Hoe ben ik als blogger?

Zo zei ik laatst nog dat ik niet zo vaak tags in wil vullen, heb ik nu weer een tag-artikel voor jullie. Maar soms kom je er gewoon een aantal tegen die erg leuk zijn om in te vullen. Vandaag vertel ik wat meer over mezelf als blogger. Overigens schreef ik een tijd terug ook het artikel ‘Persoonlijke vragen over bloggen beantwoord‘. Daarom heb ik een aantal vragen weggelaten omdat deze al in dat artikel beantwoord zijn. Ook heb ik één vraag eruit gelaten omdat ik deze in een apart artikel wil behandelen..

De vragen zijn bedacht door Patricia van de blog Patricia neemt je mee en ik vond de tag op de website van Hare Maristeit.

Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?

Wat ik ook op andere momenten drink: water, cool bear, af en toe een latte macchiato (met soms een scheutje erin, haha) of een wijntje. Niet echt heel erg boeiend verder dus. De wijntjes en het scheutje in de koffie drink ik overigens alleen in het weekend hoor. Doordeweeks zit ik braaf aan het water.

Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?

Het ligt er een beetje aan wat verstaat onder een jaaroverzicht. Ik maak geen echte jaaroverzichten maar ik plaats wel overzichten van bijvoorbeeld mijn best gelezen artikelen en mijn moment van dat jaar. Overigens heb ik afgelopen oudjaarsdag wel een mini jaaroverzicht gemaakt met foto’s en daar een klein stukje tekst bij. Daar ben ik overigens niet echt lang van te voren mee begonnen. Kwam spontaan in me opzetten haha!

Wat is het meest waardevolle dat jij als blogger geleerd hebt?

Eigenlijk een beetje hetzelfde als wat Maris heeft geleerd en dat is dat je met bloggen gewoon lekker moet doen wat jij wilt en niet teveel op anderen moet letten. Ik merk heel erg (en deed dat overigens zelf ook) dat bloggers veel bezig zijn met wat een ander doet en een ander heeft of beweert. Zo is er een blogger die vrijwel elke week wel iets op social media zegt over hoe goed haar blog het wel niet doet en wat de cijfers zijn. Daar vergelijken veel andere bloggers zich dan weer mee en gaan zich bijvoorbeeld afvragen waarom het hun niet lukt. Vervolgens die je dan van die clickbait artikelen online komen en dat vind ik zo zonde.

Blijf gewoon lekker bij jezelf en let niet zoveel op want een ander wil of vindt of verwacht.

Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?

Poeh, er is eigenlijk geen beste moment behalve wanneer mijn dochter in bed ligt ‘s avonds en mijn man avonddienst heeft. Al moet ik wel toegeven dat sinds ik een nieuwe laptop heb, ik ook vaker in de avond blog wanneer hij wel thuis is. Ook pak ik stiekem nog een uurtje of wat mee tijdens de middagdutjes van Fay. Daarnaast maak ik sowieso overdag de meeste foto’s en als ik echt een recept voor op de blog maak doe ik dat ook overdag zodat ik ook de mooiste foto’s ervan kan maken.

Wat zou je nog willen bereiken als blogger?

Er is een tijd geweest dat ik had gezegd ‘dat ik er mijn fulltime baan van kan maken’. Maar die tijd is niet meer, ik wil er absoluut niet mijn fulltime baan van maken, al lijkt het me wel super om er een leuk extraatje uit te kunnen halen. Waarom geen fulltime baan? Omdat het mijn hobby en passie is en ik niet keuzes moet/wil gaan maken gebaseerd op bepaalde rekeningen die betaald moeten worden enzovoort.

Daarnaast zou ik het super gaaf vinden wanneer ik een keer naar het buitenland zou mogen voor mijn blog. Dat ik (voor eventjes) een reisblogger ben. Wat me ook gaaf lijkt is wanneer ik bijvoorbeeld een workshop of lezing mag houden over het bloggen.

Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?

Nou echt onzeker niet, maar wel kwetsbaar. Ik deel natuurlijk veel persoonlijke dingen op mijn blog en dat doe ik weloverwogen. Toch zijn er altijd mensen die er iets van vinden en mij erop aan kijken. Zo schreef ik over de hoofdluis van Fay en kreeg ik via mijn man te horen dat iemand vond dat ik dat niet had moeten doen. Tsjah, ik denk echt heel goed na voordat ik iets plaats en dus ook daarover. Toch steekt het dan een beetje dat mensen zich daarmee gaan bemoeien of er in ieder geval iets van vinden. Maar zoals ik ook al in een vorig artikel zeg ‘je doet het nooit goed‘. Zolang ik er zelf maar achtersta en mijn man, dan is het goed.

Heb jij veel contact met collega bloggers?

Ja eigenlijk best wel. Zo heb ik veel contact met een zestal blogmama’s uit het zuiden via de app en we spreken regelmatig (althans dat proberen we) af. Daarnaast heb ik twee van mijn meest dierbare vriendinnen leren kennen door het bloggen, namelijk Anita van Mindjoy en Jennifer van Jensandthecity.

Daarnaast heb ik via snapchat en twitter ook contact met een aantal andere leuke bloggers en daar ben ik echt enorm blij mee. Het is gewoon fijn om mensen te hebben waarmee je kunt sparren en die je 100% snappen als het gaat om het bloggen en alles eromheen. Wel vind ik het jammer dat iedereen zo verspreid woont, want ik weet zeker dat ik met een aantal mensen ook offline goed zou klikken.

Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?

Ik ben denk ik het meest trots op mijn allereerste artikel over mijn postnatale depressie. Daarin kwam ik openlijk uit voor het hebben van PND. Doodeng vond ik het, om dit gewoon de online wereld in te knallen, want voor die tijd had ik er nog niemand echt over zien schrijven online. Inmiddels bijna twee jaar later zijn er steeds meer mensen die het aandurven dit taboe te doorbreken en daar ben ik maar al te trots op. Daarnaast ben ik ook wel trots op het artikel van de 10x kersthapjes maken, aangezien deze behoorlijk viral is gegaan! Sowieso vind ik het leuk wanneer ik zie dat maanden later mensen nog steeds op een artikel kijken die ik geschreven heb.

Wil jij nou ook deze tag invullen? Dat mag natuurlijk, hieronder vind je ALLE vragen van deze tag. Vermeld dan wel even Patricia, aangezien zij de bedenker is van deze vragen.

Waar haal jij de meeste inspiratie vandaan?
Wat eet of drink jij tijdens het bloggen?
Als jij een jaaroverzicht maakt over je blog, wanneer begin je daar dan mee?
Wat is voor jou het beste moment om te bloggen?
Wat zou je nog willen bereiken als blogger?
Voel jij je vaak onzeker na het publiceren van een artikel?
Heb jij veel contact met collega bloggers?
Wat voor muziek of welke tv-zender heb je het liefst aan onder het bloggen?
Op welke dag ontstaan bij jou de meeste artikelen?
Op welk artikel op je blog ben jij het meest trots?
Waarom zou iemand een blog moeten starten?
Wie zou jij willen vragen deze tag ook in te vullen?

Ben jij ook een blogger? Of zou je willen gaan bloggen?

Comments

comments

Lifestyle, Persoonlijk
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

24 Comments

 • Reply
  Channa
  3 juni 2016 at 06:16

  Leuk om te lezen, heb hem laatst zelf ook ingevuld en veel komt overeen. Hier ook absoluut een hobby en passie 🙂

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:40

   Ja leuk die overeenkomsten daarom kom ik denk ik ook graag op jouw blog.

 • Reply
  Charlotte
  3 juni 2016 at 06:27

  Blogger check 😉

 • Reply
  Geertje - Stay At Home Mama
  3 juni 2016 at 06:37

  Je zelf blijven Is inderdaad heel belangrijk als het om bloggen gaat! En moeten snel weer een datum prikken 😉

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:40

   Ja zeker! Ik ga erachteraan ??

 • Reply
  Nicole
  3 juni 2016 at 07:56

  Leuk jouw antwoorden te lezen. Dikke duim omhoog voor jouw antwoord wat het meest waardevolle is dat je hebt geleerd!!

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:40

   Yes ik krijg een dikke duim omhoog ?

 • Reply
  Elisabeth
  3 juni 2016 at 08:22

  Leuk om te lezen! Ik ga m ook invullen denk ik, deze tag. En inderdaad, gewoon lekker je eigen ding blijven doen. Wat je zegt over geen full-time blogger willen worden snap ik helemaal. Miscshien als je het zou kunnen doen door maximaal 1 gesponsord artikel waar je dan meteen een dubbel maandsalaris mee binnenhaalt? 😉

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:41

   Haha ja als dat zou kunnen zeg ik geen nee natuurlijk ?

 • Reply
  Anita
  3 juni 2016 at 09:50

  Dichtbij jezelf blijven is het beste wat je als blogger kan doen! Ik ben zo enorm blij dat we door het bloggen zo close zijn geworden. Oh en een tripje naar een leuk land zou ik ook weel cadeau willen krijgen 🙂

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:41

   Hihi zullen we elkaar dat tripje cadeau doen dan? Gaan we samen ?

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  3 juni 2016 at 10:52

  Ik herken het gevoel van kwetsbaarheid na het klikken op publiceer. Zeker bij bepaalde artikelen!

 • Reply
  Kitty
  3 juni 2016 at 13:03

  Leuk om te lezen!! Zoals ik al zei… Waaaaarom heb ik je niet eerder ontdekt, je leest lekker weg en het voelt op de een of andere manier zo vertrouwd!

  • Reply
   Nicole
   3 juni 2016 at 19:54

   Wat een lief compliment! Dank je 😀

 • Reply
  Simpel, met een snufje liefde
  3 juni 2016 at 14:23

  Heel herkenbaar sommige antwoorden. Ik ga hem denk ik ook eens een keertje invullen.

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:42

   Ben benieuwd naar jouw antwoorden!

 • Reply
  Hoe ben ik als blogger? -tag - Alweer een nieuwe moeder blog - Persoonlijk Mamablog
  3 juni 2016 at 15:31

  […] door Malou. En de tag komt origineel bij Patricia vandaan. En ik zag hem toevallig ook al bij Nicole […]

 • Reply
  Annemijn
  3 juni 2016 at 17:15

  Wat een leuke tag. Heel herkenbaar! Goed dat je zegt dat je gewoon zelf lekker moet bloggen en je niet teveel bezig moet houden met wat anderen doen. Daar ben ik het helemaal mee eens maar vond ik in het begin ook lastig.

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:42

   Is ook lastig maar wel het beste denk ik!

 • Reply
  Maike
  3 juni 2016 at 17:25

  Altijd leuk om eens te lezen hoe andere bloggers over dit soort dingen denken. Zelf heb ik geen blog die over mij persoonlijk gaat en er staan ook geen foto´s van mijzelf op mijn blog. Dit is denk ik wel anders dan wanneer je zelf echt het gezicht van je blog bent.

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:43

   Ja dat is zeker anders! Jouw onderwerp is heel leuk.. Vind het jammer dat ik al getrouwd ben haha..

 • Reply
  Ilse van Kreanimo
  3 juni 2016 at 18:24

  Ik heb deze al bij verschillende blogs zien voorbij komen en het blijft leuk om hem te lezen….

  Wat leuk dat je contact hebt met andere bloggers. Buiten de blogs waar ik op reageer en de twitter- bloggers heb ik geen contact…
  Komt misschien nog wel!

 • Reply
  Judith
  4 juni 2016 at 07:16

  Dat gebemoei en vinger wijzen en beter weten van sommige bloggers zorgde ervoor dat ik er bijna mee stopte. Maar lees dat gewoon niet meer! Wat is je snapchat?

  • Reply
   Nicole
   4 juni 2016 at 09:43

   Hetzelfde hier! Was ook bijna gestopt daardoor… Meiseigenwijsje is m’n snapchat naam!

  Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: