Persoonlijke update: mijn maagproblemen

In april vertelde ik hoe ik met (redelijke) spoed naar het ziekenhuis moest op een zaterdagavond. Het bleek pijn aan mijn maag te zijn en nadat ik Antagel had gekregen en ingenomen nam de pijn gelukkig af. Ik zeg gelukkig want ik kroop gewoon over de grond van de pijn. Voor alle bevallen dames: bedenk je de pijn van de weeën alleen dan in je maag. Ik hoopte dat het bij die ene keer bleef, maar helaas had ik dat geluk niet. Daarom vandaag een update.

In de maand nadat ik die eerste ‘pijnaanval’ had (weet anders even niet hoe het te omschrijven) heb ik het nog minimaal 6x gehad. De ene keer duurde het vrij lang voordat de Antagel zijn werk deed en de pijn wegtrok, een andere keer was het binnen 10 minuten weg. Omdat ik dus gemiddeld 1,5 keer per week zo’n pijnaanval had ging ik toch naar de dokter om te kijken of we nog iets anders konden doen. Want de Antagel werkt wel, maar moet koel staan en is beperkt houdbaar. Ben ik dus van huis en krijg ik een pijnaanval dan ben ik de sjaak. Ik kan dan namelijk echt helemaal niets. Het pijnniveau zit gemiddeld op een 8 dus dan kun je je voorstellen wat het met me doet.

De dokter was het gelukkig met me eens wat betreft de hoeveelheid van de pijnaanvallen en besloot om me medicijnen voor te schrijven die ik dagelijks moet innemen. Puur om te kijken of het zou helpen. De eerste week ging in innemen goed maar daarna vergat ik het. En voor drie weken lang had ik nergens last van. Tot ik weer een hele heftige aanval kreeg en de Antagel na een uur nog niet werkte. De spoedpost werd gebeld en dit keer moest ik ook direct langskomen. Gelukkig trok onderweg de meest erge pijn weg dus besloten we om terug naar huis te gaan. Ze kunnen namelijk niets doen in het ziekenhuis, behalve misschien morfine geven tegen de pijn. Na die dag nam ik de medicatie natuurlijk weer goed in en heb ik nog maar 1x er last van gehad. Deze aanval duurde gelukkig maar erg kort want we waren op vakantie en ik wilde liever niet naar een ziekenhuis in het buitenland.

Wat het nu precies is en wat de oorzaak is dat is nog steeds onbekend. Wel kan het zijn dat het door mijn gewichtsverlies komt. Ik ga in ieder geval binnenkort terug naar de dokter aangezien de medicijnen bijna op zijn en dan hoor ik wel wat zijn plan van aanpak is.

To be continued. 

Comments

comments

Persoonlijk
Previous Story
Next Story
 • Simone
  27 juni 2016 at 07:03

  Dat klinkt behoorlijk heftig! Beterschap!

  • Nicole
   28 juni 2016 at 08:35

   Dank je wel Simone!

 • Nicole
  27 juni 2016 at 07:24

  Wat rot! Lijkt me wel iets om heel goed te laten uitzoeken!

  • Nicole
   28 juni 2016 at 08:35

   Ja ga ik uiteindelijk wel laten doen maar zijn hele nare onderzoeken dus ik stel dat even uit.

 • Christa lindhout
  27 juni 2016 at 07:58

  Daar zou ik ook niet blij mee zijn. Wat naar zeg dat ze niet zeker weten wat het is. Lijkt me bijhoorlijk lastig. Ooit wel eens gehad aan alternatief erbij laten kijken?

  • Nicole
   27 juni 2016 at 08:58

   Nee, maar dat is omdat er ook nog niet echt onderzoeken gedaan zijn. Ik wil ook niet meteen weer de medische molen in. Sowieso heeft mijn vader heel die medische molen al gehad en niets is gevonden. Vaak kan er ook gewoon niets aan gedaan worden. Als het inderdaad door mn afvallen komt dan is het gewoon zo. Ja of ik moet weer aankomen en dat ben ik niet van plan haha.

 • Charlotte
  27 juni 2016 at 09:08

  Wat raar dat ze gewoon niet weten wat het is. Hopelijk kom je daar nog wel achter want Dit lijkt me ook niet fijn zo…

 • MetMirjam
  27 juni 2016 at 11:19

  Jeetje, wat een getob! Ik hoop dat ze er alsnog achter kunnen komen wat het precies veroorzaakt! Sterkte!

 • Shannon Sheila
  27 juni 2016 at 12:14

  Heftig zeg! Ik zou echt de neiging krijgen om dan maar met een mini-koelboxje te reizen om de medicijnen te kunnen meenemen voor het geval dat. Maar heel onprettig allemaal!

  • Nicole
   28 juni 2016 at 08:36

   Ja dat kan al helpt die Antagel ook niet altijd goed dus blijft lastig!

 • Stefanie
  27 juni 2016 at 12:45

  Wat ontzettend vervelend zeg, hopelijk komen ze er nog achter wat de oorzaak is! Sterkte ermee!

 • iris
  27 juni 2016 at 14:23

  Sterkte ermee

 • IJlien
  27 juni 2016 at 15:54

  Vind ik niet leuk.. Echt vervelend dat je er nog zo’n last van hebt! Hopelijk stopt het snel xx

 • Anita
  27 juni 2016 at 18:08

  Wat onwijs balen dat je een aanval kreeg op vakantie, gelukkig maar kort! Benieuwd wat de dokter gaat zeggen!

 • Merel
  27 juni 2016 at 19:47

  Heftig zeg, veel sterkte! Hoop dat t snel beter gaat. Liefs

 • Alles Pluis
  28 juni 2016 at 19:54

  Oh jeej wat vervelend! Hopelijk gaat het snel beter met je en kunnen ze een oorzaak vinden 🙁

 • Hanna
  29 juni 2016 at 15:37

  Jeetje wat vervelend. Ik hoop dat ze een oorzaak en oplossing kunnen vinden.

 • %d bloggers liken dit: