9 maanden dagboek – Pauline Oud (review)

pauline-oud-9maanden-new

Op zoek naar een invulboek voor tijdens je zwangerschap? Dan is dit 9 maanden dagboek van Pauline Oud wellicht iets voor je. Ik vulde hem tijdens de zwangerschap van mijn dochter in en vertel wat ik ervan vind. 

Wie is Pauline Oud?

Pauline oud is van oorsprong een illustrator die in 2007 ook zelf begon te schrijven. Boeken zoals ‘aankleden met Fien en Milo’ en ‘big gaat zwemmen’ maar ook boeken voor oudere kleuters met in de hoofdrol Kas en Saar. Naast dat zij kinderboeken schrijft heeft zij ook hele leuke invulboeken voor jonge gezinnen waarmee je al kunt beginnen tijdens de zwangerschap. Zo heb ik zelf onder andere het invulboek ‘mijn 9 maanden dagboek’ gekocht die ik braaf elke week heb ingevuld.

Lees ook: 10x mijn eerste jaar – babyboek

Het 9 maanden dagboek van Pauline Oud

Het 9 maanden dagboek van Pauline Oud is een erg vrolijk en kleurrijk ogend invulboek. Het is wel getekend in een bepaalde stijl die je maar net moet aanspreken. Ik moet toegeven dat ik hem vier jaar geleden echt geweldig eruit vond zien. Maar voor mijn tweede kindje (een jongetje) vond ik het niet echt passen.

Elke week staat er in het kort een klein stukje over je baby, hoe de baby groeit en wat hij al kan. Ook staat er soms iets over de zwangerschap zelf, bijvoorbeeld welke kwaaltjes je kunt hebben. Daarna komen er een aantal hele handige vragen die je soms laten nadenken maar die ik zelf soms ook later pas invulde. Je kunt bij elke week de bijzondere dingen van die week opschrijven en ook dit is helemaal aan jezelf wat je daar noteert. Misschien een leuk feestje of leuk cadeautje dat je hebt gehad of wellicht wil je wat kwijt over de band die je nu al voelt met je baby! Ook kun je er je afspraken neerzetten bijvoorbeeld die met de verloskundige.

 

Wat ik zelf ook erg leuk vind is elke maand komt er een pagina waar je bijvoorbeeld je echo kunt inplakken of een buikfoto kunt plaatsen. Dit maakt de dagboek gewoon helemaal compleet en na die 9 maanden heb je dan op een hele leuke manier beschreven hoe jij je zwangerschap hebt beleefd. Een mooie herinnering voor later! Zelf vergat ik het nog wel eens om er wat in te schrijven, maar het boek is zo geschreven dat later invullen makkelijk kan.

Andere invulboeken van Pauline Oud

Naast dit invulboek heb ik zelf ook nog “mijn kraambezoek” van Pauline Oud en Baby’s eerste jaar gekregen. Ook kocht ik er eentje niet voor mezelf, namelijk “mijn kleinkind”. Dit boek kochten we voor beide moeders (oma’s) en gaven we tijdens het bekendmaken van onze zwangerschap. Het is een boek waarin de oma’s kunnen beschrijven wie zij zijn, hoe zij hun zwangerschap hebben beleefd, hoe zij mijn zwangerschap meemaken en nog wat van die leuke kleine dingetjes.

Verder gaat dit boek ook over de periode 1 t/m 4 jaar dus er kan nog jaren mee gedaan worden. Het is een soort mini plakboek voor hun tijd met hun kleinkind. En aangezien dit voor beide oma’s hun eerste kleinkind gaat zijn maakt het ook wel bijzonder om het op deze manier te doen. Ideaal voor degene die het lastig vind om uit het niets creatief te zijn, want er staan veel vragen in die je gewoon kunt beantwoorden, maar ook weer heel leuk voor de creatieveling want ze kunnen uiteraard zelf bepalen wat ze erin zetten, wat ze er nog bijplakken, enzovoort!

De invulboeken van Pauline Oud zijn onder andere te verkrijgen bij bol.com.

Welk invulboek heb jij?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

6 reacties

 1. bernieadelaars op 2 oktober 2013 om 08:42

  Ik ben al volop bezig met het schrijven van het boek voor mijn eerste kleinkind. Erg leuk. Oma Bernie Adelaars

 2. Insoon op 2 oktober 2013 om 09:26

  Wat een leuke boekjes! Ook voor later leuk om dan alles weer terug te lezen 😀

 3. jess op 2 oktober 2013 om 09:27

  Leuk! Ik heb voor Sam dat invulboekje van Moleskine maar dat is voornamelijk voor na de geboorte. Wel heb ik een notitieboekje met verhaaltjes van de zwangerschap.

 4. liefmeisje1988 op 2 oktober 2013 om 13:23

  Wat een leuke boekjes heb je gekocht. Helemaal leuk voor beide oma’s dat ze ook iets in kunnen vullen.

 5. CrazyGreatLife op 19 oktober 2013 om 10:03

  Bij mij staat er ook een blogje klaar over deze boekjes. Heb namelijk de 9 maandenboek en baby’s 1e jaar van mijn zorgverzekering gekregen 🙂 zijn erg leuk!!

 6. Linda op 7 februari 2014 om 14:40

  Hier ook een fan van Pauline Oud. Ik heb voor mijn dochter ook de hele serie gehaald en ingevuld. Voor baby boy ben ik echter al tijdens de kraamweek regelmatig ‘vergeten’ om het kraambezoekboek te laten invullen en het mijn eerste jaarboek ligt ook nog te wachten om open geslagen te worden. Voor beide zwangerschappen wel braaf dit dagboekje bijgehouden.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje