9 maanden dagboek – Pauline Oud (review)

Op zoek naar een invulboek voor tijdens je zwangerschap? Dan is het 9 maanden dagboek van Pauline Oud wellicht iets voor je. Ik vulde hem tijdens de zwangerschap van mijn dochter in (2013) en vertel wat ik ervan vind. Inmiddels is het negenmaanden dagboek wel helemaal vernieuwd dus de versie zoals ik hem heb is er niet meer, maar de opzet ervan wel.

Wie is Pauline Oud?

Pauline oud is van oorsprong een illustrator die in 2007 ook zelf begon te schrijven. Boeken zoals ‘aankleden met Fien en Milo’ en ‘big gaat zwemmen’ maar ook boeken voor oudere kleuters met in de hoofdrol Kas en Saar. Naast dat zij kinderboeken schrijft heeft zij ook hele leuke invulboeken voor jonge gezinnen waarmee je al kunt beginnen tijdens de zwangerschap. Zo heb ik zelf onder andere het invulboek ‘mijn 9 maanden dagboek’ gekocht die ik braaf elke week heb ingevuld tijdens mijn eerste zwangerschap.

Lees ook: 10x mijn eerste jaar – babyboek

Het 9 maanden dagboek van Pauline Oud

Het 9 maanden dagboek van Pauline Oud (klik hier) is een erg vrolijk en kleurrijk ogend invulboek. Het is wel getekend in een bepaalde stijl die je maar net moet aanspreken. Ik moet toegeven dat ik hem negen jaar geleden echt geweldig eruit vond zien. Maar voor mijn tweede kindje (een jongetje) vond ik het niet echt passen. Voor hem kocht ik dan ook weer een ander dagboek. De hernieuwde versie vind je hieronder.

Nieuwe versie 9 maanden dagboek

Elke week staat er in het kort een klein stukje over je baby, hoe de baby groeit en wat hij al kan. Ook staat er soms iets over de zwangerschap zelf, bijvoorbeeld welke kwaaltjes je kunt hebben. Daarna komen er een aantal hele handige vragen die je soms laten nadenken maar die ik zelf soms ook later pas invulde. Je kunt bij elke week de bijzondere dingen van die week opschrijven en ook dit is helemaal aan jezelf wat je daar noteert. Misschien een leuk feestje of leuk cadeautje dat je hebt gehad of wellicht wil je wat kwijt over de band die je nu al voelt met je baby! Ook kun je er je afspraken neerzetten bijvoorbeeld die met de verloskundige.

Inhoud nieuwe versie 9 maanden dagboek

Wat ik zelf ook erg leuk vind is elke maand komt er een pagina waar je bijvoorbeeld je echo kunt inplakken of een buikfoto kunt plaatsen. Dit maakt de dagboek gewoon helemaal compleet en na die 9 maanden heb je dan op een hele leuke manier beschreven hoe jij je zwangerschap hebt beleefd. Een mooie herinnering voor later! Zelf vergat ik het nog wel eens om er wat in te schrijven, maar het boek is zo geschreven dat later invullen makkelijk kan.

Andere invulboeken van Pauline Oud

Naast dit invulboek heb ik zelf ook nog “mijn kraambezoek” van Pauline Oud en Baby’s eerste jaar gekregen. Ook kocht ik er eentje niet voor mezelf, namelijk “mijn kleinkind”. Dit boek kochten we voor beide moeders (oma’s) en gaven we tijdens het bekendmaken van onze zwangerschap. Het is een boek waarin de oma’s kunnen beschrijven wie zij zijn, hoe zij hun zwangerschap hebben beleefd, hoe zij mijn zwangerschap meemaken en nog wat van die leuke kleine dingetjes.

Verder gaat dit boek ook over de periode 1 t/m 4 jaar dus er kan nog jaren mee gedaan worden. Het is een soort mini plakboek voor hun tijd met hun kleinkind. En aangezien dit voor beide oma’s hun eerste kleinkind gaat zijn maakt het ook wel bijzonder om het op deze manier te doen. Ideaal voor degene die het lastig vind om uit het niets creatief te zijn, want er staan veel vragen in die je gewoon kunt beantwoorden, maar ook weer heel leuk voor de creatieveling want ze kunnen uiteraard zelf bepalen wat ze erin zetten, wat ze er nog bijplakken, enzovoort!

De invulboeken van Pauline Oud zijn onder andere te verkrijgen hier bij bol.com.

Welk invulboek heb jij?

7 reacties op “9 maanden dagboek – Pauline Oud (review)

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *