Favorieten: dansfilms top 7

Hoera! Het is inmiddels al mijn tiende blog in de serie van “favorieten”. Ik ben behoorlijk trots op mezelf want ik ben niet zo goed in het volhouden van dit soort dingen. Maar ik blijf het leuk vinden en aan de reacties te zien vinden jullie het ook nog steeds leuk dus ga ik er nog maar even mee door. Hoe lang ik dit nog blijf doen weet ik niet, maar ik vind het al super dat ik er al 10 heb gemaakt!

Goed. Even over de favorieten van deze week. Mijn top 7 van dansfilms. Ik hou echt van dansfilms, ik kan zelf voor geen meter dansen, heb wel ritme maar daar is ook alles mee gezegd. Er zijn een aantal dansfilms die ik kan blijven kijken dus die staan in mijn top 7. Dit keer staan de films toch wel aardig op volgorde. Vooral de top 3 is écht de top 3!

1. Dirty Dancing
Dit is echt mijn ultieme dansfilm. Ik kan de film echt van begin tot einde meepraten. Ik ken alle teksten en weet precies wat er seconde na seconde gebeurd. En toch… toch kan ik hem nog wel 100 keer kijken. Het is gewoon een echte klassieker. Deze staat met stip hoog bovenaan mijn lijstje op nummer 1!dirtydancing

2. Grease
Ook al zo’n klassieker. Vooral vele liedjes zing ik heel graag mee. Heb ook een Grease cd in de auto en zo af en toe heb ik echt zin om lekker hard mee te zingen dus dat doe ik gewoon haha. Moet nu natuurlijk wel opletten wanneer Fay in de auto zit want met die valse stem van mij gaat ze vast huilen, hihi.

3. Step up
Na  Dirty Dancing en Grease was Step Up voor mij tenminste de eerste dansfilm. Ik bekeek die films liever niet want ze konden vast niet tippen aan mijn nummer 1 en 2. En inderdaad, het kan ook niet tippen maar komt zeker wel in de buurt. Met Channing Tatum in de hoofdrol doe je het sowieso goed, want ten eerste: wat een moves heeft die man en ten tweede…. SEXYYYYY!

4. Footloose
Footloose is 2x uitgekomen en ik heb alleen de tweede versie gezien. Hij begint heel heftig en daarna komt hij langzaam op gang, maar als hij op gang is.. Dan is echt ook echt een leuke dansfilm weer. Gewoon een aanrader, voor wie hem nog niet gezien heeft!

5. Save the last dance
Dit vind ik gewoon echt een super mooi verhaal en de actrice Julia Stiles vind ik gewoon geweldig. Daarom staat deze film voor mij op nummer 5.

6. Honey
Deze film is nét een tikje anders. Er staan één persoon in de spotlights en dat maakt de film ook weer anders. Het is wel een lange tijd geleden dat ik deze film heb gezien dus ik moet eerlijk zeggen dat ik niet eens meer weet hoe hij precies gaat maar ik weet wel dat ik er erg enthousiast over was!honey

7. Hairspray
Deze film is gewoon hilarisch. Zo over de top en heerlijk musical achtig, nog erger dan de andere films. In eerste instantie wilde ik hem ook echt niet zien, toch een keer de sprong gewaagd en ja hoor… Ik vond hem geniaal haha!

Wat is jouw favoriete dansfilm?

Comments

comments

Persoonlijk
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  Petra
  30 juni 2014 at 07:12

  Oh ik ben er ook dol op. Heb alle bovenstaande films gezien. Hairspray de versie met Ricky Lake en de versie met John Travolta.

 • Reply
  Miranda
  30 juni 2014 at 09:53

  Leuk lijstje. Ik vind step up wel leuk, verder is dit niet helemaal mijn genre geloof ik, haha!

 • Reply
  Roos
  30 juni 2014 at 12:47

  Step up, sinds die film heb ik een mega mega mega crush op Channing Tatum, wat een heerlijkheidje!

 • Reply
  Eline
  30 juni 2014 at 13:01

  ik heb ze allemaal al gezien! Idd mooie films!

 • Reply
  Tamara
  30 juni 2014 at 23:23

  Ooh ik ben ook dol op dans films! Dirty dancing hoeft van mij niet zo nodig door oudzeer maar de andere zijn super!

 • Reply
  Josanne
  30 juni 2014 at 23:49

  Herkenbaar lijstje, haha! 🙂

 • Reply
  Bianca
  1 juli 2014 at 07:30

  Dirty Dancing! Eigenlijk zijn ze allemaal leuk maar ik ken Hairspray totaal niet…straks maar even op Youtube zoeken hoe die gaat x

 • Reply
  Joyce
  1 juli 2014 at 11:09

  Leuk ik ben ook dol op dansfilms! 10 juli komt Step up 5 in de bios!!

 • Reply
  Insoon
  1 juli 2014 at 14:02

  Leuk hè, al die dansfilms! Mijn favoriet is toch wel ‘Save the last dance’. Al zijn die films van Step Up ook leuk. Gaaf als je zo goed kunt dansen 🙂

 • Reply
  Jenn
  2 juli 2014 at 16:59

  Alleen hairspray heb ik (nog) niet gezien, de rest wel. Honey is wel mijn favoriet, samen met Dirty Dancing.

 • Reply
  Amarins
  5 juli 2014 at 19:42

  Ik kan me helemaal vinden in jouw top 7. Heerlijke films met vaak ook hele fijne muziek!

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: