Peuter update: uitgebreid bloedonderzoek en KNO arts

Al sinds onze zoon een week oud is, is hij al ons zorgenkindje. In eerste instantie door de uitslag van de hielprik, waaruit bleek dat hij het grootste gedeelte van zijn schildklier mist. En later omdat hij ook nog eens heel veel ziek werd en ontzettend veel afviel. Met een ziekenhuisopname als gevolg en achterstand in de groei en ontwikkeling. Alhoewel het een ontzettend vrolijk ventje is en hij uiteindelijk alsnog wel bereikt wat hij wil/moet bereiken hebben we toch altijd wel zorgen gehad.

Veelvuldig bloedprikken. Heel vaak telefonisch overleg met de kinderarts. Controles bij de arts en diëtiste, zelfs de fysio kwam om de hoek kijken. We hebben ontzettend veel uitgeprobeerd en ook enorm veel geduld moeten hebben. Geduld omdat we eigenlijk nu na twee jaar en bijna 4 maanden nog steeds niet goed weten wat er nu precies is. Is het toch alleen de schildklier die wellicht niet goed afgesteld is? Zijn het nog steeds naweeën van zijn eerste levensjaar? Of speelt er meer mee?

Ontwikkeling van onze peuter

In een eerder artikel vertelde ik al over het lopen van onze peuter. Hoe hij eind augustus, na het laatste bezoek van de fysio, opeens grotere afstanden ging lopen. We zijn nu een maand verder en alhoewel hij meer probeert te lopen dan te kruipen is hij wel slechts een klein stapje vooruit gegaan.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Begrijp me niet verkeerd, elke stap is er eentje en daar zijn we enorm blij mee en trots op. Het is alleen voor ons wel een indicatie dat er wellicht meer speelt. Natuurlijk is zijn ‘nog niet zo goed lopen’ niet de enige indicatie. Er zijn nog meerdere aanwijzingen die niet alleen wij maar ook de fysio en kinderarts zien.

Uitgebreid bloedonderzoek

Dat is dan ook de reden waarom onze zoon een uitgebreid bloedonderzoek krijgt. Hij moest sowieso weer bloedprikken voor zijn schildklier. We hebben zijn dosering namelijk opgehoogd en willen checken wat voor een effect dit heeft op zijn schildklierwaardes. Maar daarnaast wordt hij nu dus op nog zo’n 15 dingen getest. Eens kijken of we daar wat in kunnen vinden. Liever niet, maar we sluiten zo in ieder geval wat dingen uit.

Bezoek aan de KNO arts

Daarnaast wachten we op een uitnodiging van de KNO arts. De kinderarts heeft Milo daarheen verwezen omdat hij veelvuldig oorontstekingen heeft en een afwijking lijkt te hebben in zijn vallen. Misschien dat die arts wat kan vinden. We zijn benieuwd.

Voorlopig zijn we dus nog wel even bezig met de kleine man. Ik houd jullie op de hoogte!

2 reacties op “Peuter update: uitgebreid bloedonderzoek en KNO arts

Reageren is niet mogelijk.