Met een peuter naar de kapper

Vorig jaar, vlak voor haar eerste verjaardag, ging ik met Fay voor het eerst naar de kapper. Ik vond het enorm spannend, maar het was echt nodig. Ze had al zulke lange haartjes en vooral haar lok zat flink in de weg telkens. Daarna ben ik niet meer met haar geweest. Niet omdat ze het niet leuk vond, integendeel. Maar haar haren groeiden zo hard en ik vond (vind) het prachtig. Geen schaar in haar haar! Maar vorige week ben ik dan toch eindelijk weer met onze bijna peuter naar de kapper geweest. Weer vlak voor haar verjaardag want over twee weken is het zover. 

Voorbereiden

Ik probeerde Fay op de dag zelf al een klein beetje voor te bereiden. Ze begrijpt nu natuurlijk al een stuk meer dan vorig jaar dus ik vertelde haar dat we later die dag naar de kapper zouden gaan. En dat de kapper haar haren zou kammen en ook zou knippen. Dan zouden haar haren niet meer in de weg zitten en weer helemaal mooi zijn. Nou dat vond ze wel interessant! Ze bleef maar vragen wanneer we erheen gingen.

Heel geconcentreerd kijken wat de kapster allemaal doet
Heel geconcentreerd kijken wat de kapster allemaal doet

Bij de kapper

Eenmaal bij de kapper vond ze het allemaal reuze interessant. Ze stal natuurlijk meteen de show door al begroetend de zaak binnen te lopen. We moesten nog even wachten, waren dan ook 10 minuten te vroeg. Maar dat vond ze niet erg want zo kon ze kijken wat de kappers bij de andere klanten aan het doen waren. Mijn schoonmoeder krult om de twee weken de haren van haar moeder en Fay ziet dat wel eens. Dat vindt ze al erg interessant en wil dan graag meehelpen. Dat meehelpen ging nu natuurlijk niet, maar kijken was al erg leuk.

Toen ze zelf aan de beurt was ging ze zonder problemen op de hoge kinderstoel zitten en vond ze het ook prima om een kap om te doen. De kapper legde telkens heel geduldig uit wat ze allemaal ging doen en Fay vond het helemaal prima. Ze herhaalde alles wat gezegd werd, waarschijnlijk om er zo zelf ook grip op te krijgen. Tijdens het knippen moest ze haar hoofd wat omlaag doen en dat deed ze heel goed. Echter is ze wel snel afgeleid dus het hoofdje ging alweer snel omhoog om te zien wat er in de rest van de zaak gebeurde. Daarom gaf ik haar mijn telefoon op schoot met het Zandkasteel erop. Dit werkte perfect!

peuter kapper

De kapper heeft alleen de puntjes geknipt en daarna ook even de haren droog geföhnd.

Trots op haar “nieuwe” haartjes

De rest van de dag (en de twee dagen daarna) heeft ze nog vol trots aan iedereen haar “nieuwe” haartjes laten zien. Zodra ze iemand zag die ze nog niet gezien had dan was het ‘haartjes knipt’ en dan draaide ze een rondje. Echt super schattig. Ook bewonderde ze zichzelf in die dagen iets vaker dan normaal terwijl ze dan zegt ‘haar mooi’ en ‘Fay mooi’. Echt schitterend om te zien. Ja het kappersbezoek was echt een succes! Nu weer een jaar wachten, haha.

Gaan jouw kinderen graag naar de kapper?

12 reacties op “Met een peuter naar de kapper

  • Ah dat snoetje als ze in de spiegel kijkt! Wij zijn nog nooit met Aukje naar de kapper geweest. Voorlopig gaat dat ook nog niet gebeuren haha

  • Ik denk niet dat wij met Lenne de komende maanden al naar de kapper zullen moeten, maar ik ben wel benieuwd hoe ze het gaat vinden om bij de kapper te gaan..
    Tof dat jouw dochtertje het zo leuk vindt!

  • Ik moet het nog steeds eens doen. Vroeger had ik zelf nooit een vaste kapper. Inmiddels alweer jaren wel. Alessio, mijn Italiaanse kapper. Ik noem hem de beste kapper van Amsterdam. Fantastisch. Al mag ik zelf wel wat vaker gaan dan ongeveer een keer per jaar. Enfin. Hij heeft Mila en haar prachtige pijpenkrullen al een paar keer bewonderd. En zijn commentaar was: “don’t touch her hair until she is three”. Inmiddels is Mila alweer vier en heb ik haar haartjes nog nooit laten knippen. Niet uit angst ofzo. Maar het is zo mooi nu.

  • Wat heerlijk dat ze het zo interessant vond en goed meewerkte! Vooral bij Mack waren kappersbezoekjes onder de vier jaar een drama, inmiddels gaat het gelukkig beter!

  • Mijn peutertje heeft al best lang haar, maar ik vind het zonde om naar de kapper te gaan. Ze is helemaal trots op haar haar! Fijn dat je dochtertje zo meewerkte!

  • Staat der leuk! Dochter is ook nog niet heel vaak bij de kapper geweest die gaat 1 of 2x per jaar haha. Zoonlief gaat heel vaak natuurlijk. echt wel om de 6 weken denk ik ongeveer. Maar goed wij hebben een hele lieve thuis kapster ^^ Ideaal! Tv aan en knippen maar haha. Opzich zijn beide kids ook de gewone kapper gewend en vinden dat ook prima.

  • Vind het zo leuk om dit te lezen! Op de een of andere manier had ik niet verwacht dat het zo goed zou gaan! Meestal hoor je de horrorverhalen (zoals altijd natuurlijk). Heel leuk en fijn om te lezen dat Fay het zo leuk vond!

  • Ach dat toetje. Hier schijnt in de buurt een geweldige kinderkapper te zitten, waar ze zelfs vanuit andere plaatsen naar gaan. Ik weet alleen niet precies waar die zit.

Reageren is niet mogelijk.