Persoonlijk: enkelleed

Donderdagavond ging ik samen met mijn man, ons dochtertje en de honden een wandeling maken. We namen dit keer geen buggy of wandelwagen mee want de mevrouw pollewop wil het liefst lopen. Uiteraard werd ze ook een paar keer gedragen want anders zouden we na 1,5 uur nog niet terug zijn haha. De honden waren helemaal door het dolle heen en ook Fay keek haar ogen uit. Toen ze de koeien zag ging ze sneller lopen, maar ze kwam erachter dat dit nog niet helemaal goed lukt. Heerlijk was het, die wandeling, totdat we op ongeveer 50 meter afstand van ons huis waren…

Het enkelleed

Bart tilde Fay op en verloor bijna zijn evenwicht, ik mopperde op hem en wilde doorlopen maar door een onverwachtse beweging van de hond stapte ik mis en klapte mijn enkel dubbel. Ik voelde direct dat het mis was want ik heb al eerder mijn enkelbanden gescheurd gehad. En dit voelde hetzelfde aan als toen. Onze kleine meid raakte helemaal overstuur dus ik probeerde mijn pijn niet te laten zien, maar het was voor haar al te laat. Ontroostbaar was ze. Mijn man liep met de honden en de kleine terug om de auto te halen. Ik kon echt helemaal niks meer.

Met veel pijn en moeite kreeg hij me uiteindelijk in de auto en reed hij naar mijn ouders voor een icepack. Fay hield ik even op schoot want ze was zo overstuur en werd rustiger doordat ze bij mij was. Niet verantwoord ik weet het, maar dit was even een noodsituatie plus mijn ouders wonen 500 meter van ons vandaan. Ik heb ongeveer een half uur mijn enkel gekoeld maar hij was al flink dik. De rest van de avond hield ik hem omhoog.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Het doktersadvies

De volgende ochtend bleek ik er een klein beetje op te kunnen steunen, dat scheelde al. Maar pijn deed het nog steeds en ik kon mijn voet amper bewegen. Het ei op mijn enkel was ook nog steeds even groot dus ik besloot om een doktersafspraak te maken. Vanuit daar kreeg ik een verwijzing mee voor een foto te laten maken in het ziekenhuis. Eigenwijs als ik ben probeer ik er steeds meer op te lopen, want met een kleine kan dat gewoon eigenlijk niet anders en heb ik de foto nog niet laten maken.

Ik wil eerst het weekend afwachten en als het erger wordt of hetzelfde blijft dan ga ik maandag alsnog. In eerste instantie dacht ik echt dat er weer een scheur in zat, maar nu ik zo de laatste uren bezig ben geweest (het is nu zaterdagmiddag) denk ik dat hij gewoon flink gekneusd is en meer niet. Gelukkig maar.. want onze vakantie zit eraan te komen!

Heb jij dat wel eens gehad? Dat je door je enkel ging?

16 reacties op “Persoonlijk: enkelleed

 • Oh dat is zo pijnlijk. Ik heb vroeger heel vaak mijn enkelbanden verrekt/gescheurd met volleybal. Door mijn groeistoornis waren ze slapper dan ze behoorde te zijn, vandaar. Dus ik weet hoe je je voelt. Vreselijk pijnlijk. Sterkte meid!

 • Nare dingen altijd, ik heb nu zelf ook een zere enkel, pure overbelasting en niet continu. Maar wel verrekte irritant.
  Sterkte! Hopelijk snel over!

 • Eigenwijsje, waarom niet gewoon meteen de foto laten maken? Is zo gepiept! Ik heb eens mijn enkel verzwikt in bed, wilde mij uitrekken en klapte daarbij te snel mijn enkel om met als gevolg dat ik er twee dagen niet op kon lopen. Uiteindelijk met fysiotherapie en steunzolen ben ik er vanaf gekomen, maar ik had weer (zoals altijd bij mij) een lange weg om te komen tot herstel! Sterkte meis!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Haha ja ik moet mijn naam weer eens naleven he. Komt eigenlijk puur door t feit dat later op de dag ik minder pijn voelde en zo’n foto nogal duur is!

 • auch zo niet fijn!! Mede met de vakantie inzicht misschien wel goed maandag de foto te laten maken.
  Hier ook zwakke enkels dus heb er een handje van er doorheen te zwikken.

 • Wat vervelend! Zeker met een kleintje in de buurt is dat echt niet handig. Als je zeker weet dat je banden niet gescheurd zijn, kan je het misschien laten jntapen bij de fysio. Helpt om weer snel goed te kunnen lopen. Zou toch die foto laten maken, better safe than sorry. Kan een operatie en een jaar lang revalideren niet aanraden. Beterschap! Hopelijk ren je snel weer achter fay aan

 • #teamauwenkel Ik zit met kraakbeenletsel en enkelbandletsel momenteel. Twee keer door mijn enkel gegaan met BodyAttack. Vandaag heb ik een betere dag dan gisteren, waarschijnlijk omdat ik gisteren vooral heel veel met mijn been omhoog en gekoeld heb. Mijn rechterenkel is net een olifantenpootje, even niet sporten dus. Ik baal er wel enorm van, wilde het hardlopen weer gaan oppikken..Sterkte en beterschap!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Poeh dat klinkt ook echt zuur Cindy! Jij ook veel beterschap en sterkte meis…

 • Oh bah wat naar! Ik heb heel vaak mijn enkel verzwikt, gekneusd en uiteindelijk ook mijn pees eens gescheurd gehad. Vooral dat laatste doet gruwelijk veel pijn. Heb er toen 7 weken mee rond gelopen. Of beter gezegd: met krukken gelopen.

  Hopelijk gaat het snel beter met je enkel, niet handig met een kleine inderdaad.

 • Je kan je enkel als er niets gebroken is ook door een fysio laten tapen. Dat doen wij altijd als het weer eens misgaat met tennis ofzo. Geeft steun, zorgt dat het niet weer misgaat en je kan toch een beetje lopen, als het meevalt.

 • Hihi best herkenbaar dat uitstellen 🙂 ik heb een tijdje geleden gehad dat als ik trap liep ongeacht op wat voor manier, ik Door m’n enkel ging. Nooit naar laten kijken want dit was na 2 weken dan weer over.
  Sterkte ermee.

 • Oh bah! Beterschap. Ik ga ook heel gemakkelijk door mijn enkel, heb hele slappe banden. Ik vind het altijd super veel pijn doen!

Reageren is niet mogelijk.