Waarom ik blog + betekenis Meisje Eigenwijsje

waarom ik blog

Waarom ik blog?

Ik ben begonnen met bloggen op een andere site (babyeagles) omdat ik mijn ervaring wilde delen tijdens een hele moeilijke periode in mijn leven. Ik zat namelijk thuis na een ongeluk tijdens mijn zwangerschap, later kwam daar een zwangerschapsvergiftiging bij en weer later lag mijn dochtertje op sterven in het ziekenhuis.

Deze gebeurtenissen zijn mij niet in de koude kleren gaan zitten maar ik heb me altijd enorm sterk gevoeld doordat ik het kon delen op het world wide web. De vele steunbetuigingen hebben mij door die periode heen geloodst. Na die periode brak een andere onzekere periode aan, ik werd namelijk gediagnosticeerd met postnatale depressie. Omdat mijn blog mij in eerste instantie al geholpen had besloot ik om hem als uitlaatklep te blijven gebruiken en hiermee ook anderen te helpen.

Dat is ook het hoofddoel van mijn blog: ik wil anderen helpen. Anderen die wellicht in dezelfde situatie zitten of gezeten hebben. Maar ook anderen informeren omdat veel dingen niet duidelijk zijn wat betreft postnatale depressie maar ook wat betreft het virus die mijn dochtertje heeft gehad.

Ik wil mensen laten zien dat ondanks de beperking/ziekte die ik heb, ik toch door blijf gaan en ik er alles uit wil blijven halen wat er in zit. Ook al zal dat soms betekenen dat ik een terugval heb en ja ook daar schrijf ik over.

Ik wil een inspiratie voor anderen zijn. Je zult daarom ook niet alleen blogjes lezen over mijn postnatale depressie, maar juist ook lekkere recepten vaak gerelateerd aan bepaalde feestdagen of periodes, DIY’s die je met je kinderen kunt doen of juist voor een verjaardag of cadeau, boektips, uitjes zoals naar de dierentuin, event verslagen, hoe ik me door het moederschap heen worstel en nog veel meer!

logo-test-1Waarom Meisje-Eigenwijsje?

Toen ik in het ziekenhuis lag en ze me wilden inleiden omdat ik doodziek was werkte mijn lichaam niet mee. Ons meisje lag ook gewoon heerlijk in mijn buik en maakte ook geen aanstalten om eruit te komen. Heel het inleiden heeft 3 dagen geduurd, het begon op zondagochtend 8 uur en op woensdagochtend 8 uur had ik eindelijk 2 cm ontsluiting. De verpleegsters maakten al grapjes: het is echt een Meisje Eigenwijsje.

Ook daarna ging het tergend langzaam, door de weeën opwekkers had ik heel veel rug en been weeën maar de ontsluiting kwam maar niet. Na 18 uur veel pijn en weeën besloten ze om het Meisje Eigenwijsje maar te gaan halen met een spoedks.

Toen Fay een week na haar geboorte in het ziekenhuis kwam ivm het levensbedreigende virus moest ze eigenlijk een sonde in haar neus zodat ze energie kon besparen met drinken. Dit wilde ze echter niet, ze wilde haar flesje en geen sonde. Daar ging het energie besparende plan want Meisje Eigenwijsje bleef volhouden..

Daarna besloot ik dat er maar 1 naam goed was voor mijn blog…….

Comments

comments

Persoonlijk
Previous Story
Next Story
 • Meike
  4 april 2015 at 08:22

  Mooi geschreven. Ik lees graag je verhalen. Ze zijn inspirerend en krachtig.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   4 april 2015 at 11:50

   Dank je, enorm fijn om te lezen!

 • Jenn
  4 april 2015 at 09:46

  De betekenis achter je naam kende ik al, maar mooi om te lezen!

 • Eline
  4 april 2015 at 10:21

  Wat een bijzonder verhaal! Leuk om er zo achter te komen waar je blognaam vandaan komt. Natuurlijk, is er dan maar een naam die goed is voor je blog 🙂

 • Lifesabout
  4 april 2015 at 11:05

  Mooi de keuze van de naam! En ik snap je volkomen, het feit dat je een blog bent gestart om van je af te schrijven en anderen te inspireren en te helpen. Herkenning en erkenning krijgen is fijn als je veel hebt meegemaakt. Ik hoop dat je nog heel lang blijft schrijven!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   4 april 2015 at 11:51

   Ik hoop het ook nog heel lang te kunnen! Dank je 🙂

 • IJlien * Virtalicious
  4 april 2015 at 11:14

  Wat fijn dat schrijven jou zo geholpen heeft, en helpt! Heftige verhalen.. Maar een mooie betekenis achter de naam van je blog!

 • Colinda
  4 april 2015 at 11:53

  Wat leuk om te weten hoe je aan de naam meisje eigenwijsje bent gekomen. Ik ga je volgen. 🙂

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   4 april 2015 at 17:50

   Wat leuk, welkom!

 • Malou
  4 april 2015 at 12:35

  Mooi geschreven, en ik vind het een erg leuke naam 🙂

 • Simone
  4 april 2015 at 15:35

  Wat een bijzonder en heftig verhaal. Maar vind de naam leuk en ook goed gekozen.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   4 april 2015 at 17:50

   Ja ik ben er ook nog steeds blij mee, hij blijft goed hangen in ieder geval 🙂

 • Michelle
  4 april 2015 at 19:55

  Mooi geschreven en ik vind de naam zeker goed bij je blog passen. Ondanks al je ups en downs ga je gewoon verder, als een echte, mooie, eigenwijze vrouw!

 • Celeste
  5 april 2015 at 10:38

  Wat een heftig, maar prachtig verhaal. En wat een mooi verhaal achter je blognaam. Ik vind hem ook erg leuk gekozen!

 • Karin
  6 april 2015 at 01:16

  Jeetje wat een heftig verhaal en wat eh, ja hoe zeg ik dat?
  bijzonder om te weten hoe en wat!
  Ik vind je een topwijfie, ga zo door!
  Veel Liefs!

 • Cindy
  8 april 2015 at 19:40

  Wat een verhaal, jeetje wat ontzettend heftig zeg! Wel een mooie betekenis voor de naam achter je blog.

 • %d bloggers liken dit: