de picknick!

strawberry-drink-1412313_1280
picknick recepten

Als echte bourgondier zorg ik er natuurlijk voor dat er genoeg te kiezen valt qua eten. Daarom neem ik het liefst zowel wraps mee als verschillende salades. Mijn favoriete wraps zijn de wraps met zuivelspread bieslook, gerookte zalm en komkommer. Maar ook de volgende wrap is een favorietje:

Wrap met gerookte kip en avocado

  • tortilla wrap volkoren
  • kwart avocado
  • gerookte kip
  • bosui
  • halve eetlepel Calvé licht & romig
  • halve wortel

Snijd de kip in reepjes, de bosui in kleine ringetjes, rasp de wortel en meng dit samen met Calvé. Prak de avocado en besprenkel met wat limoensap in verband met verkleuren. Besmeer de wrap met de avocado, verdeel de kipsalade over de wrap en rol hem op. Wanneer je hem oprolt in aluminium en in een koeltas met elementen legt kun je hem heel goed een paar uurtjes bewaren.

Verder ben ik dol op couscous. Sinds ik dit ontdekt heb eet ik het minimaal 2 keer per week bij de lunch. Ik varieer hier erg veel mee maar de salade die ik het meeste eet is de couscous salade met garnalen en avocado. Ja weer die avocado, een van mijn lievelings fruit.

>> Lees ook: 6x gezonde lunchtips

Maar er is nog een salade die ik in de zomer enorm veel eet. Namelijk eentje met watermeloen. Het is een hele simpele, met maar drie ingrediënten en nog gezond ook.

  • Watermeloen
  • Fetablokjes (ik kies voor de magere variant)
  • Muntblaadjes

Picknickrecepten

En zo zijn er nog veel meer recepten die ik zou kunnen delen, maar ik laat het even hierbij. Wil je meer inspiratie voor picknick recepten dan verwijs ik je graag naar mijn Picknick-Pinterest Bord en anders kun je ook een kijkje nemen bij mijn blogfeestje collega Fleur die 8 makkelijke picknick ideeën deelde. Of bij Marjolein die pannenkoeken bakte op haar Cobb.

Heb jij deze zomer al gepicknickt?

7 reacties op “Picknick recepten | #mamachallenge2016

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *