Persoonlijk: enkelleed

enkkelleed-e1433588547575

Donderdagavond ging ik samen met mijn man, ons dochtertje en de honden een wandeling maken. We namen dit keer geen buggy of wandelwagen mee want de mevrouw pollewop wil het liefst lopen. Uiteraard werd ze ook een paar keer gedragen want anders zouden we na 1,5 uur nog niet terug zijn haha. De honden waren helemaal door het dolle heen en ook Fay keek haar ogen uit. Toen ze de koeien zag ging ze sneller lopen, maar ze kwam erachter dat dit nog niet helemaal goed lukt. Heerlijk was het, die wandeling, totdat we op ongeveer 50 meter afstand van ons huis waren…

Het enkelleed

Bart tilde Fay op en verloor bijna zijn evenwicht, ik mopperde op hem en wilde doorlopen maar door een onverwachtse beweging van de hond stapte ik mis en klapte mijn enkel dubbel. Ik voelde direct dat het mis was want ik heb al eerder mijn enkelbanden gescheurd gehad. En dit voelde hetzelfde aan als toen. Onze kleine meid raakte helemaal overstuur dus ik probeerde mijn pijn niet te laten zien, maar het was voor haar al te laat. Ontroostbaar was ze. Mijn man liep met de honden en de kleine terug om de auto te halen. Ik kon echt helemaal niks meer.

Met veel pijn en moeite kreeg hij me uiteindelijk in de auto en reed hij naar mijn ouders voor een icepack. Fay hield ik even op schoot want ze was zo overstuur en werd rustiger doordat ze bij mij was. Niet verantwoord ik weet het, maar dit was even een noodsituatie plus mijn ouders wonen 500 meter van ons vandaan. Ik heb ongeveer een half uur mijn enkel gekoeld maar hij was al flink dik. De rest van de avond hield ik hem omhoog.

Het doktersadvies

De volgende ochtend bleek ik er een klein beetje op te kunnen steunen, dat scheelde al. Maar pijn deed het nog steeds en ik kon mijn voet amper bewegen. Het ei op mijn enkel was ook nog steeds even groot dus ik besloot om een doktersafspraak te maken. Vanuit daar kreeg ik een verwijzing mee voor een foto te laten maken in het ziekenhuis. Eigenwijs als ik ben probeer ik er steeds meer op te lopen, want met een kleine kan dat gewoon eigenlijk niet anders en heb ik de foto nog niet laten maken.

Ik wil eerst het weekend afwachten en als het erger wordt of hetzelfde blijft dan ga ik maandag alsnog. In eerste instantie dacht ik echt dat er weer een scheur in zat, maar nu ik zo de laatste uren bezig ben geweest (het is nu zaterdagmiddag) denk ik dat hij gewoon flink gekneusd is en meer niet. Gelukkig maar.. want onze vakantie zit eraan te komen!

Heb jij dat wel eens gehad? Dat je door je enkel ging?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

16 reacties

 1. Marion op 7 juni 2015 om 06:53

  Oh dat is zo pijnlijk. Ik heb vroeger heel vaak mijn enkelbanden verrekt/gescheurd met volleybal. Door mijn groeistoornis waren ze slapper dan ze behoorde te zijn, vandaar. Dus ik weet hoe je je voelt. Vreselijk pijnlijk. Sterkte meid!

 2. Thea van Galen op 7 juni 2015 om 08:43

  Nare dingen altijd, ik heb nu zelf ook een zere enkel, pure overbelasting en niet continu. Maar wel verrekte irritant.
  Sterkte! Hopelijk snel over!

 3. Anita op 7 juni 2015 om 09:06

  Eigenwijsje, waarom niet gewoon meteen de foto laten maken? Is zo gepiept! Ik heb eens mijn enkel verzwikt in bed, wilde mij uitrekken en klapte daarbij te snel mijn enkel om met als gevolg dat ik er twee dagen niet op kon lopen. Uiteindelijk met fysiotherapie en steunzolen ben ik er vanaf gekomen, maar ik had weer (zoals altijd bij mij) een lange weg om te komen tot herstel! Sterkte meis!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 juni 2015 om 22:22

   Haha ja ik moet mijn naam weer eens naleven he. Komt eigenlijk puur door t feit dat later op de dag ik minder pijn voelde en zo’n foto nogal duur is!

   • Anita op 8 juni 2015 om 16:31

    Röntgen valt op zich nog wel mee, CT scan die is pas duur 🙁

 4. Tamara op 7 juni 2015 om 09:08

  auch zo niet fijn!! Mede met de vakantie inzicht misschien wel goed maandag de foto te laten maken.
  Hier ook zwakke enkels dus heb er een handje van er doorheen te zwikken.

 5. Anouk op 7 juni 2015 om 11:33

  Wat vervelend! Zeker met een kleintje in de buurt is dat echt niet handig. Als je zeker weet dat je banden niet gescheurd zijn, kan je het misschien laten jntapen bij de fysio. Helpt om weer snel goed te kunnen lopen. Zou toch die foto laten maken, better safe than sorry. Kan een operatie en een jaar lang revalideren niet aanraden. Beterschap! Hopelijk ren je snel weer achter fay aan

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 juni 2015 om 22:23

   Goede tip!

 6. Xaviera op 7 juni 2015 om 11:40

  Ai dat is heel erg pijnlijk. Veel sterkte, ik hoop dat er inderdaad geen scheurtje in zit!

 7. Vlijtig Liesje op 7 juni 2015 om 12:17

  Ik heb hier geen ervaring mee, maar het klinkt erg vervelend zeg! Zeker met een klein kind in huis.

 8. Cindy op 7 juni 2015 om 17:40

  #teamauwenkel Ik zit met kraakbeenletsel en enkelbandletsel momenteel. Twee keer door mijn enkel gegaan met BodyAttack. Vandaag heb ik een betere dag dan gisteren, waarschijnlijk omdat ik gisteren vooral heel veel met mijn been omhoog en gekoeld heb. Mijn rechterenkel is net een olifantenpootje, even niet sporten dus. Ik baal er wel enorm van, wilde het hardlopen weer gaan oppikken..Sterkte en beterschap!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 7 juni 2015 om 22:24

   Poeh dat klinkt ook echt zuur Cindy! Jij ook veel beterschap en sterkte meis…

 9. Simone op 7 juni 2015 om 21:56

  Oh bah wat naar! Ik heb heel vaak mijn enkel verzwikt, gekneusd en uiteindelijk ook mijn pees eens gescheurd gehad. Vooral dat laatste doet gruwelijk veel pijn. Heb er toen 7 weken mee rond gelopen. Of beter gezegd: met krukken gelopen.

  Hopelijk gaat het snel beter met je enkel, niet handig met een kleine inderdaad.

 10. Marijke op 7 juni 2015 om 22:37

  Je kan je enkel als er niets gebroken is ook door een fysio laten tapen. Dat doen wij altijd als het weer eens misgaat met tennis ofzo. Geeft steun, zorgt dat het niet weer misgaat en je kan toch een beetje lopen, als het meevalt.

 11. Debbie op 7 juni 2015 om 22:45

  Hihi best herkenbaar dat uitstellen 🙂 ik heb een tijdje geleden gehad dat als ik trap liep ongeacht op wat voor manier, ik Door m’n enkel ging. Nooit naar laten kijken want dit was na 2 weken dan weer over.
  Sterkte ermee.

 12. Nicoline op 9 juni 2015 om 15:04

  Oh bah! Beterschap. Ik ga ook heel gemakkelijk door mijn enkel, heb hele slappe banden. Ik vind het altijd super veel pijn doen!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje