Apart konijn

Ik heb een apart konijn. Als ik aan een konijn denk dan is dat een lief schattig beestje dat lekker aan worteltjes knaagt en bang is voor andere dieren. Vooral voor honden. Mijn konijn is niet zo. Ja hij knabbelt lekker aan worteltjes als ik die geef en hij is soms ook wel lief. Maar daar is eigenlijk alles mee gezegd. Ik kocht hem toen ik net een maand op mezelf woonde. Aruba niet meegeteld. Zo had ik altijd iets om bij thuis te komen. Wij hadden altijd huisdieren in huis en een hond was net iets teveel voor mij alleen dus een konijn. Ik koos hem omdat hij direct naar me toe kwam gehuppeld en omdat hij van die lieve hangoortjes had.

Ik had me van te voren al ingelezen over hoe ik hem zindelijk kon krijgen, want het moest een huiskonijn worden. Ik me voorbereiden op heel veel werk. Nee hoor, meneer had het na 1 dag al door. Heerlijk, een konijn die het op zijn toiletje doet.

Maar dat is niet de reden dat het een apart konijn is. Want elk konijn is zindelijk te maken, elk konijn huppelt, maakt binkies, knabbelt aan draadjes en papier, karton, enzovoort.

Nee dit konijn is apart omdat hij inmiddels al meer dan 4 jaar oud is, maar eigenlijk.. volgens de boekjes.. al 100x dood had moeten zijn! Gelukkig is dat niet zo want ik kan dat gek beest echt niet missen. Maar volgens de wetten van de natuur, nou ja.. Ik zal je vertellen waarom.

IMG_4983Een konijn is bang voor honden, want honden jagen op konijnen. Dit konijn vindt onze hond eigenlijk best oké. Hij speelt er soms zelfs mee, gaat er even bovenop zitten, snuffelt aan zijn oren.. Oh ja en eet hondenbrokken. Zelfs wanneer onze hond ze aan het eten is, gaat hij erbij op zijn achterpoten om ook wat te pakken. En hij mag het gewoon.

Verder heb ik hem al betrapt bij het eten van kaarsvet, vetplantjes, palmbomen, orchideeën, plastic, kabels, vilt, piepschuim, schoenen, dekens, speeltjes van Fay, vloerbedekking, behang……. and many more.

Zijn laatste snack? Gordijnen!! Gelukkig wilden we die toch al weg doen, maar nu moet het wel.

Wel vind ik hem ook het allerleukste konijn. Want hij rent elke dag rondjes om me heen, ik mag met hem knuffelen zoveel ik wil (en zo lang hij wil haha). Hij komt net zo blij naar me toe als de hond als ik thuis kom en het is gewoon echt een mooi beestje. Ik hoop dat hij nog lang in ons midden is! apart konijn jeroentje

 

Comments

comments

Persoonlijk
Previous Story
Next Story

You Might Also Like

13 Comments

 • Reply
  Jess
  21 januari 2015 at 08:29

  Wij hebben zo’n kat die werkelijk alles vreet. Onlangs vond ik allemaal roze drollen in de kattenbak en bleek hij de Play-Doh van Sam te hebben opgegeten, haha 🙂

  • Reply
   Nicole (Meisje Eigenwijsje)
   21 januari 2015 at 08:46

   Ik had deze helemaal niet ingepland! Hij is nog niet af!!

 • Reply
  Marion
  6 februari 2015 at 07:09

  Geweldig! Ik zou ook zo graag een Nijnie willen, maar die stomme vent van mij…. Die vind het weer zonde van onze vloer. Wie weet krijg ik hem ooit zover. Konijnen zijn zo lief!

 • Reply
  Vlijtig Liesje
  6 februari 2015 at 11:13

  Het is wel een schatje om te zien zeg!

 • Reply
  Lifesabout
  6 februari 2015 at 11:15

  Haha geweldig! Ik denk dat jouw konijn stiekem een hond had moeten zijn. Wat een leuk beest!

 • Reply
  Sas
  6 februari 2015 at 11:31

  Haha geweldige beesten die konijnen!

 • Reply
  Patricia Schmitz-Heres
  6 februari 2015 at 12:40

  Konijnen… Ik heb er een beetje een haat/liefde verhouding mee geloof ik. Ik vind het ontzettend leuke beestjes, zolang ik ze maar niet op hoef te tillen of hoef te verzorgen. Wij hebben zelf konijnen gehad, maar die vielen mij altijd aan. Dus de verzorging liet ik vaak maar aan Daphne over haha.

 • Reply
  Jenn
  6 februari 2015 at 14:11

  Haha, leuk, ik hoop dat jullie nog heel lang van hem mogen genieten!

 • Reply
  Lisa's Beautybabbels
  6 februari 2015 at 15:15

  Leuk geschreven! Ik had vroeger ook een konijn waar ik dol op was, wat een heerlijke beesten zijn het ook 😀

 • Reply
  Xaviera
  6 februari 2015 at 16:56

  Wat een lief konijn! Gelukkig heeft ‘ie een sterke maag als ik het zo lees. 😉 Fijn dat hij zo snel zindelijk was. Konijnen zijn leuk!

 • Reply
  Michelle
  7 februari 2015 at 14:03

  Inderdaad een bijzonder konijntje! Al is Floortje van ons ook niet heel bang voor de hond, maar echt vriendjes zijn het ook niet..

 • Reply
  Sanja
  8 februari 2015 at 07:52

  Wat een super leuk verhaal! Ik vind zijn hangoortjes zo schattig!! Zelf had ik ook een konijntje & die zou juist 10 jaar worden, helaas overleed die na 2 jaar. Ik ben daarna echt zwaar depri geweest & wou even geen ander beest. Hij was mijn beste maatje! Hij leek trouwens qua gedrag ook meer op een hondje dan een konijn haha.

 • Reply
  Christel
  8 februari 2015 at 21:51

  Wat hebje het getroffen met jouw konijn. Hopelijk is hij ook snel bevriend met de puppie die jullie weldra zullen hebben.

 • Leave a Reply

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: