Pechvogel van de week

Terwijl ik ons zoontje een schone luier aan doe hoor ik hoe mijn man probeert om onze dochter klaar te krijgen voor het slapen gaan. Het is nogal een treuzelaar dus dat vergt nogal wat energie van ons. Ik ben net klaar met het aankleden van ons zoontje wanneer ik onze dochter hoor gillen van de pijn. Met de jongste in de armen snel ik naar haar kamer. Wat blijkt, ze heeft zichzelf in haar oog gespoten met de “monster spray”.

Ik geef ons zoontje af aan mijn man en til de oudste op en loop ermee naar de badkamer. Snel haar kleren uit en de douche aan. Ik zorg ervoor dat het water lauw is en begin de sproeien over haar gezicht. Op zo’n moment geldt voor mij ‘niet denken, maar doen’. En ik weet mijn kalmte te bewaren. Ik probeer zo lang en zo goed mogelijk haar oog uit te spoelen. Dat gaat met veel moeite want de dame in kwestie vindt dat natuurlijk niet prettig en ze heeft pijn.

Even later zijn we allemaal van de schrik bekomen en lukt het ons om haar rustig te laten slapen. Voor de zekerheid check ik het nog wel even bij mijn moeder die een EHBO cursus heeft gedaan of ik nog meer moet doen. Maar voor zover we kunnen zien is het met een sisser afgelopen.

Een aantal dagen later heb ik net de oudste opgehaald van het spelen bij een vriendinnetje. Mijn man is ook net thuis van zijn werk en haalt de jongste uit de auto. De oudste klimt zelf uit de auto en gooit de deur dicht. Even is het stil, maar al snel volgt het dichtslaan van de auto met een afgrijselijke schreeuw. Ik snel naar onze dochter toe en zie dat haar duim tussen de deur zit. Snel de deur open en naar binnen met het kind.

Mijn man hoorde de gil ook en is al bezig met het aanzetten van de kraan. Ook dit keer lauw water en snel die duim eronder. Dit keer blijft de grote dame gillen en huilen van de pijn. Logisch ook, haar duim was gewoon plat. Nadat we de duim voor de zekerheid 15 minuten onder het stromende water hebben gehouden besluit ik dit keer even de huisarts te bellen. Gelukkig is de assistent nog aanwezig (het was inmiddels 16.55 uur) en zij geeft aan dat wanneer ze de duim gewoon kan bewegen het waarschijnlijk vanzelf over gaat. Mocht de duim dikker worden of meer pijn gaan doen dan moeten we wel aan de bel trekken.

Wat een pechvogel is onze dochter toch. Zo zie je maar, een ongeluk zit in een klein hoekje. Ik ga me dus binnenkort oriënteren op een EHBO cursus, want ik wil goed voorbereid zijn.

3 reacties op “Pechvogel van de week

  • Ach inderdaad een pechvogel. Ik kan kinderehbo zeker aanraden. De oudste viel bij ons in de kamer en had een wond op zijn hoofd. Voor mij de reden een ehbo cursus te doen. Voelt toch fijner. Nog nooit hoeven gebruiken gelukkig, maar mocht er wat zijn kan ik helpen. Inclusief reanimeren.

  • Oeh inderdaad een pechvogel… EHBO is zeker handig om te hebben, als is het maar om een basis te hebben van wat te doen. Gelukkig allemaal goed afgelopen!

Reageren is niet mogelijk.