Recept: Pasta Pesto met spinazie en pijnboompitten

Laatst had mijn man een sollicitatiegesprek laat in de middag dus besloot ik om een gemakkelijke maaltijd te maken voor mezelf en mijn dochtertje. Ik keek in de koelkast en kelder wat we aan eten hadden en fabriceerde een lekkere pasta voor ons. Gewoon wat verschillende ingrediënten bij elkaar en eten maar. Er was nog een klein restje over en toen mijn man thuis kwam heeft hij dat gegeten naast nog een paar boterhammen.

Mijn man vond het zo lekker dat hij van de week weer vroeg om die pasta. Ik ben gaan nadenken wat ik erin had gedaan en maakte er dit keer wat foto’s van want als hij het zo lekker vindt is het ook vast iets voor mijn lezers. En dan kunnen foto’s niet missen. Maar voor we daar naartoe gaan eerst de ingrediënten….

Ingrediënten Pasta Pesto met spinazie:

  • Pasta (kies je favoriet uit, wij hadden vlinderpasta)
  • Half potje pesto
  • Half bakje kruidenkaas
  • Pijnboompitten
  • Spekreepjes
  • Champignons (250 gram)
  • Spinazie (vers of diepvries)
  • Eventueel wat basilicum toevoegen voor extra smaak

Bereiding Pasta Pesto met spinazie:

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Bol AlgemeenBol Algemeen

pasta pesto met spinazie pijnboompittenRooster de pijnboompitten op middelhoog vuur. Laat ze daarna in een bakje of op een snijplank afkoelen. Bak ondertussen de spekjes zoals jij ze het lekkerste vind. Snijd de champignons in stukjes en voeg deze aan de spekjes toe. Zodra deze wat verschrompeld zijn kun je de spinazie toevoegen.

Wanneer de pasta klaar is meng je de pesto en de kruidenkaas door de pasta heen. Voeg zodra de spinazie ‘klaar’ is de pasta bij de groente en meng alles goed door. Gooi daarna de pijnboompitten erdoorheen (of doe dit pas op het bord, kan ook!)

Eet smakelijk!

Daarna is je lekkere gerecht alweer klaar! In een mum van tijd ook. Je zou overigens ook nog lekker wat cherry tomaatjes eroverheen kunnen doen op het bord. Eigenlijk kun je vrij veel variëren met dit gerecht. Lekker toch?! Nou eet smakelijk zou ik zeggen.. pasta pesto met spinazie recept

7 reacties op “Recept: Pasta Pesto met spinazie en pijnboompitten

Reageren is niet mogelijk.