Recept Pepernoten (kruidnoten) tiramisu

Ik houd van pepernoten. Of nou ja volgens mij zijn het officieel kruidnoten, maar boeiend. Iedereen snapt wat ik bedoel haha. Daarom deel ik graag met jullie dit heerlijke Sinterklaas recept. Het pepernoten tiramisu recept, gemaakt met kruidnoten. Ik heb hem niet zelf bedacht, I wish, maar wel ietwat aangepast aan mijn eigen smaak.

Het is echt een recept voor volwassenen aangezien er koffie en Baileys in zit. Dus dit gerecht mag je helemaal zelf oppeuzelen en hoef je niet te delen met je kinderen. Ideaal.

Wat heb je nodig voor pepernoten tiramisu (4 porties)?

  • 100 ml mascarpone
  • 100 ml vanillevla
  • 100 ml kwark
  • 100 ml sterke koffie (afgekoeld)
  • 20 gram suiker
  • 25 ml Baileys (Amaretto kan ook  of Tia Maria)
  • een hoop pepernoten

project pepernoot pepernoten tiramisu

Bol AlgemeenBol Algemeen

Hoe bereid je de pepernoten tiramisu?

Als eerste zette ik een pot sterke koffie. Waarom een pot aangezien je maar 100 ml nodig hebt? Nou ik vind het zelf ook lekker om te drinken dus 2 vliegen in één klap! Daarna klop ik de mascarpone en suiker door elkaar met een garde. Als het goed gemengd is roer je de kwark en vla erdoor. Meng vervolgens de afgekoelde koffie met Baileys (ik schoot uit met de Baileys, oeps!) en doop de pepernootjes in het mengel, haal ze eruit als ze de koffie hebben opgenomen.

Lees ook: De lekkerste Sint lekkernijen + recepten

Verdeel de helft van de pepernootjes met een lepel over vier glaasjes. Schep over de laag met pepernootjes een flinke schep van het mascarponemengsel. Doop de andere helft van de pepernootjes in de koffie en verdeel deze over de laag mascarponemengsel. Verdeel tot slot het laatste beetje mascarponemengsel over de geweekte pepernootjes.

pepernoten tiramisu sint lekkernijen

Laat de pepernoten tiramisu minimaal een uur opstijven in de koelkast. Qua garnering kun je er nog een beetje cacao en (stukjes) pepernoot bovenop leggen.

pepernoten tiramisu

Geen pepernoten in huis, maar wel zin in een speciale variant van tiramisu? Probeer dan eens deze tiramisu cupcakes!

18 reacties op “Recept Pepernoten (kruidnoten) tiramisu

Reageren is niet mogelijk.